Liberatórium

Gondolatok, morgolódások és miegymás klasszikus-, konzervatív- és horribile dictu neoliberális szemmel. Ha úgy érzed, hogy neked is lenne mit írnod, ne tartsd vissza!

Friss topikok

  • Lord_Valdez: @Csaba222: Mondjuk a burjátok, pont az egyik legnagyobb kisebbségük, de ők sincsenek többen, mint... (2024.04.10. 20:20) Mi is a tét?
  • Lord_Valdez: @IdomitottFoka: lehet, hogy a nekünk alatt a Fideszt értette. (2024.03.27. 20:19) Tanfolyamot Janinak
  • Lord_Valdez: @Gungnir: Érdekes, megérzésem szerint ez lehetett az eredetije annak, amit a bankár felhasznált. ... (2024.03.14. 07:30) A Google ideológiája
  • Lord_Valdez: @gigabursch: Ez egy erősen vitatott kérdés. A két leggyakoribb indok az szokott lenni: 1. nem fen... (2023.08.11. 07:20) Elefánt a szobában
  • Tesz vesz IV: @grundigg: miért nem mondod neki hogy nézze az rtl klib híradóját is, pár családban segített, nézh... (2023.07.22. 14:37) A genderőrület új fejezete

Címkék

abszurdisztán (1) adó (11) ajánló (17) alkotmány (13) alkotmánybíróság (2) állam (65) áltudomány (7) any rand (2) baloldal (19) bastiat (1) belpolitika (33) bevándorlás (5) bürokrácia (4) cigányság (5) co2 (3) család (5) demografia (4) demokrácia (6) diktatúra (13) diszkrimináció (4) dohányzás (1) drog (2) egészségügy (3) egyház (3) emberi természet (17) energia (4) erkölcs (20) etika (13) eu (7) félelem (1) felmelegedés (2) fidesz (33) filozófia (21) fizika (1) friedman (3) fülke (2) gazdaság (83) gender (3) globális (9) heinlein (1) hiány (1) honvédelem (3) imf (4) index (1) individualizmus (9) indulatposzt (5) infláció (4) intro (1) iszlám (1) Izrael (1) jobbik (7) jobboldal (2) jog (12) jogállam (25) kalkulációs probléma (2) kdnp (2) kedvezmények (17) keynesianizmus (12) klíma (4) kollektivizmus (9) kommunizmus (10) konteó (3) konteo (12) konzervatizmus (1) korrupció (14) középosztály (7) közlekedés (1) külpol (18) légkör (3) libertarianizmus (7) lmp (4) malév (1) marx (5) marxizmus (4) média (4) megmondás (59) meleg jogok (1) meritokrácia (2) mesterséges intelligencia (1) mezogazdasag (9) migráció (7) moma (1) morgás (27) MSZP (5) mta (2) multikulti (3) nemiség (3) neoliberalizmus (11) nyugdijrendszer (10) offshore (2) oktatásügy (11) önvédelem (6) Oroszország (1) Palesztina (2) paternalizmus (35) példabeszéd (4) pénz (3) piac (42) polgár (4) politikai korrektség (6) populizmus (26) pratchett (3) profit (1) program (1) propaganda (11) prostitúció (1) protekcionizmus (5) reform (19) rothbard (4) Soros (1) sport (1) szabadság (34) szabad fegyverviselés (3) szarkazmus (2) szdsz (6) szellem (1) szema (1) személyes (2) szociálisrendszer (9) szocializmus (18) szólásszabadság (12) szolgálati közlemény (5) társadalmi igazságosság (4) társadalom (41) tiltás (7) történelem (8) tudomány (7) tulajdon (3) tulajdonjog (3) Ukrajna (2) választás (12) vallás (5) vallásszabadság (1) válság (5) vasút (2) zsidók (3) Címkefelhő

Zsidók a spájzban

2012.11.30. 20:17 | Lord_Valdez | 7 komment

Címkék: jobbik külpol zsidók morgás

Mostanában a Jobbik nagyon aktív zsidó témában. Legutóbbi előadásuk már egyenesen nyilvántartásról is szó esett, amit ugyan később pontosított a képviselőjük. Erre persze sokan reagáltak és elítélték az antiszemitizmusa miatt. Pedig ezzel nem csak ez a baj, hanem hogy konkrétan marhaság és mint a hülyeség általában fáj nekem.

