Liberatórium

Gondolatok, morgolódások és miegymás klasszikus-, konzervatív- és horribile dictu neoliberális szemmel. Ha úgy érzed, hogy neked is lenne mit írnod, ne tartsd vissza!

Friss topikok

  • Lord_Valdez: @IdomitottFoka: lehet, hogy a nekünk alatt a Fideszt értette. (2024.03.27. 20:19) Tanfolyamot Janinak
  • Lord_Valdez: @Gungnir: Érdekes, megérzésem szerint ez lehetett az eredetije annak, amit a bankár felhasznált. ... (2024.03.14. 07:30) A Google ideológiája
  • Lord_Valdez: www.quora.com/What-is-preventing-the-Ukraine-US-from-accepting-the-Kissinger-Peace-Plan-where-the-... (2024.03.02. 12:02) Mi is a tét?
  • Lord_Valdez: @gigabursch: Ez egy erősen vitatott kérdés. A két leggyakoribb indok az szokott lenni: 1. nem fen... (2023.08.11. 07:20) Elefánt a szobában
  • Tesz vesz IV: @grundigg: miért nem mondod neki hogy nézze az rtl klib híradóját is, pár családban segített, nézh... (2023.07.22. 14:37) A genderőrület új fejezete

Címkék

abszurdisztán (1) adó (11) ajánló (17) alkotmány (13) alkotmánybíróság (2) állam (65) áltudomány (7) any rand (2) baloldal (19) bastiat (1) belpolitika (33) bevándorlás (5) bürokrácia (4) cigányság (5) co2 (3) család (5) demografia (4) demokrácia (6) diktatúra (13) diszkrimináció (4) dohányzás (1) drog (2) egészségügy (3) egyház (3) emberi természet (17) energia (4) erkölcs (20) etika (13) eu (7) félelem (1) felmelegedés (2) fidesz (33) filozófia (21) fizika (1) friedman (3) fülke (2) gazdaság (83) gender (3) globális (9) heinlein (1) hiány (1) honvédelem (3) imf (4) index (1) individualizmus (9) indulatposzt (5) infláció (4) intro (1) iszlám (1) Izrael (1) jobbik (7) jobboldal (2) jog (12) jogállam (25) kalkulációs probléma (2) kdnp (2) kedvezmények (17) keynesianizmus (12) klíma (4) kollektivizmus (9) kommunizmus (10) konteó (3) konteo (12) konzervatizmus (1) korrupció (14) középosztály (7) közlekedés (1) külpol (18) légkör (3) libertarianizmus (7) lmp (4) malév (1) marx (5) marxizmus (4) média (4) megmondás (59) meleg jogok (1) meritokrácia (2) mesterséges intelligencia (1) mezogazdasag (9) migráció (7) moma (1) morgás (27) MSZP (5) mta (2) multikulti (3) nemiség (3) neoliberalizmus (11) nyugdijrendszer (10) offshore (2) oktatásügy (11) önvédelem (6) Oroszország (1) Palesztina (2) paternalizmus (35) példabeszéd (4) pénz (3) piac (42) polgár (4) politikai korrektség (6) populizmus (26) pratchett (3) profit (1) program (1) propaganda (11) prostitúció (1) protekcionizmus (5) reform (19) rothbard (4) Soros (1) sport (1) szabadság (34) szabad fegyverviselés (3) szarkazmus (2) szdsz (6) szellem (1) szema (1) személyes (2) szociálisrendszer (9) szocializmus (18) szólásszabadság (12) szolgálati közlemény (5) társadalmi igazságosság (4) társadalom (41) tiltás (7) történelem (8) tudomány (7) tulajdon (3) tulajdonjog (3) Ukrajna (2) választás (12) vallás (5) vallásszabadság (1) válság (5) vasút (2) zsidók (3) Címkefelhő

Lázadó puncik esete az orosz medvével és a magyar kommentelővel

2012.08.13. 20:50 | Lord_Valdez | 395 komment

Címkék: külpol szólásszabadság indulatposzt

Nemrég a TASZ véleményt nyilvánított egy nagy vihart kavart oroszországi esettel kapcsolatban. Ahogy lenni szokott a kommentelők nem igazán értették meg, hogy miről is van szó.

Történt, hogy Oroszországban egy Pussy Riot nevű fiatal lányokból álló punk banda bement egy egyébként majdnem üres templomba és ott előadott egy egyperces kis performanszt. Közben arról énekeltek, hogy Isten szabadítsa meg őket Putyintól. Ezután kitessékelték őket a templomból. Ez történt február 21.-n.
Március 3.-n letartóztatták őket. És megvádolták őket garázdasággal, illetve vallási gyűlölet szításával. Gondolom nem kell nagyon felhívnom a kettő közt eltelt időre. Ha a templom személyzete hívta volna a rendőrséget, akkor már a helyszínen őrizetbe vették volna őket. Ebből az első vád valószínűleg a világ bármely bíróságán megállná a helyét. Tekintve, hogy nem keletkezett anyagi kár, valószínűleg pénzbírsággal, közmunkával, vagy esetleg felfüggesztett szabadságvesztéssel honorálnák, de akkor már tényleg szigorúak voltak. A második teljesen abszurd, elvégre semelyik vallás ellen nem uszított, de még csak egy szertartást se zavart meg.
Június 4.-n ismertették a 2800(!) oldalas vádiratot.
Július 4.-én (szerda) közölték velük, hogy 9.-éig (hétfő) készüljenek fel a védelmükre.
Július 21.-én a bíróság további 6 hónappal meghosszabbította az előzetes letartóztatásukat. Gondolom azt se kell magyarázni, hogy nehéz megmagyarázni, hogy miért kell folyamatos őrizetben lenniük. Nem terroristákról van szó, hanem zenészekről. Nem robbantották fel a templomot, vagy ilyesmi.
Július 31.-én elítélték őket mindkét vádpontban. Most már csak arra kell várni, hogy kiderüljön, hogy mennyit kapnak érte. Jelenleg úgy néz ki, hogy 7 év várható.

Az eset további furcsaságokat is tartalmaz, pl. sokkal több a tanú, mint ahány a helyszínen volt és többen egész nyilvánvalóan hamisak. A hamis tanúk közül az egyikük visszalépett, mondván elszégyellte magát. A védelem tanúit meg se hallgatták.
A dolog hátteréhez hozzátartozik még, hogy a lánybanda korábban is szervezett tiltakozó akciókat Putyin és a decemberi választási csalás miatt.
Valamint, hogy Oroszországról eléggé ismert és nem is rejtik véka alá, hogy nem szeretik a kritikát. Az elmúlt 3 évben 19 újságírót gyilkoltak meg és ezek még viszonylag békés évek voltak. Korábban volt, hogy egy év alatt összejött ennyi. Eléggé rendszeres az ellenzéki aktivisták, újságírók bebörtönzése, vagy összeverése.

Az eset komoly nemzetközi visszhangot váltott ki. Különféle jogvédő szervezetek (köztük a TASZ is) elítélték a koncepciós pert és politikai foglyoknak minősítették. A művészvilág számos tagja fejezte ki támogatását a lányok iránt, valamint a német szövetségi parlament 121 képviselője is.
A magyar kommentelőt viszont más fából faragták. Ők nem azt olvasták ki a posztból, hogy milyen helytelen dolog koncepciós perekben elítélni embereket, hanem azt, hogy a TASZ helyesli a templomokban való huligánkodást. Tulajdonképp az egészből csak annyit értettek meg, hogy templomban történt és a TASZ kiállt mellettük.
Egy részük kapásból azt mondta, hogy bezzeg ha zsinagógában tették volna. Egyeseknek mindenről a zsidók jutnak eszébe, de tényleg, van akinek még a buszok színéről is erre asszociál. Velük nem érdemes foglalkozni, vannak erre szakemberek.
A másik részük leragadt ott, hogy templomban történt, tehát vallásellenes lépés volt. Bár többen is próbálták elmagyarázni, hogy az ortodox egyház kiállt a rezsim mellett a nyilvánvaló csalás ellenére, tehát a helyszín megválasztása is politikai természetű. Nem tartották egyértelműnek. Nem igazán értem, hogy mi kell még ahhoz, hogy a napnál is világosabb legyen a dolog politikai éle.

A legrejtélyesebb kommentelő típus viszont az, amelyik úgy véli, hogy megérdemlik.
Provokálták a hatóságokat. Könyörgöm és az a több száz újságíró, akit 93 óta gyilkoltak meg, vagy ítéltek el? Persze, ők is provokálták, hisz megszólaltak. Szóvá merték tenni a politikai elit viselt dolgait. Különösen a szervezett bűnözéssel való összejátszását. Nem lett volna szabad és akkor nem esik bántódásuk. Így igaz. Nem olyan nehéz diktatúrában élni, csak jól be kell húzni fület, farkat és senkinek nem mondani semmit.
Most mit lehet erre mondani? Csak gratulálni tudok. A gyávaság így válik erénnyé. Persze, azt megértem, hogy valaki nem hős. Én se vagyok az. Nem akarok mártír lenni, ha nem muszáj. Engem is meg lehet félemlíteni. Semmi gond.
Még csak arról sincs szó, hogy támogatnék mindenféle esztelen hősködést, hőzöngést, randalírozást. Itt nem az történt, hogy belekötöttek egy csapat rendőrbe és azok jól meggyepálták őket. Hogyne, ezt érteném. Aki fejjel megy a falnak, az megüti a fejét. Ők nem tették. Nem voltak vakmerőek. Persze, számíthattak arra, hogy kidobják őket. Megbírságolják. Na, de kérem, 7 évet azok kapnak, akik felgyújtják a templomot, nem azok, akik zenélnek benne.
Itt egyszerűen egy erőszakmentes tiltakozást valósítottak meg. Még csak azt se mondhatni, hogy túl sok ember előtt, mert csak egy tucat ember volt a templomban a személyzettel együtt. Még csak nem is zajongtak nagyon, azt később keverték rá. Hogy nem viselkedtek illendően? Hát, ez igaz. Vannak dolgok, amik nem egyszerű illendően csinálni, de ennél visszafogottabban hogy lehetett volna tiltakozni? Lábujjhegyen, suttogva, kívülről?
Most ez komoly? Ez lenne a híres magyar virtus? Szánalom. Én szégyellem magam, pedig nem vagyok nem nagy tüntetésre járó. De nem is prédikálom, hogy kussolj és tűrj!

A bejegyzés trackback címe:

https://liberatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr84710822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosszalvó 2012.08.13. 23:10:58

Nekem csak egy kérdésem van. Ha bemegyek egy üres zsinagógába SS egyenruhában és náci módra lengetem a karom az nem gyűlölet keltő? Mert ha egy majdnem üres templomban bármit meg lehet tenni, akkor ezen az analógián elindulva ezt is lehet

bélakirály 2012.08.13. 23:25:19

@Rosszalvó: Nekem is csak egy kérdésem van. A magad fajta retardáltaknak miért mindenről a zsidók jutnak az eszébe?

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.13. 23:40:36

@Rosszalvó:

egészen kifacsart, sivár hely lehet azok fejében, akik szeretnek helyeket más helyek fölé emelni gondolatban, csupán azért, hogy találjanak okot arra, hogy aztán gyűlölködjenek.

a szakrális élményeket ürügyként használni több, mint undorító viselkedés. de igény az van rá, látom.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.08.13. 23:42:48

@Rosszalvó:

Na de hét év??? Kapj már magadhoz, ember!
A hatóság fizetett hamis tanúiról nem is beszélve, ez nem ország, ez Mordor.

Thresher 2012.08.13. 23:55:42

@Rosszalvó: Bármennyire is szeretnél te is ezért 7 évet kapni, egyrészt nem fogsz, másrészt ritka okos dolog lenne egy üres épületben provokálni. Szar neked, nem?

Rosszalvó 2012.08.13. 23:58:58

@Thresher: Ha valaki forradalmár akar lenni az vállalja a következményeket. Tudták, hogy nem disneylandben vannak és tudták ki ellen küzdenek akkor min vannak meglepődve.

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.08.14. 00:00:01

Putyin anno úgy került a köztudatba, mint egy népszerű, tökös, belevaló, bevállalós, sokszínű fickó (van róla valahol egy fényképgyűjtemény a neten, a zongorázástól a dzsúdón át a vadászgép-vezetésig egy csomó mindenhez ért), aztán ez lett belőle... nem jó jel ez egy olyan országban, amelyik kitermelt már magából egy hírhedt diktátort.

volt egyszer Magyarországon is egy szépreményű, jó kiállású, bátor, tehetséges fiatalember, aki egy bevállalós beszéddel robbant be a politikába. huszonéve van már ennek, és ő is jó úton halad a putyinizálódás útján. kíváncsi vagyok, hogy nálunk mikor kerül sor az első koncepciós perre felségsértés (akarom mondani garázdaság) miatt.

clegane 2012.08.14. 00:00:44

@Rosszalvó: hülye fasz.

sajnos a kommentek közt rengeteg az ilyen baromarcú troll, nem tudom eldönteni, hogy reménytelenül ki kell-e ábrándulnom a magyar átlagpolgár értelmi képességeiből, vagy inkább csak ne vegyem őket figyelembe mint nem reprezentatív kisebbség.

amize 2012.08.14. 00:03:45

Érdemelnek büntetést, ha nem is ennyit.
A politikai akciózásoknak a helye nem a templom.
A Vörös téren is előadhatták volna a produkciót, és én is sajnálnám most őket.
A templom a vallási élet színtere. Nagyon helyesen, az oroszok ezt betartatják. Muzulmán országokban ezek a feltűnési viszketegségben szenvedő pinák már nem is élnének.
Ők még érzékenyebbek arra, ha valaki visszaél a vallási helyszinekkel.
Csak mi, katolikusok tűrünk el birka módra minden provokációt.

Thresher 2012.08.14. 00:03:58

@Rosszalvó: "Ha valaki forradalmár akar lenni az vállalja a következményeket (...) és tudták ki ellen küzdenek akkor min vannak meglepődve."

Na, akkor mi is a baja Budaházy Györgynek?

Első mohikán 2012.08.14. 00:04:18

@Rosszalvó: A cikk második része rólad szól.

Johnfive 2012.08.14. 00:06:10

Hát ennyi. Az előző rsz.-en szocializálódtak átmentették a világnézetüket. Simán lehetne ezekből szervezni egy újabb ÁVH-t, vagy ÁVO-t, ha a hatalom úgy gondolná.
Elvakult retardáltakból úgy tűnik nincs hiány Mo.-on...

Első mohikán 2012.08.14. 00:07:54

@amize: Ha a Vörös-téren akcióztak volna, akkor is ennyit kapnának. Nem a templom miatt tartóztatták le őket, hanem a hatalom elleni tiltakozásért.
Érted már, miért vagyunk kiakadva?

Rosszalvó 2012.08.14. 00:09:27

@Thresher: Gondolom az, hogy terrorizmus vádjával került előzetesbe amit speciel nem csinált, gondolom én de nem tudom Ő mit gondol erről. De most komolyan abszolút minden trollkodás nélkül, mit vártak ezek egy olyan országban ahol egy ex KGB-s faszi a főnök.

@clegane: ;)

amize 2012.08.14. 00:12:18

@taxi33:
Szerintem jóval kevesebbet kaptak volna.
Mivel templomban akcióztak, sokkal brutálisabb hatást váltottak ki. A Putyin mellett lévő embereknek fontos a vallás, vagy legalábbis a papok politikai ereje. A büntetés is nagyobb lett így.

Rosszalvó 2012.08.14. 00:13:41

@taxi33: Nem hinném, az orosz hatalom nagyon korrupt, ez nem vitás, de most nem azokról van szó akiket megöltek. Itt olyan emberekről van szó akik polgárpukkasztással botránkoztatnak meg olyan embereket akik ugyan úgy a hatalom áldozatai, de ahelyett, hogy maguk mellé állítanák ezeket az embereket csak ennyi telik tőlük.

Brix 2012.08.14. 00:23:49

Remélem, hogy az alacsony termetű "fiatalember", aki meghekkelte a magyar demokráciát, az nem fog ilyen durva lépéseket hozni! Inkább akarok látni fiatal , alter, punk , libsi puncikat garázdalkodni, mint kiöregedő ráncos arcú, kockás inges , konzi vénembereket papolni!

Thresher 2012.08.14. 00:28:11

@Rosszalvó: "Gondolom az, hogy terrorizmus vádjával került előzetesbe amit speciel nem csinált"

Baszod, te magad írtad, bötűvel: "tudták ki ellen küzdenek akkor min vannak meglepődve."

Budaházy meg min van meglepődve? Hogy csak a Blikk fog róla írni, ahogy uszít? Ha szerinte eleve a zsidók állnak minden mögött, akkor mire fel tátotta a száját?

Attól függetlenül hogy egy szar alaknak tartom, nyilvánvaló számomra is hogy részben politikailag volt ennyit a hűvösön, de ha tudta, hogy a legkisebb botlásért is elpicsázzák, akkor meg mit pattogott juszt is?

Persze a lányok is pattogtak, de azért Budaházyra visszatérve, ha ő kapott volna 7 évet, az is durva lett volna.

És megint nem, ha te bemennél egy zsinagógába SS ruhában, akkor se lenne rólad majd' 3000 oldalnyi vádirat, és nem nyalna be a főrabbi tövig az államnak.

Kristl 2012.08.14. 00:46:43

@Rosszalvó:

Te a blogszövegben megemlített idióta vagy ugye, mint akinek mindenről "az" jut eszébe.

De tudod mit? Próbáld ki.
Menj be zsinagógába, és egyél, szellents, ásíts, pletykálkodj, politizálj, mustráld a többiek ruháját, villogtasd hogy a tied drágább.
Ez mind megy egy keresztényi templomban (is)

Aztán számolj be az esetről.

Sőt kíváncsi lennék. Melyik a zsidó szín? a kék? vagy a sárga? v a fehér?
Szállj fel olyan buszra, és számolj be arról is kevéssé magyarabbnak érezted e magad tőle. Komolyan érdekel.

Kristl 2012.08.14. 00:53:57

@amize:

Istenhez imádkozni miért nem templomba való?

Amúgy meg mér nem szólsz a "kurva" papoknak, ne politizáljanak a keresztény templomokban?

monddazigazatmar 2012.08.14. 01:17:39

A posztolotol kérdezném:
Ismered az idevágó orosz törvényeket? (araboknál ott helyben megköveznek, ha valamit csinálsz a templomban)
Láttad azt a performanszot? Teljesen értetted hogy mit énekeltek, mire utaltak, stb? Mi van a 2800 oldalas vádiratban?

Mert a politikai korrektség valahol ott kéne, hogy kezdődjön, hogy megismerem a tényeket pontosan. Mert ahogy most te leirod ezt, meg a kommentelok leirják a saját okosságukat, pontosan ugyanannyira járják körbe a témákat amikor rólunk beszélnek.

titkosgyilkos 2012.08.14. 01:28:38

A posztban tárgyaltak oka, hogy valójában mi magyarok is erősen vonzódunk és nosztalgiával tekintünk az autoriter rendszerekre - ha nem is mindannyian, de úgy tűnik, nem kis létszámban.

Egyéni szinten persze mindenki azt feltételezi, hogy egy ilyen rendszerben személy szerint ő még véletlenül sem kerül a farok rosszabbik végére, mindig csak valaki másra sújt le a vasököl, és persze az illető meg is érdemli. Utólag persze erről a feltételezésről ki szokott derülni, hogy Darwin-díjas naivitás, de akkor már késő bánat, tessék szépen beállni a sorba, és masírozni, amerre a Kedves Vezető óhajtja.

Tojglitojas 2012.08.14. 01:40:35

@Kristl:
>"Menj be zsinagógába, és egyél, szellents, ásíts, pletykálkodj, "

Ennél azért többről volt itt szó. Ne komolytalankodj. :)
Ha bemegyek egy zsinagógába és előadok egy számot alsógatyában sapka nélkül Netanjahu-ról, hogy szabadítson meg az isten tőle, jó esetben kapok 5 évet antiszemitizmusért, meg gyűlöletkeltésért, de lehet le is lőnek a biztonságiak. Merthogy akad ott tök véletlenül nem egy jól képzett fegyveres is, meg rendőrök is szép számmal.

Az a probléma a puncikkal, hogy kurvára kilóg a lóláb.
A nyugatiak ki akarják baszni Putyint, mert az alkesz Jelcin jobb volt nekik, meg az oligarchákkal is jobban lehetett üzletelni a zavarosban.
Mivel Putyin elég népszerű, jön mindent vivő csodafegyver, a "zemberi jogok" Amit amúgy vastagon szar le a nyugat a baráti rezsimeknél.
Nézzük egy példán: tele van a tököm a bivalybasznádi polgármesterrel, van arra jó kis termálvíz is meg jók a földek, kell az nekem. Mondjuk befektető csoport vagyok vagy egyéb érdekszövetség. :))
Megvárom, míg meghal ott a polginak egy rokona vagy jó barátja. Más esemény is jó lehet, akár esküvő, de maradjunk most ennél. Felfogadok pesten 3 repedtsarkú kurvát, akik illő kabátban lemennek a bivalybasznádi temetésre.
Előtte azért adok fel hirdetéseket, fizetek le újságírókat, hogy toljanak tényfeltáró cikket, mekkora geci a bivalybasznádi polgi, tegnap sem köszönt a szomszédjának és egy nevét nem vállaló helybeli szerint állatokat kínoz és szidja a cigányokat és a zsidókat, hogy örüljetek, gyorsan hajt a faluban, lehet megdugta a titkárnőjét is. :D
Elkezdődik a temetés, a ringyók lebasszák magukról a kabátot és egy szál tangában ugrálnak a sír felett, közbe azt üvöltözik, hogy éljen a természetvédelem, az állatok jogai, le a bivalybasznádi polgármesterrel és az erőszakkal, békesség, szabad szerelem, melegek jogai, meg amit akarok...
Namost a derék részvevők valószínűleg rögtön lepofozzák a puncikat, esetleg rendőrt is hívnak, blabla.
Én ezúton már csak egy kávét kérek, és nyomatom a cikkeket, lám a bivalybasznádi parasztok nem bírják a kritikát, itt tényleg még milyen mucsai állapotok vannak, ezek önbíráskodnak, majdnem lincselnek, lám milyen erőszakosak, stb.
Utána küldök aktivistákat, emberjogi képviselőket, tiltakozom a rendőri brutalitást ellen, stb.
A bivalybasznádi polgi meg innentől szop, de torokra, mert ha lesitteli a picsákat, lám bizonyította milyen geci fospisztoly. Ha elengedi, holnaptól minden temetésen „sztiptiz” :) lesz meg küldök mondjuk két meleg srácot akiket olcsóért felfogadok nyugati pályaudvaron, ők egy táblával a hivatal elé állnak, ötletek hegyekben, régen bevált kipróbált receptek. :)
Ezután csak várni kell. Olyan nincs, hogy valaki sose hibázzon, 1-2 éven belül bukik a bivalybasznádi polgi, és az én emberem lesz az új polgi.
Nem olcsó buli, tudom, idő is kell hozzá, de nyilván megéri. Oroszország esetében ez nem is kérdés, akad arra némi olaj, gáz...
De ilyenek voltak a "forradalmak" Ukrajnába, Grúziában, Szerbiában.

okosallah 2012.08.14. 02:51:15

Mi történne veletek, ha felmásznátok a tömött, üzemben levő 79-es trolli tetejére, a nagyfeszültségű vezetékek alá és onnan párnákból toll zuhatagot szórnátok az utcára.
Közben si maszkokkal a fejeteken gitároznátok hármasban.

