Liberatórium

Gondolatok, morgolódások és miegymás klasszikus-, konzervatív- és horribile dictu neoliberális szemmel. Ha úgy érzed, hogy neked is lenne mit írnod, ne tartsd vissza!

Friss topikok

  • Lord_Valdez: @IdomitottFoka: lehet, hogy a nekünk alatt a Fideszt értette. (2024.03.27. 20:19) Tanfolyamot Janinak
  • Lord_Valdez: @Gungnir: Érdekes, megérzésem szerint ez lehetett az eredetije annak, amit a bankár felhasznált. ... (2024.03.14. 07:30) A Google ideológiája
  • Lord_Valdez: www.quora.com/What-is-preventing-the-Ukraine-US-from-accepting-the-Kissinger-Peace-Plan-where-the-... (2024.03.02. 12:02) Mi is a tét?
  • Lord_Valdez: @gigabursch: Ez egy erősen vitatott kérdés. A két leggyakoribb indok az szokott lenni: 1. nem fen... (2023.08.11. 07:20) Elefánt a szobában
  • Tesz vesz IV: @grundigg: miért nem mondod neki hogy nézze az rtl klib híradóját is, pár családban segített, nézh... (2023.07.22. 14:37) A genderőrület új fejezete

Címkék

abszurdisztán (1) adó (11) ajánló (17) alkotmány (13) alkotmánybíróság (2) állam (65) áltudomány (7) any rand (2) baloldal (19) bastiat (1) belpolitika (33) bevándorlás (5) bürokrácia (4) cigányság (5) co2 (3) család (5) demografia (4) demokrácia (6) diktatúra (13) diszkrimináció (4) dohányzás (1) drog (2) egészségügy (3) egyház (3) emberi természet (17) energia (4) erkölcs (20) etika (13) eu (7) félelem (1) felmelegedés (2) fidesz (33) filozófia (21) fizika (1) friedman (3) fülke (2) gazdaság (83) gender (3) globális (9) heinlein (1) hiány (1) honvédelem (3) imf (4) index (1) individualizmus (9) indulatposzt (5) infláció (4) intro (1) iszlám (1) Izrael (1) jobbik (7) jobboldal (2) jog (12) jogállam (25) kalkulációs probléma (2) kdnp (2) kedvezmények (17) keynesianizmus (12) klíma (4) kollektivizmus (9) kommunizmus (10) konteó (3) konteo (12) konzervatizmus (1) korrupció (14) középosztály (7) közlekedés (1) külpol (18) légkör (3) libertarianizmus (7) lmp (4) malév (1) marx (5) marxizmus (4) média (4) megmondás (59) meleg jogok (1) meritokrácia (2) mesterséges intelligencia (1) mezogazdasag (9) migráció (7) moma (1) morgás (27) MSZP (5) mta (2) multikulti (3) nemiség (3) neoliberalizmus (11) nyugdijrendszer (10) offshore (2) oktatásügy (11) önvédelem (6) Oroszország (1) Palesztina (2) paternalizmus (35) példabeszéd (4) pénz (3) piac (42) polgár (4) politikai korrektség (6) populizmus (26) pratchett (3) profit (1) program (1) propaganda (11) prostitúció (1) protekcionizmus (5) reform (19) rothbard (4) Soros (1) sport (1) szabadság (34) szabad fegyverviselés (3) szarkazmus (2) szdsz (6) szellem (1) szema (1) személyes (2) szociálisrendszer (9) szocializmus (18) szólásszabadság (12) szolgálati közlemény (5) társadalmi igazságosság (4) társadalom (41) tiltás (7) történelem (8) tudomány (7) tulajdon (3) tulajdonjog (3) Ukrajna (2) választás (12) vallás (5) vallásszabadság (1) válság (5) vasút (2) zsidók (3) Címkefelhő

A szög a zsákból

2012.03.09. 19:51 | Lord_Valdez | 4 komment

Címkék: fidesz külpol

Nem nagy titok, hogy Szlovákiában a kisebbségi jogok -szóviccel élve- eléggé csehül állnak. A magyar politikának olyan nagyon sok eszköze nincs, hogy érdemi nyomást gyakoroljon ennek megváltoztatására, ennek ellenére éveken át a gyenge diplomácia komoly kormányellenes érvnek számított.
Novemberben a szlovák kormány bejelentette, hogy a kettős állampolgároktól meg fogják vonni a szlovák állampolgárságot (ami egyébként elég paraszt dolog, de nem erre akarok kilyukadni).  A kormány ki is jelentette, hogy ezt nem fogják tűrni.
Aztán nagyjából ennyiben is maradt. Olyan sok előrelépés nem történt az ügyben.