Kezdeném a megemlékezést Szegedi Csanád esetével, ahol mindkét szereplő igencsak kiérdemelte a lehülyézés. Történt, hogy Szegedi Csanád értesült arról, hogy zsidó származása van. Ez nyilván igen kényelmetlen egy antiszemita számára, mert hát a saját szüleit is szidja, mikor épp nagyon belelendül a zsidózásba. Ezt a konfliktust úgy oldotta meg, hogy hirtelen ugyanennyire megszállott zsidóvá vált. (Hát, igen a fanatikus az fanatikus marad bárhova is sodorja az élet. Nem véletlen, hogy a legádázabb kommunisták volt nyilasokból lettek, illetve a legvéresszájúbb MIÉP-esek pedig keményvonalas komcsikból.) Mi ebben a hülyeség? Megmondom. Az, hogy a zsidóságot nem lehet örökölni.
Tudom, az ortodox és a konzervatív zsidók, valamint a nácik úgy gondolták, hogy anyai ágon igen, egyes zsidó irányzatok szerint pedig apai ágon öröklődik, de rajtuk kívül senki. Még a többséget alkotó különféle neológ és szekuláris zsidó irányzatok se. Ahhoz egy identitás kell. Ezzel valaki vagy rendelkezik, vagy nem. Vagy része egy zsidó közösségnek, vagy nem.
Tehát, ha Csanád kicsit többet tud arról, amit utál, akkor maradhatott volna ugyanaz az antiszemita pöcs, mint volt. Még titkolnia se kellett volna a pártja előtt, hisz büszkén kiállhatott volna, hogy ő mennyi megtisztult vagy ilyesmi. Bár lehet, hogy ők se értették volna meg, de nem hiszem. Az viszont egyértelmű, hogy ez így ez nagyon ciki.

Az aktuálisabb dolog a gázai konfliktus kapcsán bontakozott ki. Itt sikeresen bizonyították, hogy mennyire nem értik ennek a konfliktusnak a lényegét. Ők úgy képzelik el, hogy ez egy kétoldalú etnikai konfliktus, ahol az üldözött palesztinok állnak szemben az elnyomó zsidókkal. Olyan apróságokat nem is vesznek figyelembe, hogy a különböző palesztin fegyveres csoportok közti leszámolásoknak sokkal több áldozata van, mint a palesztin-izraelinek, vagy hogy a két oldal mellett még olyan külső szereplők is játszanak, mint Irán, Egyiptom, a Hezbollah.
Olyan fantasztikus dolgok hangzanak el, mint hogy ott népirtás folyik. Hol élnek ezek az emberek? Kezicsókolom, ha az IDF nekiindulna vajon mennyi idő alatt radírozná le az egész Palesztin Hatóságot és a Gázai-övezetet? Meg az is érdekelne, hogy miféle népirtás az, ahol az arab népesség másfélszer olyan gyorsan szaporodik, mint a zsidó. Ez egyébként egy nagy aggodalmuk, mert Izrael demokrácia, ezért egy ember egy szavazat. Jelenleg 3 arab párt van az izraeli parlamentben, bár hárman együtt is csak a képviselők 10%-t teszik ki, de sokan aggódnak, hogy idővel egy nagyon megváltozik. Ezért is van az, hogy a Gázai övezetnek ilyen furcsa státusza van. Izrael 2005-ben kivonult belőle és azóta határozottan tagadja, hogy Izrael része lenne bármilyen formában (naná, kapnának 1,6millió arabot és ami még rosszabb szegény arabot), míg az ENSZ úgy véli, hogy igenis az (nincs semmilyen egyezmény, ami másként rendelkezne). Ennek megfelelően az ott élőket Izrael nem tekinti állampolgárnak (naná, akkor szavazhatnának), de ugyanakkor az ENSZ sem tekinti őket önálló országnak. Az már csak hab a tortán, hogy nem csak Izrael tartja blokád alatt az övezetet, de Egyiptom sem tart igényt rájuk semmilyen formában és lezárta a határait jóformán minden kereskedelem és menekült elől.
Egy szó, mint száz igen komolytalan képük van a konfliktusról. Olyan megnyugtatóan egyszerű.