Ugyanezt megismételve a metró állomásain. Gitár, tollak, álarcok, botrányok.

newstreetuniver.livejournal.com/184184.html

Nézzétek meg a remek fotókat egy orosz magazinban amint ezek a luvnyák a trollik tetején diliznek. Mindez a templom balhé előtt.

A múzeumban meg valódi meztelen nyilvános grup sexet mutatnak be "tiltakozásért". A liveleak linkje:

www.liveleak.com/view?i=a4d_1204458756

Ezek teljesen megvadultak a templom balhé nélkül is.

monddazigazatmar 2012.08.14. 03:19:56

@okosallah: mindenesetre igen ronda 3 pina...

okosallah 2012.08.14. 03:40:44

@monddazigazatmar:
Az egyik - a legvadabb - nem rossz csaj. A liveleakon hátulról dugja egy manus és a másik kettő is szexel a kamerának.

www.liveleak.com/view?i=a4d_1204458756

A trollis képeken álarcokat hordanak, ott nem látni az arcukat:
newstreetuniver.livejournal.com/184184.html

Teljesen elvadult őrültek. Próbálnák Pesten csinálni a trollik tetején vagy a metróban párnákból tollat szórni mindenhová.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.14. 06:43:25

"Provokálták a hatóságokat. Könyörgöm és az a több száz újságíró, akit 93 óta gyilkoltak meg, vagy ítéltek el? Persze, ők is provokálták, hisz megszólaltak."

Azért 93 óta ezekből az esetekből le lehet szűrni, hogy mi vár arra, aki beszól a hatalomnak. Tehát maguk rázták a pofonfát.
Nem, nem azt mondom, hogy megérdemelték, mert az egész egy faszság, de erre az előzetes tapasztalatok alapján lehetett számítani. Most csodálkoznak?

Na akkor meg ugye, ezek alapján lehet mondani, hogy Magyarországon diktatúra, meg nincs sajtószabadság.

Megfigyelo 2012.08.14. 06:45:36

A mértékadó brit Guardian a 3 lány elleni pert ahhoz "a szentségtörő zsidó ellen lefolytatott perhez hasonlítja, akit Jézusnak hívtak".

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.14. 06:53:36

@amize:
Ezt tessék megmondani a patriárkának is, aki Putyint predikálja a templomban.

Nick Leeson 2012.08.14. 07:23:00

Mit kell ezen ennyit lovagolni? Egy diktatúrában nem baszogatjuk a főnököt! Ennyi! Hét év? Sok? Miért mennyi szokott lenni a diktatórikus országokban a rendszerellenesek büntetése? Gyakorlatilag korlátlan is lehet... ettől diktatúra!!!

Ennél már csak az a kellemetlenebb amikor valaki TÉNYLEG nem csinál semmit és úgy börtönözik be. Csak úgy mert valaki rávallott egy kínvallatás alkalmával... Mint tudjuk ez sem idegen egy diktatúrában...

szintetikus 2012.08.14. 07:32:10

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mordor? muhaha
Moszkva és Szentpétervár egy kuriózum. Csak tudni kell a szabályokat. :)
Reméljük megérte a csajoknak 7 évet feláldozni 1,5 perc tiltakozásért. Ez van

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.08.14. 07:35:14

"Nem igazán értem, hogy mi kell még ahhoz, hogy a napnál is világosabb legyen a dolog politikai éle. "

Ész.

Silent Bob 2012.08.14. 07:59:38

@okosallah: Én a helyedben legközelebb akkor copyznám be ezt a rendkívül értékes hozzászólást a huszadik blogba is, amikor utánanéztem mi az a nagyfeszültség. ;)

Ad Dio 2012.08.14. 08:00:21

Ha nem lenne képzavar, azt mondanám hogy "tökös" lányok ezek. Természetesen nem érdemelnek börtönt. Ismerve az ortodox egyház érzékenységét, egy felfüggesztett lehet hogy indokolt abban a kultúrában, de a tényleges börtön óriási igazságtalanság!

Putyin mondjon le!

...mondjuk ha egy mód van rá a templomokat hagyjuk meg politikamentes helyeknek. És ez persze vonatozik azokra is akik a szószéket használják politikai vélemény-nyilvánításra...

Silent Bob 2012.08.14. 08:00:29

Remélem a sok szolgalelkű fasz 2006-ban is azt mondta, hogy "minek ment oda".

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 08:12:51

A másik cikkben én voltam az, aki világosan és érthetően elmagyaráztam miért van tévedésben az általában egyébként többnyire kedvelt TASZ.

Röviden. Ez vallásgyalázás, ami gyűlöletbűncselekmény, így nem lehet elmenni mellette szó nélkül. Ha felmentenék a 3 bűnöst, az meghívó lenne minden garázda részére "tessék jönni, megszentségteleníti a templomokat!".

A templom nem arra való, hogy politikai akciókat folytassunk, sem erőszakosat, sem erőszakmenteset. Ezt kellene megértened. Tessék Putyin ellen az utcán tiltakozni, a templomot meg tessék békén hagyni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 08:15:12

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Garantálom neked: nem lesz belőle 7 év tényleges börtön. Ez egyszerűen aránytalan. De bizony szükséges az elrettentés ez esetben. A templomainkat meg fogjuk védeni - ez tudatosítani kell azokban is, akik a templomokat összekeverik pártirodákkal.

Silent Bob 2012.08.14. 08:16:01

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ezt ugye a fidesz mellett szónokoló református lelkészekre is érted? Eddig hányat is csuktak le?

Silent Bob 2012.08.14. 08:19:00

@Gondolkodni Próbáló Birca: Tudod, mikor lesz az a TI templomotok? Amikor majd nem az én adómból tartjátok fent magatokat.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 08:20:05

@dark future:

Az oroszok 60 %-a Putyin-párti, de ennek nincs jelentősége az ügy szempontjából. Egyébként Putyin nem diktátor. Oroszország féldemokrácia, nagyjából a magyar Horthy-rendszert tudnám felhozni párhuzamként. Az orosz embereknek egyszerűen idegen a nyugati demokrácia.

Egy személyes példa. 8 darab orosz kollégám van. A legutóbbi választáson 5 szavazott Putyinra, 1 a kommunistákra, 1 a "nyugatpártiakra", 1 pedig azt mondta neki senki se kell a jelöltek közül. Abszolút tükrözi az arányokat.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 08:25:16

"A legrejtélyesebb kommentelő típus viszont az, amelyik úgy véli, hogy megérdemlik.
Provokálták a hatóságokat. Könyörgöm és az a több száz újságíró, akit 93 óta gyilkoltak meg, vagy ítéltek el? Persze, ők is provokálták, hisz megszólaltak. "

Mi az összefüggés? Ha egy diktatúrában a parlament folyosójára szarok, akkor elvisznek, ha egy demokráciában teszem, ugyanúgy elvisznek. Ha egy diktatúrában hatalom ellenes cikket írok vagy tüntetést szervezek, elvisznek, egy demokráciában viszont nem. Úgy gondolom a punk lányok esete inkább előbbi kategória. Az pedig, hogy egyesek ebből csinálnak ügyet, éppen Putyin rendszerét erősíti, mert eltereli a figyelmet arról, hogy ez amúgy tényleg diktatúra.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 08:25:35

@Silent Bob:

A közéleti témában való megnyilvánulás nem gond a pap részéről, ha ez nem direkt politizálás.

Mindenesetre az ortodoxiában nem szokás, hogy a pap agitál és direktben politizál. Ez nem protestantizmus, ahol ez belefér.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 08:26:48

@Silent Bob:

A finanszírozás kérdése teljesen lényegtelen.

A te logikád alapján odamehetek szarni a temetőbe, hiszen az én adómból is megy pénz a fenntartására.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 08:30:29

"Bár többen is próbálták elmagyarázni, hogy az ortodox egyház kiállt a rezsim mellett a nyilvánvaló csalás ellenére, tehát a helyszín megválasztása is politikai természetű."

Értsd meg: az Egyháznak nem feladata a nyugati demokráciáért küzdeni. Az Egyháznak MINDEGY, hogy milyen politikai-társadalmi rend van az országban. Az egyetlen ok az ellenállásra, ha az állam elnyomja a vallást, de még ebben az esetben sem fog az Egyház az államellenes politikai mozgalmak élére állni, maximum szimpatizál velük.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 08:30:56

Mellesleg honnan az a 7 év? Csak mert tudtommal még nem történt az ügyben ítélet, és az ügyészség 3 évet kért, a 7 év az legeslegkorábban volt említve, hogy akár ennyit is kaphatnak. Ez nyilván jogszabályból eredhetett, hogy ilyen bűncselekményért mondjuk 2-től 7 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki, és nem onnan, hogy a bíróság előzőleg kijelentette volna, hogy ez valószínűleg 7 év lesz, hiszen ilyen nincs is, hogy ezt kijelentheti.

Nyilván az 1 vagy a 3 év is sok, de azért vicces, hogy a sok agyatlan jogvédő mindenütt a 7 évet vette át, mert így jobban üt a sztori.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 08:33:47

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Nem te vagy keleti ortodox vallású (vagy tévedek és görög katolikus vagy?) ? Csak mert ez esetben ismerned kell, hogy az orosz hagyomány nem az egyház és az állam különválása, hanem a kettő összefonódása. Ilyen kontextusban értelmezve a Pussy Riots nem véletlenül választott egy templomot tiltakozásul, ennek jelentősége lehet.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 08:37:28

@taxi33:
Ha a Vörös téren teszik, akkor 100%-osan hitelesen lehetne védeni őket a Putyin rezsim elleni tiltakozásként, így nem. Az egész ügy csak Putyinéknak jó, mert nevetségessé teszi a rendszer elleni tiltakozást.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 08:38:14

@Rosszalvó:
Az átlag orosz templomba járó sosem fog a Putyin rezsim ellen tiltakozni, szóval ez az érvelés sem jó.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 08:39:10

@Belagezapista:

Igen, magam is ortodox vagyok.

A kereszténység hagyományosan a IV. század óta államegyház, ennek vannak jó és rossz oldalai is. De most ezt hagyjuk, bár érdekes téma, de nem tartozik ide.

Az Egyház azonban nem része az államnak, azaz abszurd erre hivatkozva templomban tiltakozni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 08:41:26

@Belagezapista:

Ez téves. A hívők között mindenféle politikai véleményűek vannak. Oroszországban is. Vannak Puyin-ellenes ortodox hívők is: a felük kommunista, a másik felük polgári-demokrata liberális.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 08:43:10

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Ott kezdődik, hogy ha megnézed a legutóbbi választást, a demokratikus ellenzék nem is indíthatott jelölteket, volt egy komcsi, egy fasiszta és egy oligarcha ellenjelölt.

Egyébként valóban a többség Putyint élteti, de valójában meg fogalma sincsen a politikáról. Nem történt más, mint Putyin felépített magának egy személyi kultuszt, a demokratikus ellenzéket pedig azért üldözi, hogy nehogy esetleg megértesse az emberekkel, hogy ez így nem jó. Nyilván a nem demokratikus ellenzéket hagyja tevékenykedni, mert ők csak olyanok, mint ő, gyengébb kiszerelésben.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 08:46:24

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Nem azt állítottam, hogy nincsenek Putyin ellenes ortodox hívők. Azt állítottam, az átlag templomba járó. Eleve a teljes népesség körében te állítottad, 60% a Putyin szavazók aránya. Mivel nyilván komcsik közül jóval kevesebb a hívő, ezért eleve magasabb lehet a Putyin szavazók aránya a templomba járók közül, és én úgy gondolom, az a legfeljebb 10 millió demokrata ellenzéki közül is kisebb lehet a templomba járók aránya (a nyugati liberális kultúra miatt, ami nyilván nem zárja ki a vallásosságot, csak csökkenti az arányát) , mint a többiek között.

nemstatikus 2012.08.14. 08:47:16

Templomba sem jár az ember szarni. Templomba imádkozni jár (általában) az ember. Beszélgetni az Úrral, meg kérni ezt-azt tőle. Most képzeld el! Pontosan ezt tette ez a három leányzó.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 08:48:00

@Belagezapista:

Az oligarcha számított "nyugatpártinak". De nem csak az elnökválasztásról beszélek, hanem a parlamentiről is.

Persze az valóban tény, hogy Oroszországban a fő ellenzéki erő a kommununista párt, s nem a demokratikus ellenzék.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 08:52:23

@Gondolkodni Próbáló Birca:
"Az Egyház azonban nem része az államnak, azaz abszurd erre hivatkozva templomban tiltakozni. "

Ezzel egyetértek. Mivel engem veled ellentétben annyira nem érdekel, hogy ki mit csinál a templomnak, Putyin rendszere viszont nem szimpatikus, ezért én ezen irányból megközelítve a témát vagyok felháborodva. Ugyanis a tiltakozást mixelték egy köztörvényes bűncselekménnyel (vallásgyalázás), most meg mártírt csinál belőlük a (nyugati) média. Ez eszembe juttat olyan 56-os "hősöket", akiket kivételesen tényleg köztörvényes bűncselekmény miatt ítéltek el, majd manapság egyesek belőlük is hőst akarnak csinálni, az ez ellen jogosan tiltakozókat meg jogosan lekomcsizzák. A cikkíró is valami ilyesmit akar beállítani, mint ha a kommentelők többsége a Putyin rezsimet pártolná, holott erről szó sincs, pont az ellenzéket hitelteleníti az egész ügy, és ez a fő gond vele.

kyanzes (törölt) 2012.08.14. 08:53:31

Aki széllel szemben zongorázik, az ne csodálkozzon, ha őt is érik a hangjegyek.

Egy tekintélyelvű rendszerben arcoskodni a főnök ellen nem illendő.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 08:56:10

@nemstatikus:
Normális esetben nincsen az imába szőve az aktuálpolitika (mondjuk ezt tette valami barom KDNP-s is). Valamint akinek feltűnőségi viszketegsége van, az legfeljebb annyit tesz, hogy beül az első sorba, és ott hangosan énekli együtt a többiekkel a szokásos zsoltárt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 08:56:16

@Belagezapista:

Hát, erről nem láttam statisztikát. De az oroszoknál - s eleve az ortodoxiában - alapvetően ismeretlen az, ami Magyarországon van, hogy pl. liberálisok és a baloldal alulreprezentált az aktív hívők körében. Alapvetően ez egy keleti kultúra, s ezek a nyugati dolgok nem úgy vannak. Azaz nincs ugyanaz a logika, mint nyugaton, hogy összefüggés van politikai vélemény és vallás között.

Ma már a fő ellenzéki erő, a kommunisták is kivették programjukból az ateizmust. S bár Lenint továbbra is istenítik, Lenin ateizmusát és dühöngő ateista kampányát már hibának tekintik. Múltkor már az orosz kommunisták vezére is látható volt amint templomban járt, keresztett vetett és imádkozott.

Tudod te hány orosznál van a falon Lenin-kép (Sztálin-képpel vagy nélküle) és felette pedig Szűz Mária Jézussal? Abszolút jellemző a kommunista érzelműekre.

neuromanc 2012.08.14. 09:02:12

A tiltakozás tartalma a lényeg, a helyszínt is ilyen alapon választották:

"Before the election, Patriarch Kirill said that it was 'un-Christian' to demonstrate. And then he said that Putin had been placed at the head of the government 'by God'. " (Observer, The Week)

nemstatikus 2012.08.14. 09:02:56

@Belagezapista: Normális esetről beszélsz egy nem normális téma kapcsán. Az egyház nem része az államnak blablabla, senkinek nincs joga az egyház dolgaiba beleugatni blablabla, neki bezzeg... Ha az egyház beleártja magát a politikába, akkor maga tette politikai színtérré a templomot. Az Úrhoz való könyörgésnek Putyin eltávolításáért meg nem is lehetne autentikusabb helyszíne, mint egy templom.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:19:30

@nemstatikus:

A közéleti kérdésekben való véleménynyilvánítás az Egyház természetes szerepe.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:20:22

@neuromanc:

Minden hatalom Istentől származik, erre utalt a pátriárka.

Silent Bob 2012.08.14. 09:20:28

@Gondolkodni Próbáló Birca: Nem valószínű, hogy letöltendőt kapsz érte.

nemstatikus 2012.08.14. 09:24:10

@Gondolkodni Próbáló Birca: "A közéleti kérdésekben való véleménynyilvánítás az Egyház természetes szerepe. " A véleményét kritizálni meg bűncselekmény, Oroszországban. Itthon még csak hazafiatlan, büdös komcsi szokás. Értem az álláspontod.

Silent Bob 2012.08.14. 09:25:12

@Gondolkodni Próbáló Birca: Mekkora egy hazug vagy te, igazi jó keresztény. Hány embert akartok még megölni, tönkretenni a vallásotok nevében? Nem volt még elég?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:25:22

@Belagezapista:

Így igaz. Eleve nekem, mint nem-orosznak, nem is érdekes az orosz belpolitika. Tök mindegy, hogy nekem mi a politikai álláspontom, mikor nem vagyok orosz állampolgár. Azaz eleve abszurd az a vád, hogy aki elítéli a 3 csaj provokációját, az Putyin híve. Én magam politikailag jobboldali liberális vagyok, s ha orosz lennék, valószínűleg a Jabloko Párt állna hozzám a legközelebb.

Szóval én egyszerre utasítom el Putyin rendszerét a 3 ateista csaj vallásgyalázó provokációját. S nem hiszem, hogy ezzel egyedül lennék.

Silent Bob 2012.08.14. 09:27:08

@Gondolkodni Próbáló Birca: Most speciel miattatok akarnak lecsukni 3 embert. Keresztes háborúk, amerikai őslakosok kiirtása mond valamit?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:27:39

@nemstatikus:

Lehet kritizálni bármit, akár az Egyházat is. De nem a templomban, a templom nem politikai vitaklub vagy vallási vitafórum.

rókafogta 2012.08.14. 09:27:46

Döbbenet ország! Mind kettő! Vagy ázsiai? Félázsiai? Az!

load error 2012.08.14. 09:28:44

@Gondolkodni Próbáló Birca:
" Ez vallásgyalázás, ami gyűlöletbűncselekmény, így nem lehet elmenni mellette szó nélkül."

Vallásgyalázás? Az istenkáromlás nem egy áldozat nélküli bűntény? :)
Uszítottak a csajok vallásos hívek elleni erőszakra? Nem. Akkor pontosan miről beszélünk?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:29:35

@Silent Bob:

Keresztes háborúk? Igen, ez azon kevés esetek egyike, amikor a kereszténység háborúzott. Hozzátenném: az ortodoxa akkoriban éppen az ellenkező oldalon állt.

Az amerikai őslakosokat pedig a katolikus szerzetesek mentették meg a kiirtástól, ez történelmi tény, azaz nagyon rossz példát hoztál fel.

nemstatikus 2012.08.14. 09:30:42

@Gondolkodni Próbáló Birca: "Szóval én egyszerre utasítom el Putyin rendszerét a 3 ateista csaj vallásgyalázó provokációját."
Mekkora egy maszatspíler vagy te!? Aki politikai véleményt nyilvánít az egyház kapcsán, az már azonnal vallásgyalázó is lesz. Ráadásul ateisták. Ááááááh! Rettenet.

Silent Bob 2012.08.14. 09:31:44

@Gondolkodni Próbáló Birca: Valóban, egész Dál-Amerikát nem a kereszténység nevében irtották ki. Vicces vagy.

Silent Bob 2012.08.14. 09:33:26

@Gondolkodni Próbáló Birca:
De beszéljünk most a konkrét esetről. Isten kőtáblákat küldött, vagy égő csipkebokor formájában közölte, hogy le kell sittelni a három lányt?
Vagy esetleg valakik a vallást használják fel arra, hogy politikai ellenfeleket elhallgattassanak?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:33:28

@load error:

Kb. mintha hívatlan vendégek bemennének hozzád, leülnének a tévéd elé, s átkapcsolnának másik csatornára, ami miatt nem tudnád nézni a te kedvenc csatornádat. Kirúgnád őket a fenébe vagy gratulálnál nekik Orbán Viktor elleni akciójukhoz? Amikor meg kirúgnád őket, jönne jelen blog szerzője és kijelentené, hogy te fanatikus Fidesz-hívő vagy ezért rúgtad ki őket.

nemstatikus 2012.08.14. 09:34:08

@Gondolkodni Próbáló Birca: Hogyne lehetne már kritizálni? Max. 7 év. Lehetne életfogyt is. Nem politikai vitaklub? Ez igaz. Olyanról még nem hallottam, hogy a "misébe" (pártinfo) beleugatott volna valami libsi rohadék.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:36:00

@nemstatikus:

A templomban nincs helye politikai akcióknak. Tessék az utcán szervezni ilyen akciókat. Nem magával az akcióval van gond, önmagéban ez véleményszabadság. A helyszínnel van gond: a templomban nincs helye véleményszabadságnak.