Aztán egy hónapja már a magyar sajtóban is megjelentek az első hírek, hogy a szlovák kormányzat bizony nem a levegőbe beszél.
Itthon a magyar külpolitika tökéletesen szó nélkül hagyta a dolgot. De még a kormány szimpatizáns blogoszféra sem törte össze magát a nagy tiltakozásban.
Ha az MSZP és társait kell a földbe döngölni, hogy nem foglalkoznak a határon túli magyarokért, akkor nagy a zsivaj. Amikor tényleg kell valamit tenni, akkor mély kuss van.
(Nem mintha olyan nagyon sokat tudnának tenni, persze)
Mondtam is magamnak, hogy van, amikor a csend mondja a legtöbbet...

Most viszont azt láttam, hogy az egyik nagy kereskedelmi TV is lehozta a sztorit. Fogadni mernék, hogy most ki fognak állni, hogy tiltakozzanak. Eddig nem érezték fontosnak, de a politika logikája szerint most hirtelen meg kell mozdulniuk. Már sokan tudnak róla, muszáj lecsapni rá.

Ezt én rettenetesen tanulságosnak tartom. Ha igazam lesz, akkor ez megerősíti régi gyanúmat, miszerint a Fidesz sem tartja többre a határon túli magyarokat egyszerű reklámhordozónál.

A bejegyzés trackback címe:

https://liberatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr814300507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LordAngelo (törölt) 2012.03.12. 15:26:35

Nagyon hiányolom a klasszikus tényfeltáró újságírást nálunk.

Szükség lenne rá, hogy ne csak nyáladzó idiótaként húzgálják az X-eket négyévente az emberek, és lássanak a dolgok mögé. Például Mo. pályázott az ENSZ BT nem állandó tagjának a helyére és évek óta diplomáciailag "puhította" az országokat. Ebből az egész magyar közvélemény annyit tudott meg, hogy kormányhivatalnokok utazgatnak egzotikus helyekre (Togo, Új-Zéland stb.) A tisztánlátás kedvéért, Togo szavazata ugyanannyit ér mint az USA-é ebben az esetben.
Aztán nagy csinnadrattával elfogadták az új egyházügyi törvényt, amitől a középkor elvakult urai is sírva tudnának fakadni örömükben. Ebben ugye nem ismer el a magyar állam sok-sok olyan egyházat, amely a világ többi részén gyakorlatilag államvallás, vagy többségi vallás. (Pl. hindu)
Eljő a titkos szavazás és kedves vezetőink értetlenkedve állnak az eredmény láttán, ugyanis az első körben csúfosan kiestünk. Azerbajdzsán és Szlovénia volt az ellenfél, végül Azerbajdzsán nyert. Érted? Azerbajdzsán...
Egyértelmű az ítélet: hogyan akartok ti, magyarok, bölcsen dönteni olyan konfliktusokban amelynek az alapja vallási, etnikai és gazdasági szembenállás, amikor még csak el sem ismeritek a vallásaikat??? Azt hiszem érthető.

Ebből a közvélemény mit lát? KisPista diplomata közpénzen nyaral Óceániában.
Gratula!
A jelenlegi adminisztráció külpolitikája a csapnivaló és a siralmas között van valahol. Az érdekérvényesítő képessége valahol a bányászbéka alfele alatt, a hitelessége pedig talán még lejjebb. Aki a legnagyobb hanggal védelmezi a kinti magyarokat, valójában az ártott nekik eddig a legtöbbet.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.03.13. 14:27:48

@LordAngelo: van tényfeltáró újságírás. nem is kevés.

igény, az nincs rá.

LordAngelo (törölt) 2012.03.13. 16:36:10

@mcs: Van tényfeltárás, (pl. atlatszo.hu) viszont tényleg gyerekcipőben jár. Hiába no, fiatal demokrácia vagyunk. Csak remélem, hogy az igény kikényszeríti a maga jussát.

Sajnos azt látni, hogy ellehetetlenítik azokat akik egy picit is megpiszkálják a felszínt. Krizsó, Juszt, Bombera, Mészáros, stb. mind ellehetetlenültek és mehettek bohóckodni valami gagyi műsorba. (vagy még oda sem) A nívósabb műsorokat pedig bulvárosították...

Tényleg várom, hogy legyen.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.03.13. 17:38:07

@LordAngelo: ha lenne rá érdemi igény, egy befektető már beleugrott volna.

a mostani médiakörnyezetben elég könnyű lenne objektív és független tényfeltáró újságot csinálni. csak valamiért nem annyira ugranak bele a befektetők. talán érdemes lenne pedig néhány bankot megcélozni, vélhetően puszta szívjóságból megtámogatnának egy jó kis tökös ellenzéki sajtót.
ha én buktam volna 2-300 mrd-ot asszem egy hangyányit morcos lennék a kormányra.
süti beállítások módosítása