Ennek apropóján vetették fel, hogy az izraeli állampolgársággal is rendelkező képviselők nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Ez potenciálisan még akár igaz is lehet, viszont ez minden kettős állampolgársággal rendelkező képviselőre igaz. Sőt, ebből a szempontból a szerb, román, szlovák stb. állampolgársággal is rendelkező képviselőkre még sokkal inkább. Miért? Azért, mert ezen országokkal közös határaink vannak, közös ügyeink vannak és emiatt időnként konfliktusaink is. Izraellel milyen konfliktusunk van? 2010-ben volt a kémrepülős incidens, de azon kívül vajmi kevés kapcsolatunk van vele. Állami szinten alig van vele kapcsolatunk. Se pro, se kontra. Nagyjából, mint Burmával, vagy Madagaszkárral. Nem EU tag, nem NATO tag, a piacaink se közösek. Akkor miért a kitüntettet figyelem?

Tisztában vagyok azzal, hogy a zsidók úgy általában sok évszázada gyanúsak és ezen nem segítenek pl. Simon Perez félreérthető mondatai. Ez egyébként egy érdekes sztori, mert a Judapest szerint (és bár nem pártatlanok, de ők legalább beszélik a nyelvet) félrefordították. Ezt nem abban az értelemben mondta, hogy ténylegesen meg veszik, hanem hogy meg tudnák venni. Ez egy afféle pannonpumás lelkesítő beszéd része volt, csak annyit jelent, hogy kurva menők és dübörög a gazdaság (és ezzel olyan nagyon nem is túlzott). Ennek ellenére triviálisan nem igaz a felvásárlás, mert akkor nem pangana ennyire a magyar ingatlanpiac. Ezzel szemben már évek óta lasszóval kell fogni a vevőt. (Mellesleg a világban mostanság inkább Kína szokott felvásárolgatni)
És persze, az olyanok sem használnak, amikor Izrael saját szélsőségesei megszólalnak. Mint minden országnak, Izraelnek is megvannak a maga szélsőségesei, akik remek indokot szolgáltatnak más országok szélsőségeseinek és vice versa. Erre volt példa Ovaida Yosef, ultraortodox rabbi, a  Shas párt vezéralakjának megnyilvánulása. Nem mellékes, hogy az Anti-Defamation League, ami egy az antiszemitizmus ellen küzdő zsidó szervezet azonnal el is ítélte. Ezek egyébként tényleg sajnálatos bakik, amik feleslegesen irritálnak embereket, de ez számomra még mindig nem elégséges ok a józan ész elvesztésére.