Silent Bob 2012.08.14. 09:36:18

@Gondolkodni Próbáló Birca: Olyan, mint amikor hittérítők csöngetnek be hozzám vasárnap délelőtt, hogy nincs-e kedvem Jézusról beszélgetni és alig bírom elhajtani őket?

Silent Bob 2012.08.14. 09:37:16

@Gondolkodni Próbáló Birca: Mi köze a világi bíróságnak az egyházhoz? Miben különbözik a templom BÁRMI más helytől, amit közpénzen tartanak fenn?

Anthrax 2012.08.14. 09:39:59

Mindemellett az orosz tényleg erőből értő (egészen ázsiai, nemcsak félig) nép. Putyinnak nagy kultusza van, mert egy vesztes, széteső birodalomból markáns gazdasági tényezőt csinált. Ennek fényében ki az ármányos faszt érdekel három kábszeres pina sorsa ? Megteheti Putyin, hogy a lányokat elítéli és senki nem emeli fel a szavát ? Meg. Leszarhatja mit mond erre a "fejlett" világ ? Le. Ha valaki nagyon ugrál, elzárhatja az orosz gázcsapot következmény nélkül ? El. Nos, ennyi. Kb. ennyit ér minden tiltakozás.

nemstatikus 2012.08.14. 09:40:12

@Gondolkodni Próbáló Birca: "A templomban nincs helye politikai akcióknak."
Ezt ki mondta? Jézus, mikor ráborította a kufárokra a cuccot?
"...a templomban nincs helye véleményszabadságnak. "
Akkor csak igaz, hogy az egyház szolgái pártvéleményt szajkóznak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:40:22

@Silent Bob:

Meg kell védenünk magunkat a templomgyalázók ellen. Ez különösen igaz egy olyan országban, ahol 70 éven keresztül a gyilkos ateista Lenin és utódai dühöngő ateizmusa lerombolta a templomok 95 %-át, s több tízezer papot, püspököt, szerzetest, apácát gyilkoltak le. Oroszország ilyen ország, így kemény kézzel kell fellépni a gyilkos Lenin mai szellemi bűntársai ellen.

sírjatok 2012.08.14. 09:41:36

@Silent Bob: érdekes hogy ilyen emberek minden ateistához napi háromszor becsöngetnek állítólag, hozzám és egy ismerősömhöz sem csengetett be senki ilyen szándékkal uszkve harminc éve

szita szita péntek 2012.08.14. 09:41:48

@Gondolkodni Próbáló Birca: Nem ismerem a pontos szöveget - de nekem a kapcsolódó cikkekből nagyon nem jött le hogy ez "vallásgyalázó provokáció" lett volna. A csajok Szűz Máriához foházkodtak, hogy távolítsa el Putyin - ez nagyon is összefér a vallással és annak természetével. Mindezt polgárpukkasztó formában tették - igaz, ámde miben is sérti a vallást? Télleg nem értem... Amennyiben sértett felet keresünk, akkor maximum az egyház szervezet jut az eszembe, hisz nem az ő általuk elfogadott normák szerint ugrabugráltak az ő épületükben. Ugyanakkor a vallás és az egyházszervezet nem ugyan az. Előbbi hitbéli meggyőződés, utóbbi egy szervezet ami a hitedre épít -> ebből következően bár a vallásos ember hitét tiszteletben tartom, az egyház szervezetet meg jobbára semmire...

LordAngelo (törölt) 2012.08.14. 09:42:38

Úgy csináltok, mintha fotók alapján mondanátok véleményt egy videóról. Nem látjátok az események láncolatát.
Ha valaki Mo.-on folyamatosan törvénysértést követ el, akkor a következő ítéletnél ezt figyelembe veszik ésl súlyosabb büntetést kap. Így működik. A "művésznők" az elmúlt években jópár törvényt sértettek: garázdaság, közszeméremsértés, rongálás, uszítás, vallásgyalázás, stb. (nem, nem ismerem az orosz jogrendszert, a magyarból indulok ki) Szóval, a múltban párszor már voltak "enyhén" büntetve. Persze mindenki abból indul ki, hogy "bírálták a rendszert"...

Gyakorlatilag néhány buggyant, idióta picsa veri a nyálát és utána csodálkozik, ha megszivatják. Az ilyen típusú emberek mindig valami ELLEN határozzák meg magukat, mert képtelenek beilleszkedni, ezért pedig mindig az aktuális környezetet hibáztatják. A hatalom, az egyházak, az állam, a társadalom, a prüdéria, stb.stb.
Vegyük már észre, hogy itt nem kóristalányokról van szó!!!

Vajon hányan tiltakoznának, ha Budaházi, vagy Torockai a következő agymenése után kapna pár évet?

Média egyoldalúan felfújja, TASZ beleugat, megvan a 15 perc hírnév mindenkinek....aztán semmi sem változik.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:44:29

@Silent Bob:

Az, hogy milyen pénzből tartanak fenn valamit lényegtelen.

A Széchenyi Könyvtárt közpénzből tartják fenn. Ez jelenti azt, hogy bemehetek, sátrat verhetek bent? Esetleg kiírom a sátorra, hogy "Le Orbán Viktorral!", s akkor már sérthetetlen leszek, hiszen politikai szabadságomat gyakorolom? Az, hogy miattam az olvasók nem tudnak olvasni és megzavarom a könyvtár normál működését meg nem számít.

nemstatikus 2012.08.14. 09:44:48

@sírjatok: Nem tudhatod, ha állandóan úton vagy téríteni. :)

Silent Bob 2012.08.14. 09:45:25

@Gondolkodni Próbáló Birca: Értem, tehát börtönbe kell csukni azokat, akik SZERINTETEK vallást gyaláznak azzal, hogy a többek közt ő adójukból fenntartott templomban mondanak véleményt.
Miben különböztök azoktól, akik papokat zártak börtönbe?

"gyilkos Lenin mai szellemi bűntársai"
Aha, tehát aki szerint Putyinnak menni kell, az Lenin szellemi bűntársa, de fel vagy háborodva azon, hogy Putyinistának tartják azokat, akik egyetértenek a lányok lesittelésével.
Igazi keresztény kettős mérce.

Anti Anyag (törölt) 2012.08.14. 09:45:41

Arra lennék kíváncsi, azok, akik összematricázták Csatáry ajtaját, mennek e lemosni, levakarni, most, hogy kiderült Csatáry ártatlan.
A bocsánat is hiányzik és ez ellenük lefolytatandó eljárás is.

Na ezért érdemlik meg ezek is a büntetést. Ezek pusztán végrehajtók, talpasok. "Provokálj a pravoszláv templomban" és ezek már ugranak is. Itt felettem a "libsi" miben különbözik a templom bármi más helytől? A zsinagóga különbözőségét érdekes, ezeknek soha nem kell magyarázni.

Silent Bob 2012.08.14. 09:46:41

@Gondolkodni Próbáló Birca:
És azt gondolod, hogy ha valaki ezt tenné, börtönbe kellene zárni könyvtárgyalázásért?

szita szita péntek 2012.08.14. 09:47:37

@Gondolkodni Próbáló Birca: De bemehetsz a Széchenyi Könyvtárba, csinálhatsz ott egy idétlen performanszt és maximum azt kockáztatod, hogy kidobnak, esetleg kapsz valami nevetséges bírságot - de semmi komoly.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:47:51

@Anthrax:

A vicc az, hogy az egészből Putyin fog kikerülni erkölcsi győztesként, Oroszországban nemigen van független bíróság. Ez pedig már politikai üggyé vált, azaz az ítélet is a legfelsőbb szinten lesz meghozva. Előre megmondom: az ítélet megdöbbentően enyhe lesz. Ezzel még inkább megnő majd Putyin népszerűsége, mert ő lesz az "erőskezű, de megbocsátó", aki megkegyelmez a megtévedett ateista provokátoroknak.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.14. 09:48:36

Látom itt sincs másképp. Templom és kész, ennél tovább nem is látnak. Meg, hogy egy diktatúrában ne ugráljon.

@LordAngelo:
Szerinted így néz ki egy tisztességes eljárás? Ha volt is korábban kihágás, az felmentést jelent a tisztességes eljárás alól?

Silent Bob 2012.08.14. 09:49:19

@Anti Anyag: Ha a libsi nekem szólt, köszi. :)
Mellesleg a zsidó vallást is olyan (kártékony) hobbinak tartom, mint a többit, aminek a nevében rengeteg embert öltek meg és tettek tönkre.
Szóval igen, tőlem egész nyugodtan mehetsz a zsinagógába tiltakozni Izrael politikája ellen, ha lecsuknak, ugyanígy fel fogom emelni a hangom.

load error 2012.08.14. 09:49:54

@Gondolkodni Próbáló Birca:
"Kb. mintha hívatlan vendégek bemennének hozzád, leülnének a tévéd elé, s átkapcsolnának másik csatornára"

Az én magánlakásomba erőszakkal bejönni önmagában magánlaksértés, de arra sem jár 7 év.
Ez viszont egy nyilvánosság számára nyitott terület volt. Mindegy, nem kirúgták őket, hanem már fél éve fogva tartják és sok év börtön néz ki olyasmiért, amiért értelmes országban első esetben egy próbára bocsátás jár.

"így kemény kézzel kell fellépni a gyilkos Lenin mai szellemi bűntársai ellen. "

Templomban bohóckodás egy a hatalomtól a legtávolabb levő csoport részéről equals hatalom által levezérelt vallásüldözés. Nem inkább a kirakatpereket kellene csírájukban elfojtani, mert ha valami, az biztosan idézi elmúlt rendszert?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:50:14

@nemstatikus:

Az egyháznak lehet közéleti mondanivalója, s kell is, hogy legyen. De nem szerencsés, ha ez direkt pátrpolitika. Pl. ki kell modani az egyháznak, hogy nem tűrhető a meg nem született gyermekek gyilkolása, a homokosok házassága, s más alapvető erkölcsi kérdések, de abszurdum egy vagy másik párt mellett agitálni.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 09:52:30

Villogó p¤cikkal templomban fellépni vallásgyalázó? Ugyan már, ezt a képtelenséget! Sztupában? Baromság! a Potala palotában? Nevetséges! A tokiói sintoista Nagy Szentélyben? Közröhej! A Dohány utcai zsinagógában? Páhh!

Jajmitmondtam...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:52:55

@szita szita péntek:

Lehet bátran fohászkodni Putyi ellen. De kizárólag az Egyház által megszabott keretekben. Ha valaki hasonló módon Putyinért fohászkodna, az is vallásgyalázás lenne.

Ha egy sarokban letérdeltek volna és ott imádkoztak volnaPutyin ellen, semmi gond nem lett volna. Ez ugyanolyan ima lett volna, mint bármely más ima.

Így azonban nem ima volt, hanem vallásgyalázás.

Silent Bob 2012.08.14. 09:53:22

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ha jól tudom itt arról volt szó, hogy a pátriárka szerint Putyin Isten kegyelméből van a hatalomban. (Nem, nem a mindenkori elnök, Putyin.)

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 09:53:41

Persze ki az a barom, akinek tetszik Pútyin embertelen, szocialista diktatúrája?...

epa.niif.hu/00800/00804/00499/65799.html

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:54:39

@Silent Bob:

Putyin nem kommunista, azaz nem Lenin szellemi utóda. A kommunisták egy ellenzéki párt a mai Oroszországban. Ha jól tudom, Putyin 15 éve keresztény.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 09:54:48

@Silent Bob: direkt kihangsúlyozta, hogy Szent Pál sorai kizárólag Pútyinra érvényesek?

Silent Bob 2012.08.14. 09:54:49

@Gondolkodni Próbáló Birca: "Ha egy sarokban letérdeltek volna és ott imádkoztak volnaPutyin ellen, semmi gond nem lett volna. "
Én csak egy ateista vagyok, de le van ez írva valahol a Bibliában?

Silent Bob 2012.08.14. 09:55:28

@Marcangoló Korelnök: "Before the election, Patriarch Kirill said that it was 'un-Christian' to demonstrate. And then he said that Putin had been placed at the head of the government 'by God'. " (Observer, The Week)

szita szita péntek 2012.08.14. 09:55:42

@Gondolkodni Próbáló Birca: "ki kell modani az egyháznak, hogy nem tűrhető a meg nem született gyermekek gyilkolása, a homokosok házassága, s más alapvető erkölcsi kérdések" - Nem, nem kell kimondani. Az egyház tartja fontosnak ezt kimondani és a saját (igaz évszázados) erkölcsi értékrendszerét kötelezővé tenni. Ha lenne most olyan vallás, ami tiltja az orrtúrást annak egyházszervezete természetesen ki akarná ezt mondani, terjeszteni akarná az igét. Ugyanakkor azt ő akarja kimondani és nem a társadalom igénye, hogy kimondja... Ne keverjük a szezont a fazonnal.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.08.14. 09:55:43

aki ertekeli a szabadsagot es joletet annak el kell huzni mashova. a maradekot meg odalokni putyinnak, mert arra van igenyuk.

nemstatikus 2012.08.14. 09:56:03

@Anti Anyag: "Itt felettem a "libsi" miben különbözik a templom bármi más helytől?"
Na miben? Hogy nem lehet aktuálpolitizálni? Hiszen erre cáfol rá az egyház?
"A zsinagóga különbözőségét érdekes, ezeknek soha nem kell magyarázni. "
Ennyi? Hát nem volt egy túl ütős zsidózás. Melyik rabbi ellen háborogjak, amelyik pártpropagandát folytat vagy rasszista kijelentéseket tesz? Írjad ide tételesen, én meg majd felháborodok rajta szép sorjában.

Silent Bob 2012.08.14. 09:56:07

@Gondolkodni Próbáló Birca: Nem arra válaszoltál amit kérdeztem. Direkt, vagy félreértetted.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 09:56:09

@Silent Bob: mi? Hogy nem lett volna semmi gond?

szita szita péntek 2012.08.14. 09:57:48

@Gondolkodni Próbáló Birca: "Lehet bátran fohászkodni Putyi ellen. De kizárólag az Egyház által megszabott keretekben" - Mimimi? :D

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:57:56

@Silent Bob:

Mondtam: a temlom nem politikai véleménynyilvánítások vitaklubja és közéleti tüntetések helyszíne. Teljesen lényegtelen, hogy az illető templom milyen pénzből van fenntartva. A Nemzeti Sznház is közpénzbőlvan fenntarrva, mégsem mehetek be a nézőtérre kutyát sétáltatni.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 09:59:16

@Lord_Valdez: Semmiképpen. Remélem, Pútyin legjobb barátja is észbekap végre.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 09:59:24

@szita szita péntek:

A templom viszont érzékenyebb terület az orosz történelem miatt.

thwarter 2012.08.14. 09:59:26

Egyetertek a posztiroval. Sajnos Magyarorszagon rengeteg ember kepmutato, elvarjak, hogy mindenki nagyon ajtatosnak mutassa magat a nyilvanossag elott, de hogy aztan miutan hazamennek-e megverik-e az asszonyt + gyerekeket, gyulolkodnek-e, az mar mas kerdes. Mindenki nagy keresztenynek vallja magat, de a kereszteny ertekekkel - ugymint a megbocsajtas, a masok elfogadasa, testveriesseg es szolidaritas, szeretet, stb. - mar nem torodnek.

nemstatikus 2012.08.14. 09:59:29

@Gondolkodni Próbáló Birca: "...s más alapvető erkölcsi kérdések,.."
Mint például a házasságtörő feleség megkövezése, az engedetlen gyermek meggyilkolása... Világos.
"...de abszurdum egy vagy másik párt mellett agitálni. "
?! A három leányzó is pont ezt gondolta, és sittre vágják érte őket. Nem vagy te túl bátor?

Silent Bob 2012.08.14. 09:59:40

@Marcangoló Korelnök:
Miért is? Ebben Putyin nevét látom. Nem azt hogy "Presidents always had been placed at the head of the government 'by God'. "

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:00:39

@nemstatikus: "Melyik rabbi ellen háborogjak, amelyik pártpropagandát folytat vagy rasszista kijelentéseket tesz?" - képzeld csak, amióta az SzDSz összeroskadt, EGYÉB bűnök is vannak...

Silent Bob 2012.08.14. 10:00:43

@Marcangoló Korelnök: Az, hogy sarokban térdelve lehet csak Istenhez fohászkodni. Ez egy kérdés volt, elképzelhető, hogy benne van. :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:00:55

@load error:

A templom nem közterület, így nem használható ugyanzokra a célokra, mint a közterület.

Silent Bob 2012.08.14. 10:01:26

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ne terelj, lecsuknának érte, vagy nem?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:01:52

@Silent Bob:

De, minden hatalom Istentől van, még a kommunistáké is onnan volt.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:02:20

@Silent Bob: azért, mert a pátriárka, miközben Pútyinról beszélt, állításoddal és sejtetéseddel ellentétben nem beszélt arról, hogy ez a megállapítás más elnökre nem érvényes.

Kristl 2012.08.14. 10:03:17

@Tojglitojas:

Igen, ezt én értem. :]
De Netanjahu izraelben regnál, nem itt mon, míg Putyin meg az oroszoknál. :]
A "performance" mondjuk tényleg érdekes, mit vágtak le a lányok... egyelőre amit én tudok egy zenés-imádság. :]

Ami meg a polgis dolgot illeti. Szerintem ha jól végzi a munkáját, és a helyiek is jelen voltak a temetésen, emiatt nem fog megbukni a városban. Sőt lehet perelgetni becsületsértésért meg kegyeletsértésért. A felbérelt kurvák jó eséllyel vallanak majd. Ott van rakás tanú is...
Itt kapcsolódik be a "feljelentés és eset után eltelt idő" kérdése ugye.

Az előkerült fegyveres ügye nekem megint kicsit komolytalan :]
Persze, minden zsinagóga alatt atomtöltet van amit védeni kell. Ez része a sámson tervnek.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:03:51

@Silent Bob:

A bíróság ítéli meg. Ez esetben vallásgyalázás is történt azonban, így ez eleve súlyosabb bűncselekmény.

LordAngelo (törölt) 2012.08.14. 10:04:16

@Lord_Valdez:
Eszem ágában sincs egy féldiktatúrát mentegetni. Az eljárás valószínűleg nem tisztességes. Bár igazság szerint félinformációk, médiacikkek és a TASZ véleménye alapján sem Te, sem én nem tudjuk ezt reálisan megítélni.
Csupán arra akartam rávilágítani, hogy itt nem makulátlan terézanyuk vannak a célkeresztben, akikkel példát akar statuálni a hatalom.
Valamint nem hiszem, hogy egy rendszer megdöntéséhez bármivel is hozzájárulna egy ilyen igencsak megosztó performansz.

Kristl 2012.08.14. 10:05:07

@okosallah:

jah az is grupi lenne. Megbaszná őket az áram. :]

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:05:35

@nemstatikus: ebben nyoma sincs a Gyurcsány-féle sunyi cinkosságnak. A Gyurcsány-kép alapján mondhatod, hogy Gyurcsány Pútyin Gréczyje, de az Orbán-kép alapján ugyanezt Orbánra nem.

nemstatikus 2012.08.14. 10:07:20

@Marcangoló Korelnök: "...amióta az SzDSz összeroskadt, EGYÉB bűnök is vannak... "
Ne kímélj! Nem vagyok marcipánból. Bár a blog nem feltétlenül az szdsz-zsidó összeesküvésről szól, de úgy látom, ez a vonal téged jobban érdekel.

Silent Bob 2012.08.14. 10:08:40

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Tehát megint ott tartunk, hogy embereket börtönbe kell zárni azért, mert egy templomban mondták el a véleményüket.

nemstatikus 2012.08.14. 10:09:04

@Marcangoló Korelnök: Látom, nem igazán érdekel az egyház és a politika viszonya külhonban sem, meg belhonban sem. De akkor miért is vagy itt?

Kristl 2012.08.14. 10:10:04

@nemstatikus:

Fentebb írtam. Izrael atomtölteteket telepít zsinagógák alá és fegyveres ex-szdszesek védik.

blah 2012.08.14. 10:10:28

Először is, tudtommal azért templomban csinálták ezt az egészet mert rá akartak mutatni arra is, hogy az egyház nyalja putyin seggét, aki ugye egy nem éppen demokratikus figura (ahogy a következményekből is kitűnik). Aztán aki szerint ez olyan provokáció ami miatt börtön jár annak azon is el kellene gondolkoznia, hogy egy nem létező csodatevőt imádnak és bizony az egyházukat az adófizetők pénzéből támogatják, hogy a meséjüket terjesszék, hogy a hívők kussban maradjanak szebb jövőt remélve mint egy birka. A nem hívőknek meg ez elég provokáló, hogy pénzt pumpálnak fiktív termékekkel üzérkedő társaságokba. Szóval ennyit a provokációról. És tudtommal egy demokráciában szólásszabadság van és ez a templom területére is vonatkozik. Ha azt a tucat jelenlévőt sértette, hát indítsanak polgári pert, de ne az ügyészség tartson boszorkányüldözést, ugyanis itt nem történt súlyosabb szabálysértés mint egy közterületen elkövetett hugyozás.

Nazarin 2012.08.14. 10:10:50

Az ügyészség 3 évet kért rájuk. Szóval ezzel a hét évvel jönni lejárt lemez. De szerintem nem fognak letöltendőt kapni.

bagir 2012.08.14. 10:13:25

Vajon ha a siratófal előtt adják elő a mutatványt, vagy egy mecsetben, akkor mi maradt volna belőlük??

Silent Bob 2012.08.14. 10:15:12

@Gondolkodni Próbáló Birca: Értem. Ha legközelebb hittérítők csöngetnek hozzám, rendőrt hívok, mert a házam nem a hittérítés helye. Remélem számíthatok rád.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:15:49

@Nazarin:

Úgy hallottam egyházi körökben, hogy valószínűleg kapnak letöltendőt. Ugyanis már ültek előzetesben, azaz annyit minimum kapniuk kell, hogy az előzetest bele lehessen számolni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:16:52

@Silent Bob:

Ha közterületen van az illető, nem hívhatsz rendőrt, csak ha zaklatnak. Megmondod neki, nem érdekel, s ennyi.

Silent Bob 2012.08.14. 10:16:52

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Igazából köszönöm ezt a beszélgetést, eddig azt gondoltam, hogy a vallás mindenkinek a magánügye, tiszteljük felebarátaink elmebaját.
Most azonban te és társaid rávilágítottatok, hogy miért kell ellenetek tűzzel-vassal küzdeni.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:17:19

@nemstatikus: álmodik az antiantiszemita... Álmában fröcsög egy kicsit... Azzal is árkot váj...

Kristl 2012.08.14. 10:18:28

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Légy oly szíves menj fel a kat. egyház fórumára és közöld velük. Majd adj át petíciót az esztergomi érseknek is. Hogy tiltsa meg a papoknak a mise melletti politizálást.

Köszi.

Silent Bob 2012.08.14. 10:18:33

@Gondolkodni Próbáló Birca: A lépcsőház azt hiszem nem jobban közterület, mint a templom. :)

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:21:14

@Kristl: Németh Sándornak meg te szólj be, mielőtt még ájultan összeesnél.

nemstatikus 2012.08.14. 10:21:49

@Kristl: "Izrael atomtölteteket telepít zsinagógák alá..." Teljesen logikus. Ezek a kampósorrú arabok hajlamosak a harakirire. De miért fáj ez a keresztényeknek?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:21:51

@bagir:

Pont ezért érdekes, hogy az ilyen provokációkat elsősorban keresztények ellen csinálják, mert tudják az elkövetők, hogy ez a legkevésbé veszélyes.

Mint a régi orosz viccben:

Beszélget az amerikai és a szovjet:
- Én bármikor odamehetek a Fehér Ház elé és tüntethetek Reagan elnök ellen - mondja az amerikai.
- Én is - mondja a szovjet.
- Tényleg? - csodálkozik az amerikai.
- Persze, én is bármikor odamehetek a Kreml elé és tüntethetek Reagan elnök ellen, mi ebben annyira hihetetlen? - mondja a szovjet.

nemstatikus 2012.08.14. 10:22:35

@bagir: De nem ott történt, mama!

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 10:23:06

@Gondolkodni Próbáló Birca:
"Hozzátenném: az ortodoxa akkoriban éppen az ellenkező oldalon állt."

Ez így nem teljesen igaz. Eredetileg pont Bizánc érdeke volt a keresztes háború, hiszen a muzulmánok éppen az ő rovásukra terjeszkedtek, csak aztán Bizánc kifosztásával végül rosszul sült el számukra.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:23:28

@Silent Bob: te hiszel abban, hogy nincs Isten?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:23:48

@Kristl:

Közéleti véleménynyilvánítás nem tiltott a papságnak. A direkt politika tilos.

Silent Bob 2012.08.14. 10:23:54

@Gondolkodni Próbáló Birca: Tényleg milyen vicces, hogy már a régi orosz viccek is arról szóltak, hogy lecsuknak ha pofázol és ez a mai napig nem változott. mindjárt beszarok a röhögéstől.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:24:54

@Silent Bob: nem véletlen, hogy kicsoda Pútyin legjobb barátja.

Silent Bob 2012.08.14. 10:25:36

@Marcangoló Korelnök:
Én abban hiszek, hogy aki a saját hitét erőszakkal rá akarja kényszeríteni másokra és ennek érdekében öl, bebörtönöz, azok ellen küzdeni kell. Remélem kielégítő volt a válaszom.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:26:13

@Silent Bob: egyáltalán nem. Sunyi módon tereltél.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 10:28:43

@nemstatikus:
Először is, hogy értsd a véleményemet, én ateista vagyok, és rengeteg helyen kritizálom az egyázakat, főleg amiatt, mert itthon állami pénzen híznak, miközben aktívan politizálnak.

Ellenben ez a mondatod:

"Aki politikai véleményt nyilvánít az egyház kapcsán, az már azonnal vallásgyalázó is lesz. "

Na ez az igazi maszatolás. Először is nem is nyilvánítottak politikai véleményt az egyház kapcsán, mert maga a vélemény egyáltalán nem az egyházról szólt, hanem Putyinékról. Az egyházgyalázás az az volt benne, hogy mindezt ott tették hívatlanul, ahol a hívő emberek imádkozni szoktak, ami nekik szent hely. Annyira maszatolás az érvelésed, mint ha verekednék a templomban, majd utána azzal érvelnék, hogy bizony a kickbox az teljesen elfogadott sportág, és felháborító, hogy nem űzhetem a templomban.

Silent Bob 2012.08.14. 10:28:47

@Marcangoló Korelnök:
Kibújtam a trükkös kérdésed elől. :) Nem tudom, hogy van-e Isten, nem vagyok harcos ateista, ha erre vagy kíváncsi. Sokat gondolkodom ezen. De inkább afelé hajlok, hogy nincs.

Silent Bob 2012.08.14. 10:30:22

Na elment a kommentem vagy nem?

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:31:17

@Silent Bob: tehát azt hiszed, hogy nincs. Vagyis nyominger vallásos vagy. Ennyi.

nemstatikus 2012.08.14. 10:31:28

@Gondolkodni Próbáló Birca: "Közéleti véleménynyilvánítás nem tiltott a papságnak."
És ez így helyes. Miért is vonnák meg egy paptól azt a jogot, ami minden embert megillet (márahol, máramikor).
Ami nem mindegy, hogy ezt magánemberként, vagy egyháza nevében teszi. Nekem az sem gond, ha egyháza álláspontját mantrázza, de akkor nekem is jogom van véleményt nyilvánítani az egyház álláspontjáról.
"A direkt politika tilos. "
Gondolom, az meg az a fajta, amiről esetünkben soha szó sem eshet. :)

Silent Bob 2012.08.14. 10:32:57

@Marcangoló Korelnök: Aha, abból hogy 3 sorban leírtam, hogy nem tudom, ez következik. :) Szánalmas vagy.

Kristl 2012.08.14. 10:34:15

@Gondolkodni Próbáló Birca:

"Gondolkodni Próbáló Birca · maxval.co.nr/ 2012.08.14. 10:14:03
@Silent Bob:

Így igaz. A templom nem a véleménymondás helye, "

->
Alkossanak véleményt köztereken, vagy a kocsmában és magánklubokban. A templom mint írtad nem erre való.
Vagy van jó vélemény is mint jó komcsi meg jó tolvaj? :]

Amíg a templomot az ateisták, muzulmánok, buddhisták, krisnások, sándoristák, meg nem fidesz-kdnp szavazó keresztények, ősmagyarok és a többi fel nem sorolt adóforintján is eltartják, addig legyenek szívesek figyelembe venni azt, hogy a templom nem "vélemény-nyilvánítás" nem politizálás színtere.

by te.

@Marcangoló Korelnök:
Ja, oké. Akkor a kedvedé Sándorista leszek egy pár hónapra. Lol
:]

@nemstatikus:
Mer ezzel tartják sakkban a keresztyén államokat. Gondolj bele mekkorát szólna a dohány ucca...

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:35:09

@Silent Bob: ne hazudj. Nem csak azt írtad le, de ha csak ezt írtad volna, abból is következne, hogy nincs róla tudásod, következésképpen nyominger vallásos vagy.

s 2012.08.14. 10:35:19

Putyin örülhet. Fel is robbanthatták volna. Nem örül. Nem tudja értékelni az élet apró ajándékait. Sztálinososaodik. Azt pedig nem lehet félúton abbahagyni. Azon bizony végig kell menni, ha az ember egyszer belekezd.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:35:25

@Belagezapista:

Nem éppen. Elmondom, mert ez Magyarországon nem túl ismert tény.

A keresztes háború tisztán katolikus akció volt. S a Vatikán hivatalos célja, a muzulmánok kiűzése Jeruzsálemből, mellett nem túl titkoltan ott volt a másik nagy cél is, a keleti "eretnekek" "jó útra" térítése.

Azt hiszem eléggé sokatmondó tény, hogy amikor a keresztesek 1099-ben meghódították Jeruzsálemet, az egyik első dolguk a jeruzsálemi pátriárka kiűzése volt a városból, ugyanis ő az ortdoxia híve volt, s a helyére csináltak egy új katolikus jeruzsálemi pátriárkát. Aztán az eredeti pátriárka utóda akkor tért vissza, amikor 1187-ben Szaladin, a muzulmán csapatok élén kiűzte a kereszteseket Jeruzsálemből.

Ez az oka annak, hogy jelenleg is kettő darab jeruzsálemi pátriárka van, egy ortodox és egy katolikus. Az ortodox az eredeti "vérvonal" utóda, a katolikus pedig az 1099-ben létrehoztt katoikus vonal utóda, lásd a két honlapot:
katolikus: www.lpj.org
ortodox: www.jerusalem-patriarchate.info

S ez nem csak a Szentföldön volt így, hanem Konstantinápolyban is. A XV. században a török hódítás előtt általános volt a vélemény, hogy ha a muszlim törökök és a latin nyugat között kell választania, akkor a muzulmánok a kisebbik rossz.

Silent Bob 2012.08.14. 10:35:55

@Marcangoló Korelnök: Te meg kibaszottul hülye. Azt hiszem ebben maradhatunk is. :)

KopaszMercis 2012.08.14. 10:35:57

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Vallasgyalazo akkor lehetne, na az egyhaz tavol tartana magat a politikatol, mivel sem itt, sem ott ezt nem teszik meg (az kulon pikanteria, hogy a beugrot nem is kell megfizessek, de ezt hagyjuk), igy oket bevonni egy tiltakozo performanszba nem vallasgyalazas, hanem politizalas... es akkor hagyjuk mar azt, hogy ezt a judeokereszteny nyaladzast nem is nagyon illik vallasnak nevezni, mert tul keppen egy fantasyval dusitott part kezikonyv es etikai kodex keveredesebol (biblia) szarmaztatott babonarol van szo.

Ha pedig te jobboldali lennel es nem szelsobalos kommunista akkor 2000 ota csak az mszpre szavaztal volna, ugy hogy hagyjuk a pudert, mert remelem ennyire ostoba nem vagy. A vilagon egy darab tisztesseges ember sem ez vagy az (jobb vagy bal, lib vagy konz) az adott tematol fugg, hogy mit hogyan erdemes megitelni, ha te ilyen elvakult jobboldali mszp szavazovagy akkor nincsen mirol beszelni. Ha meg kommunista vagy ugy hogy nem is tudod es a fideszre szavazol, akkor meg annyira egyugyu kell hogy legyel hogy lehetne annyi onkritikad, hogy kepbe vagy azzal hogy keptelen vagy ertelmes velemenyeket formalni..

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:36:55

@nemstatikus:

Persze, lehet bármit kritizálni, de nem bárhol. A templom nem helye annak, hogy az emberek egymás után kiálljanak és elmondják politikai álláspontjaikat.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 10:37:21

@blah:
"És tudtommal egy demokráciában szólásszabadság van és ez a templom területére is vonatkozik."

A lakásodra is vonatkozik? Mert hétvégén mennénk a fiúkkal tüntetni hozzátok a Viktátor ellen. Persze ha a hűtőben lenne pár üveg sör, azt se bánnánk.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:38:01

@KopaszMercis:

Az Egyhéz nem tarthatja távol magát a közélettől. Csak a pártpolitikától tartja magát távol.

Silent Bob 2012.08.14. 10:39:43

@Belagezapista:
Hozzám jöhettek, sör is van. Ja és légyszi hozzátok már a bérleti díjat is meg a sör árát is, amit a templom esetében mindenki fizet, feltehetően a hőbörgő csajok is.
Köszi!

nemstatikus 2012.08.14. 10:39:44

@Belagezapista: "Na ez az igazi maszatolás. Először is nem is nyilvánítottak politikai véleményt az egyház kapcsán, mert maga a vélemény egyáltalán nem az egyházról szólt, hanem Putyinékról."
Perszepersze. Ahhoz semmi köze az egyháznak, hogy a pátriárka örömködik Putyin győzelmének.
"Az egyházgyalázás az az volt benne, hogy mindezt ott tették hívatlanul, ahol a hívő emberek imádkozni szoktak,..."
OK. Tehát szerinted sem vallásgyalázás történt. Az egyházat meg hol lehetne jobban gyalázni, mint a saját házában. Egyébként meg kérték az Urat, hogy távolítsa el Putyint. Hol kérték az Urat? Hát ott, ahol általában mindenki. Ne dramatizáljuk tehát túl ezt a gyalázást! Figyelemfelkeltés valóban történt.
"...hogy bizony a kickbox az teljesen elfogadott sportág,..."
Amennyiben az egyház ezt propagálja, egyes szolgái a templom falain belül is, és még akaratom ellenére rajtam is demonstrál, simán átveszem a stílust.

Kristl 2012.08.14. 10:40:47

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Nincs? Nem a magyar állam területén fekszik az a k* templom?
Vagy vannak "különleges jogállású" területek mint a középkorban?

Silent Bob 2012.08.14. 10:41:16

@Gondolkodni Próbáló Birca: Én ezt mind meg is érteném, de akkor miért nem tartjátok el magatokat? Miért én fizetek a hobbitokért?

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 10:41:17

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Mondasz valamit. Akkor ezek szerint kissé a nyugati kereszténység szájíze szerint tanítják nálunk a történelmet, mert Konstantinápoly kifosztását és a Latin Császárság létrehozását csak úgy megemlítik, azt sejtetve, mint ha a bizánciak akadékoskodtak volna megvendégelni a kereszteseket, ezért azok betörtek. De akkor ezek szerint ez egy megtervezett akció volt, és szándékosan verték szét a Bizánci birodalmat.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 10:42:03

@KopaszMercis:
Szerintem meg akkor lenne nem vallásgyalázó, ha a templom előtt tüntettek volna, azzal hogy bent csinálták, már az.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 10:42:58

@Silent Bob:
Miért, ők előre fizették a bérleti díjat? Akkor ezek szerint a helyi plébános benne volt a buliban?

Silent Bob 2012.08.14. 10:44:15

@Belagezapista: Hát mivel az egyházakat jobbára állami támogatásból (nem csak a hívekéből) tartják fenn, fizettek.

Kristl 2012.08.14. 10:45:28

@Belagezapista:

A lakás valaki magánterülete, és van magánélethez meg ilyesmihez való jog. Legalábbis nekem ilyesmi dereng.
A templom meg középület... legalábbis az volt.
Ha meg nem, és az is szigorúan magánterület... akkor vissza a műemlékeket. Azok védelme állami feladat...
A többit meg tartsa el a vatikán meg a hívek. Nehogy már más vagyonát én tartsam el.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:46:31

@Silent Bob:

A világ legjobb politikai viccei az orosz viccek, a szovjet korszakból. A legtöbb kommunista magyar vicc is valójában valamely orosz vicc fordítása.

Egy pártagitátor magyaráz a munkásgyűlésen:
- A városban most épült meg egy új vízierőmű!
Egy hang hátulról: – Ott voltam a múlt hónapban, nem láttam semmilyen erőművet.
- B városban megépült egy új lakónegyed.
- Ott jártam két hete, még félig sem volt kész a lakónegyed.
- C városban új stadiont adtak át.
- Ott jártam 2 napja, éppen csak elkezdték építeni a stadiont.
- Elvtárs, azt hiszem, hogy magának kevesebbet kellene kószálnia az országban, s többet újságot olvasnia!

*

Hajótörést szenved a szovjet hajó. A kannibálok elkapják a legénységet és készülnek mindenkit megenni, de a hajókapitány szót kér:
- Kannibál elvtársak, volt Önöknél kollektivizáció?
- Nem volt.
- Na és személyi kultusz volt?
- Nem volt.
- Na és Lenin születésének ünneplése volt?
- Nem volt.
- Akkor meg, elvtársak, mitől vadultatok meg ennyire?

*

- Milyen nemzetiségű volt Ádám és Éva?
- Természetesen oroszok. Meztelenül, mezítláb éltek a szabadban, nem volt fejük felett tető, egyetlen élelmük egy alma volt, s mégis azt hitték, hogy a paradicsomban vannak. Mi mások lehettek volna, mint oroszok?

*

Megkérdezik a jereváni rádiót:
- Lesz-e háború?
- Háború az nem lesz, de olyan békeharc lesz, hogy kő kövön nem marad.

*

- Mikor volt a világ első népi demokratikus választása?
- Amikor Isten Évát Ádám elé helyezte és így szólt “Ádám, válassz magadnak feleséget!”.

*

Nyílt pártnapot hirdet a kerületi pártszervezet “A nép és a párt egysége” címmel. Senki nem jön le a pártnapra.
Következő héten a pártházban “A szerelem három formája” címmel hirdetnek előadást. Teltház van. Az előadó elkezd beszélni:
- A szerelem három formája ismeretes. Az első a patológikus szerelem, ez csúnya dolog, nem is fogunk róla többet beszélni. A második a normál szerelem, erre sem fecséreljük az időt, hiszen Önök mind tökéletesen tudják, hogy mi a normális szerelem. Van azonban a szerelemnek egy harmadik formája is: amit a nép érez a párt iránt. Most bővebben szólnék erről.

*

- Miért elfogadhatatlan a kommunisták számára a Biblia tanítása?
- Mert a Biblia azt tanítja, hogy először volt káosz, majd ebből az isteni terv segítségével rend lett. A kommunisták viszont tudják a gyakorlatból, hogy először szokott lenni terv, s aztán jön a káosz.

*

Egy kérdés, melyre a jereváni rádió nem tudott választ adni:
- Ha az egész világon győz a szocializmust, honnan fog a Szovjetúnió búzát vásárolni?

*

A szovjet állampollgár elmegy szavazni. Ahelyett, hogy megnézés nélkül bedobná a szavazólapot az urnába (ami igen szavazatot jelent az egyetlen jelöltre), félrevonul és nézegetni kezdi.
Azonnal odamegy hozzá egy civil ruhás szerv:
- Mit művel itt maga?
- Semmit, csak kiváncsi vagyok, hogy kire fogok szavazni.
- Na ne viccelődjön itt, elvtárs, maga még nem hallotta, hogy a Szovjetúnióban a szavazás titkos?

*

Érettségi dolgozat.
Téma: Ki a példaképed? Miért pont Lenin?

*

Megkérdezik a jereváni rádiót:
- Meg lehet-e élni egy szovjet átlagfizetésből?
- Nem tudjuk, nem próbáltuk.

*

Bemegy a vásárló a hentesüzletbe:
- Nincs hal?
- Ön téved. Nálunk hús nincs, mi hentesüzlet vagyunk. Ahol nincs hal, az ott szemben van, a halüzletben.

*

Egy amerikai hallgató betelefonál a jereváni rádióba és megkérdezi:
- Mennyi egy szovjet mérnök havi átlagfizetése?
A rádió sokáig nem mond semmit, majd indulatosan visszaválaszol:
- Maguknál meg verik a négereket!

*

Mi a különbség a szovjet és a nyugati viccek között?
- A nyugati viccek úgy keletkeznek, hogy az emberek leülnek és vicceket eszelnek ki. Ezzel ellentétben a szovjet viccek esetében az emberek először kieszelik a vicceket, s csak azután ültetik le őket.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 10:46:32

@nemstatikus:
"Amennyiben az egyház ezt propagálja, egyes szolgái a templom falain belül is, és még akaratom ellenére rajtam is demonstrál, simán átveszem a stílust. "

Magyarul te abból, hogy az ortodox egyház vezetője politizált + a templomban imádkozni szoktak, azt a következtetést vontad le, hogy akkor teljesen korrekt eljárás, ha valakik hívatlanul a templomban politikai célú imát mondanak el. Itt csak az a probléma, hogy az egyház esetében eleve a kettő nem volt együtt, nem imába szőtték Putyin támogatását.

madarasi.abel 2012.08.14. 10:48:04

Gondol@Gondolkodni Próbáló Birca: de tenyleg, mennyi penzert csinalod ezt a berkommentelest?

nemstatikus 2012.08.14. 10:49:05

@Gondolkodni Próbáló Birca: "A templom nem helye annak, hogy az emberek egymás után kiálljanak és elmondják politikai álláspontjaikat. "
Világos. Vannak helyek, szokások, szituációk, jólneveltség, tapintat és egyéb hasonló formaságok és marhaságok. Értem. A templomban csak egyfajta vélemény hangozhat el. De ez az ima pont oda lett szánva, és nagyon jó, hogy megtörtént.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:49:19

@Silent Bob:

Társadalomban élünk. A színházba nem járók adójából megy a színházakra pénz. Az egészségesek adójából a mozgéssérültekre, S az ateistákéból is az egyházakra.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 10:50:00

@Silent Bob:
Aha. Tehát ha mondjuk egy kajak-kenu sportklub állami pályázaton új kondigépeket nyer, akkor én hívatlanul, a tagdíj befizetése nélkül bemehetek oda gyúrni, mivel állami pénzen vásárolták a gépeket? Most hogy mondod, legközelebb a színházba sem veszek jegyet, mert azt is támogatja az állam. Sőt, be is fogok menni a színházba performanszt előadni, hiszen az állam pénzéből van fenntartva az intézmény, tehát jogom van ott színészkedni.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:50:19

@Gondolkodni Próbáló Birca: blah és tsai beszélnek, miközben pl. van szólásszabadság - a Népszavában???

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:52:11

@nemstatikus:

Ez nem ima volt, hanem provokáció. te is tudod, nézd meg a videót, ha nem tudod.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:52:33

@Silent Bob: buggybuggy vagy? Előtte bementek a sekrestyébe fizetni? Vagy gyújtottak egy mécsest Andrej Pervozvannüjnek?