Emellett követelik annak az állítólagos szerződésnek a nyilvánosságra hozását és felmondását, ami lehetővé teszi, hogy szükség esetén félmillió izraeli jöjjön Magyarországra, Németországba és Lengyelországba. Az nem világos, hogy ez országonként értendő-e, vagy összesen. Az viszont igen, hogy nehéz helyzetbe hozza a kormányt. Ilyen szerződés ugyanis minden bizonnyal nem létezik, de valaminek a nem létezését mindig nehezebb bizonyítani, mint a létezését, mert ott egyszerűen csak bemutatod és jé tényleg. A nem létezéshez viszont nem elég az összes levéltárat áttúrni, minden más lehetséges és lehetetlennek tűnő helyet is át kell. Azt viszont nem nehéz belátni, hogy sok értelme nem lenne egy ilyen kétoldalú szerződésnek. Egyrészről a menekülteket eleve kötelesek vagyunk befogadni. Másrészről Magyarország nem rendelkezik elegendő kapacitással ennyi ember befogadásához. Az néhány izraeli ingatlanbefektetők által épített lakópark, ahol eladatlan lakások vannak (hasonlóan egyébként más lakóparkokhoz a válságkezdete óta) legfeljebb pár száz ember befogadására alkalmas. Harmadrészről miért pont Magyarországot választották volna. Görögország, vagy Olaszország legalább ilyen jó célpont, sőt még a klíma is ismerősebb. Negyedrészről gyanús, hogy mi lesz a többiekkel. Izraelben van 6 millió zsidó és ők nemigen szokták hátrahagyni a társaikat. Tehát akkor léteznie kellene több ilyen szerződésnek is, de kivel? Félmillió menekült még Németországnak is problémát jelent, de rajta kívül hány ország jöhet még szóba? Egyesült Államokat leszámítva teljesen elképzelhetetlen ekkora léptékű menekült befogadó képesség.
Ez az egész kicsit olyan, mint a kabátlopási ügy. Idővel ezt a marhaságot el fogják felejteni, csak úgy, mint a többit, de a gyanú ott marad és újabb adalékkal fog bővülni zsidók szörnyű természetéről szóló legendárium. Az egész csak arra jó, hogy amikor megint kicsit visszaesik a párt népszerűsége elővegyék újra, de addigra már mindenki fejében tényként fog élni. És a hülyeség normálissá válik... (Tragikus)

A bejegyzés trackback címe:

https://liberatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr544938389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IdomitottFoka 2012.11.30. 21:08:26

Van a jobbikosok számára egy kézenfekvő ötletem. Rohanják le Izraelt.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.12.02. 02:26:11

ó ez szerintem inkább vicces sztori.

elképzelem, ahogy kazincbarcikára vagy nyíregyházára beköltözik kb. 10.000 izraeli zsidó család.

(a nyilvánvaló gazdasági robbanáson túl) vélhetően nemhogy a cigánybűnözés szűnne meg brutálisan hamar, hanem mindenféle más erőszakos cselekmény is, és igen hamar rend lenne.

én a jobbik helyében komoly kampányt indítanék, hogy költözzenek zsidó telepesek BAZ megyébe.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.12.02. 09:55:04

@IdomitottFoka:
Alighanem úgy vonulna be a történelembe, mint a félnapos háború.
De nem akarom én a halálba küldeni őket, csak azt szeretném, ha kicsit józanabbak lennének.

@mcs:
Érdekes aspektus, de nem hiszem, hogy oda költöznének, ahol rossz a közbiztonság és nincs munkalehetőség.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.12.02. 09:55:41

@Lord_Valdez:
Ja, bocs, el is felejtettem, hogy a Jobbik szerint a zsidók nem dolgoznak, csak élősködnek :)

Deadasfak 2012.12.02. 13:33:14

Egyébként az a szép, hogy nyugateurópában a bevándorló ellenes szélsőjobboldali pártok mind izrael pártiak. Már hallottam olyat is, hogy a palesztin nép igazából nem is létezik, és akik ott élnek azok csak a környező országok terroristái. Kiváncsi vagyok mikor következik be itthon is a váltás, ugyanis egyre több nőt látok hajibban.

f.domino 2012.12.02. 14:31:43

OFF leszek.
Tényleg nem bántásból de ha lesz egy kis időd, nyálazd át rendesen, mert nagyon sok gépelési és stilisztikai hiba maradt benne.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.12.02. 17:36:36

@f.domino:
A gépelésit még esetleg vállalom, de a másikra nincs energiám. Mostanság elég nehezen jönnek belőlem a szavak.
süti beállítások módosítása