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 10:52:37

@Kristl:
"A templom meg középület... legalábbis az volt."

Középület az állami tulajdon, a templomok többsége viszont egyházi tulajdon egy ideje.

"Ha meg nem, és az is szigorúan magánterület... akkor vissza a műemlékeket. Azok védelme állami feladat..."

Érdekes, én egy csomó embert ismerek, akik műemlék házban laknak, mégsem államosították egyikük lakását / házát sem, csupán annyi, hogy átépítéshez külön engedély kell, és bármire nem adják meg, pl. a homlokzatot biztosan nem építhetik át.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:54:08

@Kristl: A templom meg középület... ??? Ugorj már el egyszer a Dhány utcai hármas sorfalhoz - igaz, az még csak nem is templom...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 10:54:32

@KopaszMercis:

Mi köze az egésznek ahhoz, hogy én melyik pártra szavaztam 2010-ben? Egyébként az MDF-re.

nemstatikus 2012.08.14. 10:54:55

@Belagezapista: "Magyarul te abból, hogy az ortodox egyház vezetője politizált + a templomban imádkozni szoktak, azt a következtetést vontad le, hogy akkor teljesen korrekt eljárás,..."
Nem ezt te vontad le rólam.
Egy politikai akció volt. Nem véletlenül ott, ahol. De nincs szó vallásgyalázásról, és durva a statuálás. Persze tudom, a statuálás a lényeg.

kissss 2012.08.14. 10:54:55

A zsinagógába kell menni. Ott engedik az ilyesmit, nincs ügy belőle, toleránsak.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:54:59

@Kristl: a te lakásod melyik állam területén fekszik, jóember?

Kristl 2012.08.14. 10:55:56

@Belagezapista:

Na hát akkor meg is van a probléma oka és egyben megoldása is.

Az egyház tartsa el az ingatlanait állami apanázs és juttatások nélkül. Aztán szabályozgathat meg politizálhat, ill. "véleményt nyilváníthat a "közbeszédben".

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:56:14

@Silent Bob: amiért mi a redvás Bárka Színázatokért és az SzDSz roncsaiért.

Silent Bob 2012.08.14. 10:56:36

@Belagezapista:
Képzeld, a templom (állítólag Isten háza) mindenki előtt nyitva áll. Ezt a vallás tanítja. Azt nem tanítja tudtommal, hogy börtönbe kell csukni ha nem úgy imádkozol, ahogy Putyinnak tetszik.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 10:56:48

@Kristl: a színházak is. A Népszava is.

blah 2012.08.14. 10:56:54

@Belagezapista: ha közpénzből/adóforintokkal megtámogattok jó busásan akkor jöhettek. Lesz sör is.
@Gondolkodni Próbáló Birca: nem hinném, hogy tévedek. De ha rájuk nem vonatkozik a demokrácia akkor miért tartják a markukat? Vagy ez úgy értendő, hogy a pap prédikálhat, akár politikai állásfoglalás is mehet a szent fészekbe, de mindenki másnak, akiknek a pénzéből támogatják őket kuss?

Silent Bob 2012.08.14. 10:57:49

@Marcangoló Korelnök: Van is jogod bemenni a Bárkába és képzeld, nem csuknak le, ha előadás közben felállsz és megmondod, hogy ez egy szar. :)

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 10:59:04

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Szvsz akkor lenne korrekt a dolog, ha az egyházakra szánt pénzt más hobbira is lehetne szánni, egyes lakosok döntései alapján. Pl. egy sportklubra is. Mert mozgássérült például bárkiből lehet, egyház viszont elsősorban csak a hívőknek kell.

Kristl 2012.08.14. 10:59:24

@Marcangoló Korelnök:

Teljesen egyetértek ezzel is. A színház sem a politika illetve a "közbeszéd" színtere. Mindig is utáltam a "színházi ember" mint megmondó okostojás kategóriát.

Camappa 2012.08.14. 11:00:32

Értem a szerző felháborodását, igaza is van, ám ha a geopolitikai vonatkozásokat nézzük, akkor Oroszország nem engedheti meg magának, hogy az anglo amerikai tengely ilyen és ehhez hasonló eszközökkel bomlassza az országot és a kormányt, aminek egyetlen célja, hogy elmozdítsák Putyint és számukra kedvező, elnyomó politikájukat támogató bábot tegyenek a helyére.

Szal az érem egyik oldalán a TASZ által vázolt tarthatatlan helyzet áll, a másikon meg a bit-usa birodalmi tengely minden áron történő terjeszkedése. (Tessék megnézni a hazai USA és brit nagykövetségeket... ) Putyin szükséges rossz és talán a legjobb ember jelen geopol helyzetben az ország számára, aki van annyira hazafi, hogy megakadályozza Oroszország kizsigerelését, a gáz és olaj infrastruktúra átjátszását. Ez utóbbiért - na meg a tiltott politizálásért - kellett börtönbe vonulnia Hodorkovszkijnak is. Megjegyzem, nagyon helyesen.

Silent Bob 2012.08.14. 11:00:58

@Gondolkodni Próbáló Birca:
A kifejezés, amit keresel: közforgalom előtt megnyitott magánterület. Nincs olyan törvény, ami ezeken a helyeken tiltaná a szólásszabadságot.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 11:00:59

@Kristl:
Ezzel egyetértek. De ez nem változtat a tényen, hogy tüntetni nem mennék a templomba ezen ügyben, hanem legfeljebb a templom elé.

nemstatikus 2012.08.14. 11:02:20

@Gondolkodni Próbáló Birca: "Ez nem ima volt, hanem provokáció."
A "Miatyánk..." ima, vagy mondóka? Igen, tudom, hogy provokatív szándékkal történt, de fohászkodtak az Úrhoz, ennyiben lehet, hogy nem a megszokott, de ima. De ha nem ima lenne, akkor sem lenne katasztrófa, mert a provokáció volt az igazi cél. És azzal mi a gond?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.08.14. 11:02:33

@Camappa: tehat az az elnyomo politka..
nem putyine.. hanem az anglo-ameriaki tengely:-)

aztakurva:-DDDD

Kristl 2012.08.14. 11:02:42

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Ezzel az arány a probléma. Például az hogy az egyház ovoda-iskola fenntartó lesz. Így sérül általuk a szabad vallásgyakorlás joga ahogy az esélyegyenlőség is.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 11:03:14

@Silent Bob:
Imádkozni Isten felé szoktak. Ez az "ima" valójában egy performansz volt, és a politikának szólt. Ilyen alapon a templom egy cirkusz lehetne, ahol egyik nap az állatvédők, másik nap a melegek, harmadik nap a bélyeggyűjtők, negyedik nap az ördögimádók szektájának prófétája tartana műsort.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 11:04:06

@Silent Bob: ja, te is úgy szoktál imádkozni, mint ezek a perverzek? Én meg úgy, hogy közben a fejedet klopfolom, mint a lévita a marháét Mózes korában. Tiltakoznod tilos.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 11:04:49

@Silent Bob: és ha meztelenre is vetkőzöl közben, pubi?

nemstatikus 2012.08.14. 11:05:08

@Marcangoló Korelnök: "próbálnád minden imaházban? "
Egyikben sem próbáltam még. És nagy valószínűséggel nem is fogom. De ha valaha is tennék ilyet, akkor sem mindegyikben, csak abban, amelyikben nekem nem tetsző dolgot tapasztalnék, olyat, amelyik meghaladja a tűrőképességemet.
(Neked mindenről az jut eszedbe?)

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 11:06:45

@blah:
"ha közpénzből/adóforintokkal megtámogattok jó busásan akkor jöhettek. Lesz sör is. "

Ja, hogy a közpénz a lényeg? Akkor viszont tényleg az lesz, hogy ingyen fogok gyúrni járni. Esetleg ha megépül valamelyik új stadion, focizni is eljárok oda.

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 11:07:28

@nemstatikus: hogy megértsd: lekenek neked két harangozó taslit, majd azt mondom, ez agy ökumenikus antifasiszta ima volt. Tessék?

nemstatikus 2012.08.14. 11:07:36

@Belagezapista: "Ilyen alapon a templom egy cirkusz lehetne, ahol egyik nap az állatvédők, másik nap..."
A "cirkusz" az kész, de magán, nem engednek be minden előadót.

Silent Bob 2012.08.14. 11:07:41

@Belagezapista:
Helyes, hangosan mertek mondani valamit, börtönbe velük. Puhultok, régen mikor még tökösek voltatok, az ilyet máglyára vetettétek.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 11:09:10

@nemstatikus:
Hmmm, mondjuk a Tankcsapda Mennyország Tourist című száma is ima?

Marcangoló Korelnök 2012.08.14. 11:09:54

@Silent Bob: demagógiába süllyedtél, kínosan hazudozol.

Kristl 2012.08.14. 11:10:54

@Belagezapista:

erre mondom én azt, hogy egy jól működő rendszerben az erős, a "hatalom" magán kezdi a törvények betűjének és szellemének betartását, és aztán a kisemberen.
Nem pedig fordítva erőt demonstrál.

Igazából ez különbözteti meg szememben az embert a droidtól, hogy ezt fel tudja e fogni.

Azaz jelen esetben, majd ha a pap nem prédikál meg imádkozik putyinért, meg örömködik, akkor tilos lesz a performance is.

blah 2012.08.14. 11:11:31

@Belagezapista: ha gondolod szedhetek belépőt is. Lesz sörös is meg sör nélküli kategória. Aztán tudtommal az is az öngól szabályos esetét erősíti, hogy az általad említett intézményeket magán cégek üzemeltetik --> pénzért bérlik a helyet.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.08.14. 11:11:40

az vót mán, hogy az állam meg az egyház már egy ideje elvált egymástól?

és hogy ha ezt visszacsináljuk, akkor bizony az egyenes út a feudalizmusba, meg az abszolút monarchiába, lásd putyin vagy orbán? és hogy nagyon kevesen fognak a fasz jobbik oldalán állni, és nagyon sokan fognak a szopóágon lenni, szopóálarcban?

és arra is nagyon kíváncsi lennék, hogy akik minden évben megemlékeznek 48-ról, 56-ról és 89-ről, vajon úgy gondolják, hogy az 56-osok megérdemelték, hogy lesitteljék őket, vagy hogy felakasszák őket? ezek az emberek ugyanazért küzdöttek, mint most ez a három luvnya, csak épp annyi különbséggel, hogy nekik farkuk volt, ennek a háromnak meg pinája. (ja, egyébként mindhárom eseménynél voltak nők is, de hát ők valahogy kimaradtak a kánonból)

ha nem három nő imádkozott volna egy nőistenséghez, hanem három férfi imádkozott volna a férfiként ismert istenhez, akkor vajon a kommentelők hány százaléka hőbörögne habzó szájjal, hogy megérdemelték, meg hülye kurvák, meg ilyesmi? mert én azt tapasztalom, hogy amikor férfiak tiltakoznak dolgok meg rendszerek, meg mittoménmi ellen, akkor az elfogadott, komolyan vett, megfontolandó gondolatokat közölnek, és ami ellenük folyik, az a véleményszabadság megsértése, de amikor nők tiltakoznak valami ellen, az komolytalan, egyébként is hülye kurvák, és meg is érdemlik, hogy szájon basszák őket, meg mit ugrálnak, maradjanak kussban.

ezt oda tudom levezetni, hogy a férfiaknak van joguk véleményt nyilvánítani, és a patriarchális társadalom (ami ellen a pussyriot tiltakozik) ezt támogatja, mert a civilizációs fejlődés motorjának tartja, de ha nők nyilvánítanak véleményt (vagy pl. érzelmet, lsd horváth marianna olimpiai bajnok és szakkkommentátor) akkor a patriarchális társadalom kerekperec megtagadja tőlük ezt a jogot, és bármiféle büntetést (pl bocskor pofonbaszdosós hozzászólása) jogosnak nyilvánít, amennyiben a büntetés eléri azt, hogy a nők többé ne nyilváníthassanak véleményt (amely meg is fog történni, hiszen a sittről nehezen fognak tudni performanszokat szervezni).

szóval röviden és tömören: a férfiaknak van joguk véleményt nyilvánítani, a nőknek nem, és ha mégis megteszik, akkor hülye kurvák, akiket le kell sittelni. nahát, a három luvnya pont a patriarchális társadalom és a szexizmus ellen tiltakozik.

Silent Bob 2012.08.14. 11:12:25

@Marcangoló Korelnök: Ez a stílusotok. :)

"és ha meztelenre is vetkőzöl közben, pubi? "
Akkor sem valószínű. Az oroszoknál mondjuk lehet.

nemstatikus 2012.08.14. 11:12:48

@Marcangoló Korelnök: Értem. Akkor nem kicsit a lábaid közé rúgnék azzal, hogy "Az Úr nem ver bottal."
Ez lenne a válaszom a provokációdra. Nem. :) Nem ez lenne. Bizonyára megkérdezném, hogy neked meg mi a tetves bajod van?
Persze, ha előzőleg mondjuk a mise alatt a hátad mögött ülve folyamatosan a füledet fricskáztam, akkor még ennyi sem.

nemstatikus 2012.08.14. 11:14:19

@Belagezapista: Van, akinek igen. Van valami gondod azokkal, akiknek igen?

Silent Bob 2012.08.14. 11:14:41

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
Nem erről szól ez, lesittelnének ezek mindenkit, aki nem ért velük egyet.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.08.14. 11:14:50

a vallásgyalázástól meg a gyűlöletbűnténytől meg egyszerűen röhöghetnékem van. vallásgyalázás isten anyjához imádkozni, hogy szabadítson meg az általunk ismert gonosztól?

és az is vicces, hogy nőket leszőkekurvázni, nők testét kilóra megvenni, nők elleni erőszakot elkövetni pusztán nemük miatt nem gyűlöletbűntény, de az, hogy pár nő egy templomban szűz máriához énekel, az gyűlöletbűntény.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 11:15:08

@nemstatikus:
De nekik az nem cirkusz, nekik az lenne cirkusz, ha bármilyen előadó bemehetne. Miért nem válogathatnák meg, hogy milyen előadót engednek be? Amellett, hogy ellene vagyok az egyházak közpénzen való támogatásának, még az sem érv ez ellen, hiszen akkor a színháznak sem lenne joga azt az előadót beengednie, amelyet a színházvezetés szeretne.

@Silent Bob:
Kik azok a ti? Voltam már baltól jobbra, komcsitól fasisztáig, őskonzervatívtól ultraliberálisig, drogostól tiltáspártiig, stb., stb. sok minden, de hívő keresztény az még sosem. :-) Az inkvizíció, keresztes háborúk, középkori sötétség eddig az én szövegem volt.

Silent Bob 2012.08.14. 11:16:58

@Belagezapista: Akkor meg mit véded ezeket a faszkalapokat? :)

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 11:19:47

@nemstatikus:
Semmi. Ellenben megérteném, ha egy nem ezt valló egyház templomába hívatlanul betérne valaki, és hangosan ezt énekelné, az nagyon nem tetszene ennek az egyháznak. Egy adott templom egyháza ugyanis nem a multikultúra színhelye. Egy példa, zsinagógába nem szabad férfiaknak fedetlen fővel bemenni, akkor nem megyek a Szabadon a Hajat Civil Mozgalom nevében be sapka vagy kipa nélkül be tiltakozni. Legfeljebb a zsinagóga előtt tiltakozok.

nemstatikus 2012.08.14. 11:21:07

@Belagezapista: Ez egy közpénzből fenntartott magáncirkusz. Csak az produkciózhat, akinek megengedik. Kész. Ha ez nem tetszik valakinek, az mehet a sittre, abüdösluvnyáját nekije!

Silent Bob 2012.08.14. 11:22:57

@Belagezapista:
Azt értsd meg, hogy itt az arányokkal van baj. Nem ugyanaz, hogy nem mész be mert illemtudó vagy (nyilván én sem állok neki ott cirkuszolni), nem tetszik nekik ha bemész, esetleg ki is basznak, vagy hogy BÖRTÖNBE CSUKNAK.

nemstatikus 2012.08.14. 11:24:57

@Belagezapista: Egy falusi iskolából erőszakkal egyházit kreálni, az sem túl multikulti. Egy országból Máríííjja országát csinálni sem túl multikulti. Nem örvendetes ez a templomi akció sem, viszont válasz valamire.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 11:26:22

@Silent Bob:
Nem védem őket. El kellene venni az egyházaktól az összes állami támogatást, hogy a hívek pénzéből menjen minden, de ettől teljesen függetlenül a templomba szerintem nem illik menni tüntetni. Ha alapítanék egy ateista egyházat, és építenék egy "templomot", ami igazából egy kocsma lenne vagy klub, ahol társalogni, sakkozni, sörözni, stb. lehetne, akkor ha hívatlanul egy csoport vallását gyakorló katolikus térne be, és elkezdene Szűz Máriához imádkozni, én bizony kidobatnám őket. Ha Orbánhoz imádkoznának, akkor még hamarabb ki lennének dobva. Ugyanúgy azt sem komálom, amikor Jehova tanúi csöngetnek fel hozzám. Így meg tudom érteni azt, hogy miért nem szeretik, ha a templomukba csak úgy politikai performanszt csinálnak idegenek. Ilyen alapon, ha nekem olyan vallásom lenne, hogy nálunk az oltárra szokás hugyozni, akkor jogosan mennék be egy katolikus templomba az oltárra vizelni?

Silent Bob 2012.08.14. 11:27:27

@Belagezapista: Írtam neked mégy egyet, abban a lényeg, nem mindegy hogy kibaszod vagy lecsukatod.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 11:30:44

@Silent Bob:
Igaz, de te ismered a hatályos oroszt jogszabályokat az ilyet illetően? Csak mielőtt arról beszélünk, hogy

@nemstatikus:
"Egy falusi iskolából erőszakkal egyházit kreálni, az sem túl multikulti."

Ezzel egyetértek. Ez a másik, amin nagyon fel szoktam háborodni. Főleg azon, hogy egy csomó városban azért lett 1-1 iskola egyházi, mert az önkormányzatnak nem volt pénze fenntartani, erre átkerült az egyházhoz, így meg gyakorlatilag az állam pénzéből tartják fent, de az egyház dirigál. Holott az önkormányzat az állam alrendszere, tehát csak amiatt mert egyik alrendszerben kevés volt a pénz, átkerült egy másikba, ugyanazon adózók pénzéből tartják fent, csak már közvetve sincs beleszólásuk az adófizetőknek, mert más dirigál.

"Nem örvendetes ez a templomi akció sem, viszont válasz valamire. "

Lehet hogy válasz, de nem helyes válasz.

Silent Bob 2012.08.14. 11:32:33

@Belagezapista: Persze, kívülről vágom. :D
Komolyra fordítva, ha ez a törvény, attól még nem fogok egyetérteni vele. Valamikor az volt a törvény, hogy a boszorkányokat el kell égetni. Ha érted, hogy mondom.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 11:33:42

@Silent Bob:
Bocsi, közben írtam a választ, de látom félbemaradt.

Szóval ismered ezt illetően a hatályos orosz jogszabályokat? Valamint ismered a még meg nem született ítéletet? Mert ilyen határozott véleményt csak ezek ismeretében mondhatnál.

Silent Bob 2012.08.14. 11:34:36

@Belagezapista: Az ítéletet nem ismerem, de egész sokat voltak már előzetesben, állítólag az sem leányálom.

nemstatikus 2012.08.14. 11:36:01

@Belagezapista: Úgy látom, erősen beléd nevelődött az egyház tisztelete. Én nem nagyon értem, hogy ezt mivel tudják kiérdemelni. Kirúgnád a pubodból az ájtataskodókat. Rendeben, jogod van. Én még ezt sem. Én Jehova tanúival is jókat szoktam beszélgetni. (Egyébként ez az egyetlen módja, hogy tartósan megszabadulj tőlük.) De miután kidobtad őket, egy hét múlva nem mész ellenük feljelentést tenni, meg hamis vádakat kreálni.
A hugyozós példa kb. a szarásossal egyenértékű. Majd ha előfordul ilyen, megbeszélhetjük.

JonC 2012.08.14. 11:36:45

@clegane: dettó ugyanezek a gondolataim nekem is, lassan le is fogok szokni a kommentolvasásról, mert csak még jobban kiábrándulok az emberekből.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 11:37:09

@Silent Bob:
Oké, csakhogy tegyük fel, ez a törvény, nyilván vitatható, szerintem is túl szigorú. Akkor nyilván tudták, hogy ez az, és egyház gyalázásért így akár 7 évet is kaphatnak. Megcsinálták a performanszt, most pedig a fél világ arról beszél, hogy azért kaphatnak 7 évet, mert Putyin ellen szóltak. De hát ez esetben előre tudhatták, hogy ez lesz, de nem a Putyin ellenesség miatt, így szándékosan moshattak össze kettő dolgot, hogy mártírt csináljanak magukból.

nemstatikus 2012.08.14. 11:38:39

@Belagezapista: "Lehet hogy válasz, de nem helyes válasz. "
Ezen lehet vitatkozni. Helyes válasz-e egy diktatúrában fegyveres felkelést szervezni vagy kirobbantani? ?

Silent Bob 2012.08.14. 11:40:09

@Belagezapista: Ez is elképzelhető, bár ennek ellent mond a sok "viszonylag furcsa módon" elhunyt és bebörtönzött újságíró. Tehát SZERINTEM inkább fordítva van ez. Vallásgyakorlás címén akarták őket bekussoltatni, csak most a nagy nemzetközi figyelem miatt gondban vannak.

unalom ellen kommentelek 2012.08.14. 11:44:10

Parádés ezt a poszt. Leírja, hogy nem igazán fogta fel a magyar kommentelők nagy része mi a probléma ezzel az esettel Oroszországban, majd következik egy kommentfolyam ami ékesen bizonyítja is ezt. Szerintem semmi okunk arra, hogy panaszkodjunk a helyzetünk miatt, hiszen ennyi ésszel miért is akarnánk nyugati demokráciát. Egy igazi félázsiai, féldiktatúra kell ide, ott legalább nem kell gondolkodni, csak meghallgatni a papot aztán békén hagyni a hatalmat. Ha esetleg valaki mégiscsak megzavarja a papok szabad rablását, akkor jön a hatalom egy kis koncepciós perrel és kész is. Helyreállt a rend. Pofa be, biblia kinyit, adó befizet, fej bólogat.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 11:46:25

@nemstatikus:
"Úgy látom, erősen beléd nevelődött az egyház tisztelete."

Igen? :-)

Ez nagyon mókás egy kijelentés így látatlanul tőled. Ha ezt bárkinek elmondanám a környezetemben, szakadna a röhögéstől. Ha ezt tudná középiskolai osztályfőnököm, aki 10-edikben megtalálta az elhagyott tolltartómban az egyházellenesre és trágárra átírt reggeli imát (egyházi iskola volt) meg a komcsi jelképeket...

Nagyon el vagy te tévedve.

"Kirúgnád a pubodból az ájtataskodókat. Rendeben, jogod van. Én még ezt sem. Én Jehova tanúival is jókat szoktam beszélgetni. "

Akkor nem értettél engem. Sehol sem írtam, hogy nem állnék le vitatkozni egy vallásos emberrel, sőt magam is kimondottan szeretem ezt a műfajt, habár néha hosszútávon idegesítő. Amit írtam, szó szerint értsd, akkor rúgnám ki őket, ha leállnának ott hangosan, demonstrálva imádkozni. Beszélgetni, vitatkozni azt nyugodtan lehetne.

"(Egyébként ez az egyetlen módja, hogy tartósan megszabadulj tőlük.)"

Ezzel nem értek egyet. Eddig hozzám egyszer csöngettek el, egy sima "nem érdekel" elég volt. Máskor utcán futottam össze ilyenekkel, elég volt levegőnek nézni őket, kétszer ugyanaz nem próbálkozott velem. Legtöbbet akkor raboltak el az időmből, mikor leálltam az egyikkel beszélgetni.

"A hugyozós példa kb. a szarásossal egyenértékű. Majd ha előfordul ilyen, megbeszélhetjük. "

Egyébként fordult már elő ilyen egy hazai templomban, fingom nincsen mi lett belőle. Nyilván mert nem politika volt, ezért nem lett hangja, csak a vallásos öregasszonyok követelték a templom újraszentelését.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 11:48:51

@nemstatikus:
De nem azért nem helyes válasz, mert erkölcsileg elítélendő lenne, egyáltalán nem kérdés, hogy az-e. Ez teljesen más dimenzió, itt arról van szó, hogy két külön dolgot mixeltek össze, egy köztörvényes és egy politikai tettet, és próbálják magukat politikai mártírnak beállítani. Ezzel rengeteget ártanak a hiteles ellenzékieknek.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 11:51:57

@Silent Bob:
Eleve a sajtó kezdte a 7 évet emlegetni, szóval amit te írsz az nem stimmel. Másrészt ha azt akarom, hogy a tiltakozás legyen a lényeg, akkor nem keverem mással, nehogy könnyű ürügyet adjak a bebörtönzésre.

@unalom ellen kommentelek:
Ahogy a posztoló, te sem értetted meg a kommentek többségét, így próbálod őket leegyszerűsíteni egybitesre.

unalom ellen kommentelek 2012.08.14. 12:03:29

@Belagezapista:
Miért miről szólnak itt a kommentek. Az egyházról és arról mit lehet, mit nem lehet tenni egy templomban. Pedig az ügy sokkal egyszerűbb. Az állam és az egyház - mint oly sokszor az elmúlt évszázadok során - összezár és leszámol azokkal akik ellenük szólnak. És erre a legjobb egy ilyen ügy , mert el lehet vinni vallási irányba ahol meg lehet sértődni, lehet Isten és még ki tudja mire hivatkozni, holott ez kő keményen politika.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 12:09:07

@unalom ellen kommentelek:
Van igazság abban, amit írsz, csak elfelejted, hogy a performansz volt a kiindulópont, és nem fordítva.

unalom ellen kommentelek 2012.08.14. 12:17:02

@Belagezapista:
Mármint minek volt a kiindulópontja?

Gondolom az emberek többségének nem tetszik, hogy 3 elvont csaj vonaglik a templomban, de az már egy másik kategória, hogy koncepciós pereket indítunk 2012-ben. Az elsőt egy érett társadalomnak tudnia kell kezelni, a másodikat viszont tűzzel-vassal irtani kell. Feltéve ha ezt a demokrácia nevű izét, még ha a keleti fajtáját is, de művelni akarjuk.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 12:25:54

@unalom ellen kommentelek:
Akkor te tényleg nem érted. A kiindulópont az volt, hogy a 3 csaj csinálta a performanszt a templomban, így lehetővé téve a hatalom számára, hogy politikai célú ítélet születhessék köztörvényes ítéletnek álcázva.

unalom ellen kommentelek 2012.08.14. 12:34:48

@Belagezapista:
Nem, a kiindulópont az volt, hogy az oroszok is elszúrták a maguk rendszerváltását és 20 év alatt eljutottak arra a szintre, hogy 3 kiscsajtól összecsinálja magát a hatalom.
Vagy Te esetleg úgy gondolod, hogy akit 56-ban lelőttek a karhatalmisták hibásak voltak, mert lehetőséget adtak a hatalomnak, hogy lelőjék őket?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 12:35:42

@blah:

Az Egyház NEM demokratikus intézmény, ugyanis isteni alapítású és Isten kinyilatkoztatására épül, Isten dogmáiról pedig nincs vita - vagy elfogadod vagy nem, ez utóbbi esetben, az Egyházon kívül vagy.

Ettől külön áll az, hogy az Egyház igyekszik véleményt nyilvánítani alapvetőbb közéleti kérdésekben - ezekben akár tévedhet is az Egyház.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 12:38:32

@Kristl:

E logika alapján bármilyen egyesület, szervezet, párt, stb., mely valaha kapott állami pénzt elveszti jogát arra, hogy maga állapítsa meg saját szabályait. Abszurdum. Pl. jogom van bemenni a Nemzeti Színház nézőterére és ott a haverokkal szalonnát sütni, hiszen az én adómból is finanszírozzák.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 12:43:23

@Silent Bob:

A templom mindenki előtt nyitva áll, aki Istenhez akar közeledni. Politikai provokációk szervezői előtt azonban zárva áll. S még száz más előtt is zárva, pl. nem lehet bent születésnapi bulit tartani, kutyát sétáltatni, sátánista szertartást tartani, megünnepelnii a Curiosity marsi misszióját, muszlim vagy zsidó gyereket körülmetélni, hamburgervő versenyt lebobonyolítani, kosárlabda mérkőzést tartani, amatőr sztriptíz vetélkedőt tartani, stb.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 12:44:18

@Belagezapista:

Az egyházi 1 % direkt külön van az egyéb szervezetek 1 %-ától.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 12:44:59

@Belagezapista:

"Mert mozgássérült például bárkiből lehet, egyház viszont elsősorban csak a hívőknek kell."

Hívő is bárki lehet. Nincs korlát.

Silent Bob 2012.08.14. 12:45:19

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Leszarom bazdmeg, akkor dobjátok ki őket, mint Jézus, de még ő se csukatta le a kufárokat, ha jól tudom. (ha tévedek, bocs)

blah 2012.08.14. 12:48:17

@Gondolkodni Próbáló Birca: nos a törvényeket meg nem az egyház és nem isten írta. Aztán a pénzt amit az adófizetőktől kapnak sem istentől való. Szóval ha rendőrt hív a pap, hogy ezt vagy azt mondok a templomban max megkérhet rá, hogy menjek ki. Ha a faszomat lóbálom emellé max megbírságol. Előzetes letartóztatásba hosszú hónapokra csak nem demokratikus országokban kerülhetsz emiatt. De ezt a vitát nem szeretném ismét lefolytatni veled, mert még nagyon úgy tűnik, hogy csak gondolkodni PRÓBÁLSZ.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 12:49:49

@unalom ellen kommentelek:

Na jól van, látom neked hiába beszélek, képtelen vagy megérteni bármit is.

Egy utolsó próbálkozás:

Ha észrevetted volna, én az orosz ellenzékiek mellett vagyok, emellett az egyházakat sem komálom. Pont emiatt találom rossznak ezt a performanszt, amely igen könnyen adott terepet annak, hogy a tényleges leszámolások helyett egy olyan ügyre terelődjön a figyelem, ahol a tiltakozást összekeverték egy olyan dologgal, amit vallásgyalázásnak lehet nevezni (totál részletkérdés, hogy te vagy én annak tartjuk-e), így ezen ügynél nagyon jó ürügye van a hatalomnak a büntetés kiszabására.

Mellesleg az én tippem az, hogy minimális büntetést fognak kapni, pont amiatt, hogy a demokrácia látszatát Putyinék fenntartsák, eközben pedig akiktől tényleg van félnivalójuk, azokkal csendben leszámolnak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 12:51:34

@Camappa:

Bár ez offtopik, azt hiszem igazad van.

Egy nyugati típusú demokratikus Oroszország darabokra hullana, s hatalmas kockázatot jelentene az egész világra. Most ott amolyan félig demokrácia, félig diktatúra van. Nem szólnak bele az emberek magánéletében, van civil szféra, van sajtó, de ha valaki túlmegy egy bizonyos mértéken a hatalom kritizálásában, akkor a kezére csapnak. Ez az állapot is azonban hatalmas szabadság a szovjet korszakhzo képest.

Miért nem akarnak az oroszok demokráciát? Mert a helyzet az, hogy a nagy többség antidemokrata, s ezt kár vitatni. Szerintem az elsőrendű ok az, hogy az átlag orosz a demokráciát Jelcin idejével azonosítja, amikor a szegénység nagy volt, óriási volt a korrupció, s az ország még a regionális hatalmi státuszát is kezdte elveszteni. Azóta az életszínvonal SOKAT javult, a korrupció is kisebb lett, s Oroszország ismét nemzetközi tényező lett - ez mind Putyinék alatt történt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 12:52:38

@Silent Bob:

Tévedsz. A templom az Egyház tulajdona vagy esetenként állami tulajdon egyházi kezelésben. Ilyen esetben a szabályokat a tulaj vagy a kezelő hozza meg.

Joaquin 2012.08.14. 12:53:07

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Tetszik vagy sem, egyre többen gondolják azt, hogy az egyháznak nem kellene közpénzt kapnia, míg a színházak esetében nem sokan gondolják így. Én nem aggódok, előbb-utóbb jön egy kormány, valahol Európában, amelyik megvonja az állami támogatást az egyházaktól és kb. ugyanaz fog történni, mint a kommunista blokkal szovjet katonai támogatás nélkül.

Belagezapista (törölt) 2012.08.14. 12:53:32

@Gondolkodni Próbáló Birca:
De hívő akaratlagosan lesz, mozgássérült viszont szerencsétlenségből. Tehát nem jó érv azzal szemben, hogy miért tartják fent a vallásosak intézményét az ateisták pénzéből is, hogy a mozgássérültek intézményét is fenntartják az egészségesek. De a civil szervezetek, sportegyesületek, stb. sem jó érv, mert ezek nem egyenrangúak az egyházakkal, lásd pl. adó egyik 1%-át csak egyházaknak lehet adni, de lényegében a másikat is lehet ugyanoda, de mindkét 1%-ot nem adhatom mondjuk egy sportegyesületnek.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 12:53:41

@nemstatikus:

A gond az, hogy a templom nem lehet provokációk helyszíne, nem arra való.

Silent Bob 2012.08.14. 12:54:24

@Gondolkodni Próbáló Birca: Te hülye vagy. A lakásom az én tulajdonom, mégsem hozhatok törvénybe ütköző szabályokat. És az még csak nem is közforgalom előtt megnyitott magánterület.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 12:55:07

@Kristl:

Tégy különbséget egyházi iskola és egyházi fenntartású iskola között! Nagyon nem mindegy. Az előzben kötelező az egyház ideológiája, az utóbbiban nem.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 12:56:24

@Silent Bob:

Tehát a lakásodba mehetek politikai agitációt tartani vagy misét celebrálni, hiszed nem tilthatod a politikai szólásszabadságot és a lelkiismereti szabadságot?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 12:57:48

@Silent Bob:

Az állam folytat büntetőeljárást, nem az Egyház.

Silent Bob 2012.08.14. 12:58:13

@Gondolkodni Próbáló Birca: Amennyiben beengedlek, jöhetsz. Amennyiben nem tetszik, hogy agitálsz, megkérhetlek, hogy távozz. Ha nem akarsz távozni, rendőrt hívhatok, hogy távolítson el.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 12:58:57

@blah:

Ez egy büntetőeljárás. Az ügyészség vádat emelt, a bíróság meg dönt. Hol a gond?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 13:01:38

@Joaquin:

Európában jelenleg összesen két állam van, ahol az állam és az egyház egymástól teljesen el vannak választva: Franciaország és Törökország. Mindenhol máshol kooperatív a kapcsolat, sőt van ahol államegyház is van.

Az orosz alkotmány szerint egyébként Oroszországban 4 államilag kiemelt egyház van, az egyik az ortodoxia.

Silent Bob 2012.08.14. 13:01:41

@Gondolkodni Próbáló Birca:
És te jó keresztényként helyesled, holott az Istened fia sem büntetett ilyen szigorúan. Látod, ezért vagytok gusztustalanok, mert Isten nevében alantas célokból olyanokat tesztek, amiket valószínűleg kurvára nem támogatna, ha létezne.
De igazából remélem, hogy létezik, mert akkor ti bigott keresztények a pokolban fogtok égni, a legszarabb helyen, az kurvaélet.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 13:02:46

@Silent Bob:

Itt ugyanez a helyzet. Az Egyház feljelentést tett a 3 provokátor ellen, hogy más ne utánozhassa őket, az ügyészség pedig vádat emelt a feljelentés alapján.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 13:03:48

@Silent Bob:

Igen, helyeslem, hogy van büntetőjog, ugyanis szükség van rá. Nem akarok anarchiát.

Silent Bob 2012.08.14. 13:04:31

@Gondolkodni Próbáló Birca: Kurvára nem ugyanez a helyzet. Én maximum kibasználak, mint a macskát szarni, de nem csukatnálak börtönbe. De csak mert én nem vagyok könyörületes keresztény.
Bár ezek után kétszer is meggondolom.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 13:05:15

@Belagezapista:

A magyar jog kiemelten fontosnak tartja az egyházakat, ezt 1990 óta jogszabály mondja ki.

Joaquin 2012.08.14. 13:05:34

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Hogy sérti a római jogalapú rendszerek elsődleges irányelvét, vagyis az arányosság elvét. Ha teszem azt Putyint támogató dalt énekeltek volna elküldik őket egy ejnye-bejnyével. (Gy.k. vagyis a bűntett nem arányos a büntetéssel, mert a "pluszt" a politikai elnyomás teszi rá).
Szerintem elég világos a helyzet. Az a gond, hogy az egyház iránt érzett erős érzelmi kötés megakadályozza a tisztánlátásodat. Valószínűleg erre számít az orosz karhatalom is.

Kristl 2012.08.14. 13:05:56

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Nem teszek különbséget mert elmosódik a határ. Maga az egyház is egyre kevéssé tesz különbséget. Ez pedig "tapasztalat".

unalom ellen kommentelek 2012.08.14. 13:07:04

@Belagezapista:
Pont ezzel a helyszínnel találtak telibe. A hatalom pont úgy viselkedett ahogy ezt (talán) várták, nemzetközi figyelem rájuk terelődött, . Ha egy vlagyivosztoki lakótelepen csinálják mindenki leszarja. Ha meg valaki ezt félreérti , félremagyarázza annak úgyis mindegy az csak egy birka a sorban. Állandóan bocsánatot kérve nem lehet változást elérni egy ilyen rendszerben. Nem lőttek le senki, nem gyújtottak fel semmit, csak megpróbálják felborítani a szaros bilit. Nemzetközi szervezetek fejezték ki tiltakozásukat művészek álltak melléjük, kezdetnek nem rossz, feltéve, ha vállalják a következményeket.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 13:09:30

@Joaquin:

Ebben valószínűleg IGAZAD van. Egy Putyin-párti hasonló akció után nem lett volna bírósági ügy. Csak valamely állami hivatalnok hivatta volna a provokátorokat és leordította volna a fejüket, hogy legközelebb ilyet ne csináljanak és az Egyház meg nyilatkozott volna, hogy ez elfogadhatatlan, miután valaki meg bocsánatot kért volna az Egyháztól.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 13:15:17

@Kristl:

Figyelj, én 1999-2006 között levelező tagozatos voltam a Pázmányon másoddiplomás képzésben. A Pázmány nem egyházi fenntartású, hanem egyházi tulajdonú. Katolikus tulajdon, a római pápa pecsétjével. Hidd el: senki sem próbált engem katolikussá téríteni, s nem ért semmilyen retorzió nem-katolikus mivoltom miatt. Volt katolikus hittan és kánonjog kötelezően, de nem kellett "elhinni", hanem csak tudni kellett. Sőt még az előadó (aki egy katolikus pap volt) az első előadáson külön megkérdezte, hogy ki nem katolikus, majd azt mondta, hogy aki nem katolikus, attól szívesen venné, ha az a vizsgán vázolná, hogy az adott kérdésben mi a külünbség a katolikus álláspont és a hallgató egyházának álláspontja között.

TROLL 2012.08.14. 14:09:55

Nos a videók alapján a lányok sem vallás, sem egyházgyalázást nem követtek el, és az sem tűnik ki, hogy ateisták lennének. Ugráltak és énekeltek a templomban, ami legföljebb illetlenség és a szokás szerint!! bevett templomi viselkedési normák megsértése, ami ha túl szigorú is vagyok legföljebb két sallert, ha érdemel. Katolikusként és nem baloldaliként simán leírom, hogy Magyarországon a katolikus egyház többnyire nyalja az "úgynevezett" jobboldal seggét, Benedek pápa pedig egy seggfej, a magyar egyházi vezetőkkel együtt, és tisztségükhöz méltatlan személyek (na jó Várszegi Asztrik talán nem), de ettől én még nem leszek sem ateista, sem vallásgyalázó, csak bűnös, mert azt mondtam egy felebarátomra, hogy pöcs. És mindezekért nem kapok semmit, legföljebb néhány dühös kommentet. A dal szövege egyébként nyersen oroszból:

Mi asszonyunk, Szent Szűz, Szabadíts meg Putyintól
Mi asszonyunk, Szent Szűz, Szabadíts meg Putyintól

Fekete csuha, arany váll-lapok
Minden hívő leborul
Szabadság szelleme az egekben
A Gay Pride bilincsben Szibériába deportálva

A KGB főnöke, és az ő főbb szentjei
Sorban küldik börtönbe az ellene tiltakozókat
Hogy ne sértegethessék Őszentségét
A nőknek szeretni és szülni kell
(i.e. Az asszonynak a konyhában, mosóteknő mellett stb a helye)

Szar, szar, szar úr!
Szar, szar, szar úr!

Mi asszonyunk, Szent Szűz, légy feminista
Legyél feminista, feminista legyél!

Rohadtak az Egyház imái a fejesekért
Fekete limuzinokból (álló) körmenet
A pap azt mondja az iskolában:
Menjetek órára és adjatok nekik pénzt

Gungyajev pátriarcha hisz Putyinban
a ribanc, a lefizetett kurva jobban hisz mint istenben
A Szűz öve nem helyettesíthető mítingekkel
Az Örökszűz Mária velünk van tiltakozásunkban!

Mi asszonyunk, Szent Szűz, Szabadíts meg Putyintól
Mi asszonyunk, Szent Szűz, Szabadíts meg Putyintól

Az hogy ezeknek a lányoknak a basztatása, ellenük hamis tanúk állítása, a saját tanúik meg nem hallgatása, de egyáltalán a lefogatásuk egeket verő gáz, az nem jogvédő vagy libsi kérdés, hanem emberi kérdés.

okosallah 2012.08.14. 18:12:04

@Silent Bob:
A te tipikus komenyista intelligenciádra válaszolva, azért mellékeltem a két fotós linket, hogy még a komenyista eszetekkel is lássátok, hogy nálunk - meg máshol is -már régen biróság elé állitották volna őket garázdaságért.

Mássz fel a mozgó trollira Pesten és szemetelj párnákból tollakkal az utcára. Vagy balhézz a metróban. Keféld meg a nődet nyilvánosan a Nemzeti Múzeumban, grupi szexben. Ezek meg még felboritottak rendőrségi autókat is és ugrándoztak rajtuk.

Mindent megúsztak. A templom incidens volt az utolsó csepp a pohárban: ezek anarchista őrültek.
A sok komenyista meg politikai ideológiát magyaráz bele egy gruppenszexbe meg a többi balhéjukba.

Röhej olvasni a sok elmebeteg analizásását a "politikus" luvnyák "szabadságharcos" akciójukat illetően.
Hej komenyisták, ti utáljátok OV-t: másszatok fel a 72-es trollira az áramszedők alá tiltakozni, tollakkal álarcban és gitárral.

Utána meg ott van nektek a Bazilika egy kis balhéra.
Nem tart vissza senki titeket.

TROLL 2012.08.14. 19:18:57

okosallah: Ne mosd össze a kettőt, nem a pussy riot kefélt a biológiai múzeumban, hanem a gruppa vajna, összemosni őket rossz szándékú csúsztatás. Nem úszták meg az akciókat (a legtöbbet) arányos bírságokat kaptak. A tények: tényleg tartóztattak le ellenzéki vezetőket és olyan üzletembereket, akik anyagilag támogatták az ellenzékieket, az oroszországi ellenzék tényleg szinte semmilyen országos megjelenéshez nem jut, nem kritizálhatja újságokban, televíziókban a kormányt, maradnak a tüntetések és az internet. A templomokban tényleg az orosz kormány dicsőítése megy. Mindenesetre a lányok templomos akciója volt eddig a legenyhébb és a fellépés velük szemben tényleg durva és aránytalan. Amúgy okosallah, tényleg kereshetnél magadnak valami kis bona fide diktatúrát és elhúzhatnál innen, figyelmedbe ajánlom Iránt, Szíriát, vagy valamelyik középázsiai köztársaságot, ott biztos jól éreznéd magad. Innen ugyanis te látszol elmetegnek. Kismacskákat rugdosol-e, vagy galambokra lövöldözöl?

okosallah 2012.08.14. 19:52:45

@TROLL:
1. A csinosabb Nedezsda Tolokonnikova aki a templomban is dilizett azonos a Voina gruppenszexesével. Itt a wiki "Voina" leirása és láthatod a csajt a kép jobb szélén.

en.wikipedia.org/wiki/Voina

2. Ez a téma CSAK a csajok akcióiról szól szól és ne keverje bele teljesen más eseteket. Én a csajok tartós anarchista provokációit irtam le aminek semmiféle politikai tartalma sincs.

3. Miért nem mennek a komenyisták a Bazilikába v. a Mátyás templomba balhézni, hiszen az "Orbán alkotmánya" (kereszténységre hivatkozás) a "klerikális reakció keze".
Olvasd a Népszabit: nálunk teljes elnyomás van, nincs szólásszabadság, Brüsszel "aggódik", OV diktátor...stb.
Irány a trollik áramszedője! A zorbán majd kilövi a szemüket a viperával.
A Kón Bendit biztos támogatná őket.

4. A trollod többi része csak troll, komenyista cikizés, személyes szitkozódás semmi tényszerűség.
Hev e nájsz déj.

Kristl 2012.08.14. 21:18:43

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Nah erre meg az a megoldás, hogy vagy tartsák el magukat, vagy hozzanak olyan belső szabályzatot ami pl
Nem ellentétes az aktuális törvényekkel
Nem idegelik a társadalom széles rétegét amely eltartja őket.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 21:30:22

@Kristl:

A belső szabályzat most sem ellentétes az állami jogszabályokkal. Ugyanis vallásszabadság van, ez egy alapvető alkotmányos jog, s ez azt is magában foglalja, hogy a belső szabályok lehetnek gyakorlatilag bármilyenek. Az állami korlát csak az, hogy a belső szabályok nem kényszeríthetőek ki állami eszközökkel és nem valósíthatnak meg bűncselekményt.

Mondok egy profán példát a jobb érthetőség kedvéért. Létezik pl. a Füles Mackó Egyház, melynek egyik alapvető tanítása, hogy minden holdtöltekor minden hívő mézzel keni be magát, s ha elmulasztja, köteles befizetni az egyházi kasszába a havi fizetését. Az egyháztagok ezt be is tartják. Semmi gond. Egy nap azonban az egyik egyháztag, név szerint Grizli Annamária, nem keni be magát mézzel, mire megjelenik nála az egyház egyik főgrizlije (így nevezik ők a vezető testület tagjait) és követeli a havi fizetést. Annamária nem fizet. Az fülesek nem tudnak mit tehetne, hiába fordulnak bírósághoz, a bíróság meg fogja állapítani, hogy az ügyben nincs illetékessége, mert az egyházak belső szabályai nemkényszeríthetőek ki államilag.

Silent Bob 2012.08.14. 22:20:46

@okosallah: Csak arra reagáltam, hogy szerinted a troli magasfeszültséggel megy, ami kurvára nem igaz. ;) A nagyfeszültség 120kV, a troli meg 600 V.
Mellesleg a szerelmed pártjában több komcsi ül, mint a Munkáspártban és a rendszerük is finoman szólva bolsevik.

Silent Bob 2012.08.14. 22:24:16

@Gondolkodni Próbáló Birca: Na látod ez egy kiváló példa.
"Az fülesek nem tudnak mit tehetne, hiába fordulnak bírósághoz, a bíróság meg fogja állapítani, hogy az ügyben nincs illetékessége"
Nem pedig lecsukják. ;)

okosallah 2012.08.14. 23:47:35

@Silent Bob:
1.Én meg csak arra reagáltam, hogy az nem mindennapi, hogy valaki az orosz luvnyákról szóló fórumon elektro-technikai szak-szavakon akadjon fönn.
Én csak kalauz voltam az Úttörővasuton amiben Láng diesel motor volt és igy nem értek a trollik drótjaihoz.

2. Ebben egyetértünk. Amikor láttam, hogy mennyi komenyista van a szerelmem pártjában, fogtam a motyómat és elköltöztem egy másik kontinensre.
Onnan "vetem vigyázó szemeimet" az Óhazára.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 07:32:18

@Silent Bob:

Nem is azért van az eljárás, mert meg lett sértve valamilyen belső szabály. Hanem vallásgyalázás és garázdaság miatt.

Silent Bob 2012.08.15. 07:36:38

@Gondolkodni Próbáló Birca: Aha, de az egyház mondja meg, mi számít annak. Felteszem, ha az lenne a belső szabály, hogy lehet üvöltözni a templomban, akkor most nem lenne ügy. :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 07:41:12

@Silent Bob:

Persze, ez így igaz. De mi ezzel a gond? Ha nem tetszik a Füles Egyház szabálya, hogy nem szabad piros nadrágban bemenni, miért mész be piros nadrágban? Ne menj be, ha nem tetszik a fülesizmus.

Silent Bob 2012.08.15. 07:42:23

@Gondolkodni Próbáló Birca: szerintem hagyjuk ezt. a példádból látszik, hogy te is érzed, hogy kéne ennek működni, csak véded a védhetetlent.

Silent Bob 2012.08.15. 07:49:35

@Gondolkodni Próbáló Birca: A saját példádból idéztem, erre közlöd az ellenkezőjét. Szerintem tényleg hagyjuk ezt.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.16. 22:59:37

@Marcangoló Korelnök: Ők nem kentek le senkinek semmit. Itt a különbség.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.16. 23:02:43

@Gondolkodni Próbáló Birca: Itt nem volt ilyen szabály. A legnagyobb gond viszont éppen az, hogy az adott egyház helyett az állam avatkozott be. Ha egy zsinagógába fedetlen fejjel mész be, nem a rendőrt hívják (csak hogy kedvenc példátokkal éljek), ha ott embereket bántasz vagy anyagi kárt okozol, akkor igen. A poszt is azt írta, hogy a garázdaság mindenütt megállna, csak éppen annak a büntetési tételét alkalmaznák, mi messze nem 7 év.
Légy méltó a nickedhez, és gondolkodj (más kommentjeidből úgy tűnik, képes vagy rá).

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.16. 23:04:20

@okosallah: A bazilikában attól is felháborodtak, hogy a tehénfigurák a hátsó felüket mutatták a bazilika felé.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.16. 23:09:20

@ColT: Nem ők csodálkoznak, hanem azok, akik komolyan veszik a szabadságot, tartják felháborítónak az eljárást. Ehhez joguk van (mint ahogy az ENSZ-ben is joga volt sok országnak, hogy tiltakozzon 56 elfojtása ellen, és meg is tette (Leslie-díjat is kapott a jelentés megfogalmazója, a tábor országainak hangos tiltakozása mellett).
Ahogy mi se mondjuk, hogy minek avatkoztak be, akik az úgynevezett szocializmust bírálták, akik aláírtak a magyar ellenzékiek mellett, akik a Charta 77 mellett kiálltak stb. stb.

okosallah 2012.08.17. 00:32:56

@Kuviklacz:
1.Én korábbi posztjaimban - fotós linkekkel dokumentálval - azt firtattam, hogy ezek már korábban is és egyhuzamban annyi balhét csináltak amiért minden országban már garázdaságért lesittelték volna őket.
Ugrálni a tömött, üzemben levő trolli tetején az áramszedők alatt és tollakat szórni az utcára stb.?
Próbálja meg valaki a 79-es trolli tetjén, gitárral, álarcban és szórjon tollakat párnákból
A templom csak az utolsó csepp volt a pohárban.

2. Elképzelni a Máytás templomban vagy a Notre Dame-ban ugyanezt- mert OV egy disznó? Vagy mert .hu az egy kersztény ország?

3. És ebből e műbalhéból eszement posztolók elképesztő ideologiai elméletekbe bocsátkoztak, az ember haja kihullik ezekre a szellemi phaszverésekre.
Jogi nyelven ezek "halmazati garázdálkodást" követtek el - pld. felboritották a rendőr autókat és ugráltak rajta...
A templom nélkül is mértek már egy kis sittre.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.17. 06:58:17

@okosallah:
A lószart. Semmilyen előélet nem igazol egy koncepciós pert.
Nem az a baj, hogy előveszik őket garázdaság miatt, hanem az, hogy nem kapnak tisztességes eljárást.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.17. 07:02:59

@Kuviklacz:

A büntetőjog állami monopólium. Még csak az hiányozna, hogy egyesületek, emberek, egyházak büntethessenek!

Nincs egyelőre ítélet, azaz kár 7 évről beszélni. Ezt egyébként én is aránytalannak tartanám.

okosallah 2012.08.17. 07:55:59

@Lord_Valdez:
1. Szorri, más a véleményünk. Az emberek politikai nézetüktől függően más és más véleményen vannak. Nálunk is igy van: egyeseknek Gyurcsány az isten és OV a sátán, másoknak meg pont forditva. Vannak akik Putint és az egyházakat támogatják és vannak akik meg ellenzik.
Ez impassz. Kár tovább vitatkozni ezen.

2. Én másfél - 2 évet adnék nekik, hogy elmenjen a kedvük fagyasztott csirkét dugni a pinájukba politikai szabadságharc cimén.
A show-juk cime:
"Vaginális felszabaditása az élelemnek"
Fotók:
theendofbeing.com/2010/07/30/voina-vaginal-liberation-of-food/

Ugyanott nyilvános grup szex képek a múzeumban. Politikai szabadságharc cimén. 9 hónapos terhesen.
Nájsz pipl'.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.17. 12:28:17

@okosallah:
Tehát bizonyos emberekkel szemben a koncepciós per is megengedhető? Értem. Tényleg eltér a véleményünk.
Ez az önkényuralom receptje. Mindig a hatalom jelöli ki, hogy kik azok, akikkel szemben megengedhető.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.17. 14:09:49

@okosallah:

egy kormányzás (vagy államszervezet) minősége nagyon könnyen lemérhető azon, hogy hogyan is bánik az adott közösség a szegényeivel és az egyéb hátrányos helyzetű polgáraival.

a befolyásos és tájékozott réteg ritkán szorul segítségre.

olyan bájos, hogy a különféle autokrata irányváltásokat szorgalmazó arcok szerint bizonyára ők és a kis családjuk majd jól a gazdag és a befolyásos csoportba kerül.

úgy tűnik ez valami kiírthatatlan mém.

csak jelezném, kedves hölgyek-urak, jelenleg az országban a hatalom max. kb. 100 ember döntésein múlik. a többiek a szopóroller túlfelén állnak, és legyenek bár bölcsis koruk óta ősjobberek, ha épp útban vannak, akkor szemrebbenés nélkül gázol át rajtuk a vonat. (orange ways, haha)

a jognak asztala sajna pillanatnyilag nem elérhető, történetesen az alkotmányok állatorvosi lova van rajta felravatalozva.

-----------

az adott ügy kőkemény koncepciós per volt (van). sajnos, a jog természetéből fakadóan még a gyilkosoknak is jár a pártatlan és korrekt eljárás, és bizony, ha kiderült, hogy az ügyész csalt-lopott-bizonyítékot hamisított, akkor még a gyilkosokat is el kell engedni, mert egy tett büntetésénél sokkal fontosabb a pártatlan és befolyásmentes igazságszolgáltatás.

---

ez persze kizárólag akkor igaz, ha az állampolgárok érdekeit nézzük.

ha a polgárokat az állam alá rendeled, akkor a koncepciós perrel semmi gond nincs, hisz államérdek. a többi meg kit érdekel?

mondd csak, tündérem, te melyik irányba haladnál?

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.17. 14:17:46

@okosallah: hvg.hu/vilag/20120817_Bunosnek_talaltak_a_Pussy_Riot_tagjait

"Az érintett egyház úgy megsértődött, hogy rögvest az állam(fő) oldalára állt: a pravoszlávok szerint "a tettesek megérdemlik, hogy bíróság elé állítsák őket", éspedig "istenkáromló és a hívőket hitükben megsértő" cselekedetükért. Az egyház a sátánhoz és Sztálinhoz hasonlította a punk művésznőket."

okosallah 2012.08.17. 16:15:26

@mcs: @Lord_Valdez:
Tehát megegyeztünk abban, hogy ellentétes a véleményünk és e téren úgy sem tudjuk meggyőzni egymást. Ezért nem is nyomom az én igazamat a luvnyák ügyében, hanem egy más szempontot vetek fel.

Én most az Usákokból irok. Itt a Kulturális Marxizmus az uralkodó és az országot egy agressziv kisebbség irányitja: a buzik, niggerek, spanyol anyanyelvű csoportok, radikális keresztény ellenesek és mindezt a Soros féle szélső balos héber illetékességű milliomosok finanszirozzák.
Az amerikaiak már meg se mernek nyikkanni mert jön a "rasszizmus", "homofóbia" "xenofóbia" stb. vádaskodás.

Sok hasonló megmozdulást - pld. a buziság terjesztését - M.o.-on is az Usákok nyomják.
Vissza Putinhoz.
Putin nem hülye és pontosan látja, hogy ezeket az anarchista csoportokat Orosz o. ban is a nemzetközi NGO-k bátoritják, hogy szétverjék a nemzeti államokat.

Mit gondolnak az urak, honnan van pénzük a buziknak és ezeknek a "forradalmár" picsáknak a show-jukra? Egyikük se dolgozik csak balhézik.
Putin teljesen jogosan a buzikkal együtt a helyükre teszi ezeket az anarchistákat a fagyasztott csirkével a pinájukban.

A normális ellenzék a választásokon keresztül történik nem pedig nyilvános garázdasággal.
Ez az én véleményem és az Index blogján kivűl sokaknak is ez a véleménye.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.17. 16:41:38

@okosallah: drágám, én nem különösebben rajongok a leánykák bármiféle tevékenyésgéért, mi több, erről nem is beszéltem.

én arról beszéltem, hogy jó ötlet-e rendszerszintűvé emelni a koncepciós pereket, azaz az államot értékében az állampolgárok fölé rendelni. az usából kurva könnyű észt osztani, ott elég jól védett a polgár az állam önkényével szemben. nem úgy, mint itthon, vagy pláne oroszoknál.

de ettől teljesen függetlenül:
a bájos összeesküvés elméleteidet viszont, ha lehet, ne itt hányd a virtuális térbe.

fárasztó a mélységes ostobasággal vitába szállni, így nem is teszem. törölve lészen.

okosallah 2012.08.17. 16:58:37

@mcs:
Tisztelettel megkérdezném, hogy az eftás itt a moderátor aki eldönti, hogy ki és hova irhat?
A komenyisták szoktak ilyen ukázokat kiadni amikor még ők fújták a passzát szelet. De rég vót!!!

A koncepciós pereket a komenyisták találták fel és a Gugli szerint ezt jelenti:

"koncepciós per"

"Olyan jogellenes, törvénysértő eljárás, ahol előre kigondolt hamis vádak,bizonyítékok, kikényszerített vallomások alapján hoztak előre elkészített ítéletet."

idegen-szavak.hu/koncepci%C3%B3s_per

Mivel az egész világ látta, hogy mit műveltek a cicák, hamis bizonyitékokról szó sincs. Az csak a komenyisták agyában létezik mert a szemüknek se hisznek.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.17. 17:16:30

@okosallah: van az a szint, amikor már nincs értelme vitába szállni. olyankor jön a takarítás.

csupán tőled függ, hogy meg eléred-e ezt a szintet.

a koncepciós per összes definiciós feltétele megáll, nézz utána az ügynek, ne fárassz a hülyeségeiddel.

okosallah 2012.08.17. 17:26:14

Amerikában már megindult a pénz gyűjtés (ahogy korábban irtam, hogy onnan megy susi mindenféle anarchista balhéra).

Punci imádók: adakozzatok ti is ne csak tépjétek itt a szátokat.
E pillanatban már 20.000 $$$-nál tartanak és ömlik a dohány. Látjátok, igy kell pénzt keresni. Adakozni itt lehet:

"To donate, please click here: www.causes.com/donations/new?action_id=1671820&campaign_id=143241&cause_id=787323

Csóri magyarok, 2 évet kaptak és utána dollár milliomosok lesznek és további Playboy szerződésük is lesz.
Ha ha ha, ti itt tépitek a szátokat a luvnyák meg röhögnek a markukba. Kis balhé a templomban és 1 nap alatt bejött 20.000 $$$$.
Ha, ha ha, ezért olyan csóró mindenki otthon mert csak pofázni tudnak az emberek az Usákokat jól megvágni viszont nem.

okosallah 2012.08.17. 17:32:55

További hirek:

"Goldfarb, a longtime activist, set up Pussy Riot’s legal fund in the United States soon after their arrest in March. He raised about $20,000 in a PayPal account, and has now passed on the fund to a California-based charity, the Voice Project, which will continue collecting funds on Pussy Riot’s behalf"

További részletek itt: Gugli "pussy riot legal fund"

Kiállá 2012.08.17. 18:48:16

Oroszországi...
Nem
Helyesen: oroszországi

(a cikk első sora)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.17. 19:40:06

@okosallah:
Ja, hogy innen fúj a szél. Kretén összeesküvés-elméletek alapján helyesled a kommunisták tevékenységét.
Jobb, ha tudod, hogy Putyin bácsi bizony a legrosszabb fajta komcsi. Volt KGB-s és máig a kapcsolataiból él.
Viszont most már emlékszem, te voltál az, aki meg akart győzni arról, hogy a világ összes sajtója a komcsik kezében van.

Talán tudsz arról, hogy Oroszországban nincs demokrácia, ezért a választásokon nem lehet nyerni. Ott Putyin és kesztyűbábja cserélgetik egymást az elnöki és miniszterelnöki székben.

Nincsenek hamis bizonyítékok? Dehogy nincsenek. Erről szól az egész hiszti. Hamis bizonyítékok, hamis tanúk, védelem nincs. És a világ jogvédői ezért emelnek szót. Mindenfelé.
Mellesleg az USÁ-ból könnyű elmenni szó nélkül a koncepciós perek mellett, mert az egész történetében csak kettő volt (Sacco-Wamzetti és a Rosenberg-házaspár). Jóformán azt se tudod, hogy mi az, de Oroszország más tészta. Ott ez a napi élet része és valaha Magyarországon is az volt. Ezt nem kívánjuk vissza.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.17. 20:32:16

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ha jól láttam két év lett. Minden letöltendő börtönbüntetést túlzásnak tartok.
Egyébként minden szervezetnek joga van a szervezet szabályait nem teljesítő tagjait szankcionálni. Ez nem az állami büntetőmonopólium megsértése.
Ugyanakkor az állam csak a törvényellenes magatartást büntesse. Erről szól persze a vita a világnézeti semlegességről. Annak idején egyházi tizedet fizetni, templomba járni is kötelező volt. Radnótit és kiadóját még elzárásra büntették, mert egy versében megjelent (idézve a kedvesétől) hogy nincs isten. Ha egy országban törvénybe iktatják, hogy templomban nem szabad a kormányt szidni, vagy illetlenül viselkedni, az nem szabadság.
Most jut eszembe: Olaszországban sok templomban ott állnak a templomszolgák vagy szerzetesek a bejáratnál, és térdet szabadon hagyó nadrágban férfiakat sem engednek be. Cipruson a Kikko kolostorban a nem megfelelően öltözött látogató kap egy köpenyt. Mecsetben a nők nyakat szabadon hagyó ruhában sem tartózkodhatnak. És ezt saját maguk kikényszerítik és joguk van hozzá.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.17. 20:34:02

@okosallah: Akkor miért a templomért tört ki a balhé (egyébként a poszt is írja, hogy a garázdaság vádja bárhol megállna ellenük, egy szót se szólna senki).

okosallah 2012.08.17. 20:36:56

@Lord_Valdez:
1.Sulinet neked. A nyugati demokrácia alapjait a Felvilágosodás (1650-1800) gondolkodói (Voltaire, Rousseau stb.) rakták le. Orosz o-ban nem történt ez meg és mindvégig abszolut monarchia, illetve abszolutista uralom alatt volt és van.
A kérdés csak az, hogy az "uralkodó erős ember" az jóindulaltú fajta-e vagy gazember.
Putint nem tekintem "demokratának" hanem egy klasszikusan orosz stilusú, erős kezű, autokrata politikusnak.

(Nálunk sem alakult ki a nyugati demokrácia mert a "Kaiserliche und Königliche Monarchie" is nagyjából abszolútista volt.)

2. Az Internet korában senkit se lehet meggyőzni semmiről mert jó nyelvtudással korlátlan információ áll rendelkezésre mindenkinek. Vannak egyének akik csak a Marx Das Kapital-ját idézik, mások meg csak a "Mein Kampf"-ot.
Én mindkettőt megnézem és a saját eszemmel vonom le a konklúziót.

3. Amerikai perek. Felesleges II. V.H. előtti időkben kotorászni mert azoknak mi nem voltunk tanui és az egy más történelmi korszak volt.
A Rosenbergék valóban kémek voltak és az egész peranyag a vallomásokkal stb. a neten fel van rakva.
Ezen a blogon mi nem tárgyalhatjuk újra a Rosenbergék perét.

A Sovjet kém programról és a személyekről van info a "Venona project" cimszó alatt.
Minden nyelven van a Wikiben kivéve .hun-ul.

en.wikipedia.org/wiki/Venona_project

okosallah 2012.08.17. 21:02:45

@Kuviklacz:
Nem vagyok spekuláló tipus. Nem ismerem a mai orosz társadalom legbelsőbb mozgatóit. Amit tudok az az, hogy minden rendszerben van egy "Red line" (egy piros vonal) amelyet átlépni tabu mert lavinát indithat el.
Nyilvánvaló, hogy a vallás volt a Red line amin átléptek.

Üzletileg. Befektetés/visszatérülés arányai. Kaptak 2 évet. A nyugati balosok össze fognak dobni 100.000 $$$$ minimum. Majd jönnek a interview-k, fotó sorozatok szenzáció éhes nyugati magazinokban, állás kinálások stb.
Szerintem legkevesebb 50.000 $$$ - jut fejenként de a csinosabbik sokkal de sokkal többet fog kapni, akár fél millát USD-ben.
Itt az ilyen celeb be tud kaszálni akár egy millát is ha jól néz ki._
________________________________________________________________________
Aki ismeri az Anna Chapman, USA-ben lebukott orosz kémnő esetét (Gugli).
Már a Playboyban is benne van, meg az orosz sex magazinokban is és qurva nagyra vitte.

www.anorak.co.uk/254159/news/anna-chapmans-playboy-photos-nsfw.html/

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.17. 22:46:20

@okosallah:
Na, ez az, hogy Putyin egy autokrata és manapság nem nézzük jó szemmel az autokráciát. Ezért van a cirkusz, nem a vallás miatt. Az csak egy ürügy, amivel ki lehet vonni őket a forgalomból.

Nem is áll szándékomban újratárgyalni. Julius Rosenberg tényleg kém volt, de a bibi, hogy a bűnösségét a kivégzése után sikerült bebizonyítani. Ethel Rosenbergről viszont a mai napig nem sikerült.
De igazából nem ez a lényeg, hanem hogy egy jogállamban ücsörögve könnyű éltetni az autokráciát. Nem jelent rád veszélyt.
Itt Magyarországon ez különösen kellemetlen téma most, mert nekünk is van egy zsebputyinunk, aki ugyan csak apró lépéseket tesz, de mind ebbe az irányba.

okosallah 2012.08.17. 23:31:04

@Lord_Valdez:
Amit én látok és ez a személyes véleményem.
Imétlem, az én véleményem.
Amerika - az EU talán kevésbé - teljesen a szociális anarchia felé tart amióta a "multikulti", homo-lobby, kereszténység ellenes, iszlámista, radikálisan fehér-ellenes u.n. "Új baloldal" (New Left) vette át a hatalmat.
A Soros féle Jewish lobby a fő finanszirozójuk.

Azt is látom, hogy egy csomó u.n. USA "human rights" szervezet most megróbálja mindenhová exportálni ugyanezeket a mozgalmakat. Én egyetértek a Putinnal, hogy ezeknek nincs pozitiv morális értékük az anarchián kivül.
Semmiféle "művészi" értéke nincs a templomi balhéknak vagy a gusztustalan homokosság utcai terjesztésének.

Ezekben a fent emlitett területen egyetértek egy keménykezű autokratával. Legyen tilos gyerekeket arra inspirálni, hogy az emberi ürüléket lenyalják egymás farkáról.

Elég világosan fejeztem ki magam. A nyugati elit ma nem minden téren pozitiv és sok romboló projektje van. Sok esetben a keleti autokrácia előnyösebb a nyugati dekadenciánál.
Minden kérdést esetenkén kell elbirálni és nem egy ideológia v. pártállás szerint.
____________________________________________________

The New Left:
A radical leftist political movement active especially during the 1960s and 1970s, composed largely of college students and young intellectuals.

The New Left Movement was an international movement of the 1960's which consisted of mainly youth and students.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.18. 08:40:15

@Kuviklacz:

Igen láttam. Szerintem 1 év elég lett volna.

Ki mondta, hogy Oroszországban szabadság van? Félszabadság van.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.18. 08:43:07

@okosallah:
A 60-as,70-es évek radikális baloldala mára történelem. 20 évet se élt.

A mai baloldalak esetében a sokkal inkább találó akkor már a toleranciadiktatúra szó. A görcsös egyenlősítés.
Viszont ez nem fehér-ellenes, keresztény-ellenes stb. valami, hanem egy eltorzult semlegességi törekvés.
A cél oké, de az eszközök a saját paródiájukká váltak. Ld. politikai korrektség. A szabadság nevében korlátozod a szabadságot.

Szerintem meg wishful thinking morális hősnek beállítani egy autokratát. Ha dekandenciát keresel, akkor azt pont a diktatúrákban érdemes keresni. Más fajta, de sokkal pusztítóbb. A velükig megrontja az embereket.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.18. 13:46:13

@okosallah: ja, hogy a szociális anarchia az az, amikor olyan emberek és viselkedési módok létezhetnek egyáltalán, amik számodra nem tetszőek?

drága kis zsebdiktátorom, hosszú, kudarcokkal teli időszak lesz, mire ráébredsz, hogy a világ nem rohan haptákba vágni magát azért, hogy megfeleljen neked.

mégis megéri végigmenni az úton, hátha egyszer ráébredsz, hogy nem a világ többi részével van a gond, hanem veled. onnan már kicsit könnyebb.

csak azok az emberek vágynak diktatúrára, akik képtelenek maguk alakítani az életüket. miközben azért ez nem egy lehetetlen feladat.

okosallah 2012.08.18. 15:41:53

@Lord_Valdez: @mcs:
1. A Cohn Bendit egy tipikus képviselője ennek a korszaknak. a párizsi komenyista diák lázadás egyik vezére volt, '68-ban. Ma is görögdinnye: kivűl zöld, belűl vörös.
A hozzá hasonló balos ideológusok vezetik ma az USA-t. A média, akadémia teljesen az ő befolyásuk alatt van. Többségükben Jewish származásuak, és "red diaper baby" hivják őket (Vörös pelenkás kisbabák) mert a Marxizmus családi hagyomány náluk.

A mai baloldal politikájának tudományos meghatározása: Cultural Marxizmus. A wikin van a leirása. Én nem vagyok népiskolai tanár. Aki akar művelheti magát. Antonio Gramsci és a tömeggyilkos Lukács György népbiztos voltak az ideológiai alapitói.
Van - ha nem is sok - magyar nyelvű leirás a neten.

2. @mcs
Javaslom, hogy az eftás nyisson egy új blogot ahol kizárólagosan az én személyes gazemberségeimet lehet véleményezni és én leszek a fő téma. Ahhoz majd hozzá fogok én is szólni.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.18. 16:00:11

@okosallah: nem gazember vagy te, kis wannabe zsarnokom, ne értékeld túl magad.

a folyamatos, ezért információtartalom nélküli zsidózás, komcsizás, buzizás és a szüntelen összeesküvés-elmélet gyártás és terjesztés elmond mindent rólad, ehhez szükségtelen bármit hozzátenni.

jönnek a buzi zsidó néger komcsik és előre megfontolt, aljas szándékból lezüllesztik a világot.

uramatyám, mi lesz velünk, egy pillanatra fordulunk félre, és hátbaszúrnak egy multikultival.

már csak a csodában reménykedhetünk, esetleg orbán viktor és sarah palin szűznemzéssel fogant gyermeke vezetheti ki e kies bolygó tévelygő lakóit a fényre.

esetleg gyorsan tereljük össze a világ összes akadémikusát, újságíróját, filozófusát és kulturálisan aktív milliárdosokat (meg persze mindenki mást is, aki okosallah szerint komcsi, azaz uszkve a föld népességének 60-70%-át) egy lakatlan szigetre, mert egyedül ők akasztják a szép új (vagy szép régi) világ szekerét.

így gondoltad, nyuszómuszó?

okosallah 2012.08.18. 16:04:11

@Lord_Valdez:
Nem tudom miért de úgy vettem ki a korábbi eszmecseréinkbő, hogy az úr perfekt angol nyelvismerettel rendelkezik.
Ezért tartottam furcsának, hogy ugyanarra hivatkozunk de teljesen máskép nevezzük a fogalmakat.
A "politikai korrektség"-ről beszélek.
A Political Correctness az fontos része a Kulturális Marxizmusnak.

"toleranciadiktatúra szó" helyett itt van a magyar wiki leirása:

"A politikai korrektség (jelzőként használva: politikailag korrekt, szokásos rövidítése PC az angol kifejezés alapján) olyan nyelvezetet, politikát, viselkedést, eszmét, gondolkodást jelöl, amely igyekszik minimalizálni az egyes vallási, etnikai, kulturális vagy egyéb közösségek megsértését. A kifejezés amerikai közvetítéssel terjedt el a világban."

hu.wikipedia.org/wiki/Politikai_korrekts%C3%A9g

". Mivel a kifejezés összekapcsolódott a radikális politikával és a kommunista cenzúrával, az amerikai jobboldal a baloldal (liberálisok és demokraták) lejáratására használta. Magyarországon elsősorban a liberális és baloldali politikai erőkhöz köthető a használata."

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.18. 20:33:33

@okosallah:
Cohn-Bendit tipikusnak tipikus, de egy dinoszaurusz. Ilyenből ma már nem sok mászkál.

Ami ma virágzik az a PC, az antikapitalizmus meg ilyesmi.
De ezek sokkal inkább táplálkoznak tévedésekből és wishful thinkingből, semmint marxizmusból, vagy a frankfurti iskolából. Egyáltalán nem alkotnak koherens áramlatot, sokkal inkább tiltakozás a jelen ellen.

Nem vagyok perfekt, de tudok angolul, viszont nem szeretek angol szavakat ágyazni magyar szövegbe. Néha célszerű, mert macerás lenne magyarul körülírni, de bántja a fülem.

A toleranciadiktatúra a magyar "jobboldal" gyakori szófordulata. Arra utal, hogy olyan dolgok eltűrésére kényszerítik őket, amiket nem akarnak, pl. évente egyszer melegfelvonulás.

okosallah 2012.08.18. 21:40:53

@Lord_Valdez:
Én visszatartottam mindig magamat mások kritizálásától vagy sértegetésétől. Sajnos a probléma (egyik a sok közül) .hu-ban az, hogy a korábbi korosztályok nyelvtudása nulla, és a tájékoztatás kizárólag hazai forrásokból áll. Azok között is kevés olyan személy an aki egy angol nyelvű essay- t meg tudna fogalmazni.

A tájékozottság hiánya miatt a nyugati de főleg amerikai eredetű politikai elméletek terén nem lehet vitatkozni senkivel se mert még annyi fáradságot se vesz senki hogy a gugliba beüssön egy szak szót, hogy megértse annak hivatalos értelmét.

Ezért a legtöbb blog csak szitkozódásból és cikizésből áll.
Szájtépés nélkül:
A Kulturális Marxizmus ugyan európai filozófia de Amerikában lett politikai "államforma". Az EU-ban Cohn Bendit az egy dinoszaurusz de az USA-ban az egész felső elit, Hollywoddal együtt belőlük áll.

Példa: Kik voltak akik azonnal kritizálták M.o.-ot? Krugman a N.Y. Times-ban, a szélső balos Demokraták a kongresszusban stb.
A lényeg az, hogy a politikai korrektég stb. Amerikából jön, onnan finaniszorozzák pontosan olyan megszállottak mint a Cohn Bendit.
De hát jól kellene angolul tudni olvasni a jó tájékozottsághoz. Amikor otthon vagyok Budán a lakásomban és hallgatom a barátaim elképesztő sületlenségeit a hajam szála égnek áll.

Egyébként én nem használok angol szavakat magyar forditásauk nélkül.

jenzen 2012.08.19. 13:54:59

Teljesen igazuk van az oroszoknak!
Száz éve megy náluk, a cionista felforgatás?
kurvára elegük lehet ebből..!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.19. 19:00:43

@okosallah: Ha a szocialista rendszerben mindenki betartotta volna ezt a vonalat, most is abban ülnénk.
Egyébként az az egyház, amelynek hatalom általi védelmét oly nagy hévvel helyesled, hasonló hévvel nyomatja el a hatalommal a katolikusokat.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.19. 19:02:49

@okosallah: Attól tartok, hogy az egyoldalú forrásokból történő tájékozódás vagy sokoldalú tájékozódás esetén az előzetes itéletalkotás és a források ennek megfelelő kezelése legalább akkora akadálya a korrekt véleményalkotásnak, mint a nyelvtudás hiánya.

okosallah 2012.08.19. 19:47:07

@Kuviklacz:
1. én semmiféle egyházat nem védtem. Vallás nélküli u.n. "agnosztikus" vagyok. Azt irtam a posztomban, hogy a csajok évekig büntetlenül balhéztak és úgy látszik, hogy az egyház ellenes provokációjuk volt az utolsó csepp a pohárban. Az a bizonyos - angolul "Red line"- (vörös vonal) amit nem szokás átlépni mert balhéhoz vezet.

2. "...szocialista rendszerben..." miféle vonalat? '45-'89 között egy rakás folyton változó "vonal" volt az évi pártkongresszusok szerint. Az össze "vonal" végül is összeomlott mindenhol a világon kivéve Kubát stb. Miről beszél az úr?

3. Minden rossz: egyoldalú források se jók, sokoldaluak se jók, nyelvtudás se hasznos. Huh? A mondat szintaxisa érthetetlen.

Agnosztikus: Magyar Wikiből:
"Az agnoszticizmus (a görög agnosztosz 'megismerhetetlen' szóból) egy olyan filozófiai ismeretelméleti nézet, amely szerint a valóság végső dolgai, Isten, istenek vagy istenségek létezését nem tudjuk megismerni, nem tudhatjuk, hogy léteznek-e vagy nem, és enélkül a tudás nélkül kell élnünk a világban."

hu.wikipedia.org/wiki/Agnoszticizmus

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.19. 20:19:48

@okosallah:
Én már jónéhány esszét írtam angolul, sőt előadást is tartottam, de ettől még nem szeretem magyar szövegbe ágyazni.

Szerintem pedig félrediagnosztizálod a helyzetet.
Pl. szerintem Krugman motivációja is sokkal inkább egyszerű opportunizmus. Vagy Stieglitz. Ő még rosszabb. De olyan dolgokat mond, amik népszerűek az adott környezetben.
Viszont ha megnézed a különféle balos szinezetű megmondó embereket rájöhetsz, hogy ezek egymással se kompatibilisek, tehát nem valószínű, hogy ugyanaz a szervezet áll mögöttük.

Magyarország kritikáinak egy része félinformációk alapján történt, de soknak nagyon is volt alapjuk. A mostani kormány olyan dolgokat megenged magának, amik nem csak Európában szokatlanok, de még Magyarországon is. És mindemellett egy olyan szintű parasztvakítás (a kedvedért smoke and mirrors) folyik, hogy még mi is csak pislogunk.

@jenzen:
Tudod, te egyáltalán, hogy mi az a cionizmus?

okosallah 2012.08.19. 21:35:49

@Lord_Valdez:
1. Néhány személyes adat - bár nem szivesen. Kettős állampogár vagyok, 30 éve élek (Francia o. után) az USA-ban. 1999-ben az első OV kormány alatt hivatalosan hazatelepültem.
Egy év után láttam, hogy az egész régi apparátus a helyén maradt, lehetetlen ott bármit is kezdeni nyugati elképzelések alapján. Összepakkoltam a motyómat és visszajöttem az USA-ba.

2. Hazatérésemet morálisan meggátolja a Fidesz összeborulása a jogilag is bizonyitott kommunista bűnösökkel - Biszku, de ő nem az egyedüli. A hazai eseményeket tehát távolról és a médiákból szemlélem.
OV megitélésem: 50% ban mellette vagyok, 50%-ban meg ellene. Ez tehát világos.

3. Az USA-ban politikai kérdésekkel foglalkozom (Think-tank ban) tehát abszolút jó információim vannak az itteni poitikai szereplőkről. Itt mindenkiről kilehet deriteni, hogy kicsoda, micsoda, honnan jött mert ezekkel az infókkal lehet valakit kompromittálni.

3. A Krugman a N.Y. Times szélső balos irója, a az újság maga meg az anti-Zionist (Izrael ellenes!!) u.n. Internacionalista Jewry szócsöve. (Self-loathing Jews moniker) Ők nyomják a Kulturális Marxizmust.
Forrás:
frontpagemag.com/2011/david-meir-levi/tom-friedman-spokesman-of-anti-israel-propaganda/ (zsidó portál a forrás)

4. A mostani választási kampány még jobban megvilágitja egyes emberek politkai hátterét mert midenki kutat az ellenfele múltjában.
Pld. miért titkolta el Obama az összes szeméyi adatát az első számú elnöki rendeletével. Gugli.

"EXECUTIVE ORDER EO 13489
Effective Date: January 26, 2009
Subject: Presidential Records

4. Itt most a harc lényege: Egy EU tipusú erősen balos Szocdem lesz Amerika, v. a hagyományos kapitalista irányú.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.19. 21:48:54

@okosallah: Attól tartok, hogy USÁ-ba költözésed előtt se volt sok képed arról, hogy hogyan működik itt a rendszer és mit tesz az ellenzéke, különben értenéd.
A többiről röviden: valami elképzelhetetlenül egyoldalúan minősítgetsz midnenkit.

okosallah 2012.08.19. 22:09:52

@Kuviklacz:
A '70-es években szidtam a te rendszeredet ezért kaptam egy évet és életem többi részét segédmunkásként töltöttem az Egyesült Gyógyszer és Tápszer Gyárban. 3 műszakban. Sikerült aztán lepattannom: a piros útlevelemmel átmentem Cseh-be és az erdős Ny. Német határnál átlógtam egy téli hóviharban.
Németben voltam egy darabig aztán a Sorbonne-on Párizsban tanultam végül az USA-ban kötöttem ki.

Most időnként hazajárok körülnézni.

Idősebb, nem munkásőr tipusok a saját bőrükön tapasztalták, hogy működik a "rendszeretek".
Nem cikiből mondom de te biztosan "haladó szellemű" meg olyasmi voltál és élvezhetted a szocialista jólétet.
Kuba vagy É. Korea biztos tetszene.
Nekem is volt Trabantom....

okosallah 2012.08.19. 23:42:34

@Kuviklacz:
Nem éretem a "minősítgetés" szót. Hogy vonatkozik a témánkhoz? Én nem voltam a szocializmus "féltett gyermeke". (Thomas Mann Varáshegyéből átvéve)
Sok millió más ember se.
Tessék már megérteni, hogy a Marxizmusnak számtalan áldozata volt a világban és ma már még Oroszoknál sem eladható. Az egy bukott elmélet ami sehol se működött.
Én nem mondtam semmi sértőt...

jenzen 2012.08.20. 08:05:22

@Lord_Valdez:
Persze hogy tudom!

Héber nácizmus.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.20. 08:50:18

@jenzen:
Akkor rosszul tudod.
A cionizmus egy mozgalom (volt), aminek célja a világ zsidóit összegyűjteni Izrael földjén.
(a héber nem egy nép, hanem egy nyelv (illetve a bronzkorban létezett, mint nép is))

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.20. 09:09:09

@okosallah:
Ha itt lennél 50% alá esne a támogatásod. Viktor hatalomgyakorlási módja bizony a kommunista korszakot idézi. Illetve bizonyos szempontokból rosszabb, mert azok legalább nem működtek nyíltan együtt a szervezett bűnözéssel.

A szocdemmé alakítás vágya tényleg megvan, de a kulturális marxizmus nem ezt jelenti.
Viszont úgy látom, hogy te a marxizmus értelmét nagyon kitágítod. Mert az igaz, hogy működésképtelen elmélet, de nem az ölte meg azt több tízmillió embert.

Csak átfutottam, de abban azt láttam, hogy a levéltár nem adhat ki volt, vagy mostani elnökről adatot, annak jóváhagyása nélkül. Ez azért, viszonylag szerény korlátozása egy ember múltjának megismerésének.

vilagoskek 2012.08.20. 10:42:24

Miről beszélsz te?Már csak azért is kellene nekik adni két évet,mert feministák.Amit tettek azért csak a ráadás járna.Én nem szeretnék ilyen mocskos undorító femináci világban élni.

index.hu/gazdasag/vilag/2012/08/07/noi_kvota_az_olasz_vallalatokban/

A Csernus Agymenés az nagyon megy.."magyar virtus,gyávaság erénnyé válik, stb" Ítélkezel a mások felett?
Valamit nagyon összekeversz ember!Mert amit abban a linkben olvashatsz az a diktatúra!Mi ahogy gratulálsz?Én sem mondom,hogy "kussolj és tűrj".Igenis kellene tenni a feminácizmus ellen!Attól,hogy valakinek más a véleménye,még nem azt jelenti,hogy neked van igazad.És a Csernus könyv sem szentírás!Le is van írva,hogy aki ezt beveszi azt belevitte az erdőbe.Az ilyen elmebeteg "punci forradalmárok" miatt ilyen beteg a társadalom.2017ben amikor a femen miatt világméretű feminista forradalom lesz.akkor majd talán neked is kinyílik a szemed.Addig védd csak őket.

narmer 2012.08.20. 12:02:43

@Lord_Valdez: helyesen Sacco és Vanzetti, nem is tudtam, hogy Putyinnal bácsizós viszonyban vagytok.

okosallah 2012.08.20. 16:22:54

@Lord_Valdez:
1. 50%-os "elméleti" támogatottságom a brüsszeli direktórium ellenes fellépése miatt van. Rajta kivűl még sok EU-szkeptikus politikai párt van szóval e téren OV. nincs egyedül.
Belső intézkedési ma már nem érintenek, úgy, hogy nincs véleményem.
A Pufajkás seggének a nyalása miatt azonban számomra morálisan elfogadhatatlan a Fidesz még ha megértem is az okát.

60 évi kommunista tisztogatás után már nincs M.o.-n "bűntelen" váltó politikai csoport. Aki nem állt be a kádári sorba azt sittre vágták, disszidált, vagy a társadalom aljára kűldték ahol felfalta őket a nyomor. Aki fennmaradt az KISZ titkár volt.

2. Marxizmus 160 éves elmélet a kapitalizmus és a polgári társadalom megvátoztatására. Az ortodox - "munkás ököl vasököl", le a kulákokkal és zsiros parasztokkal stb. fajta az ami megbukott. A balosok tehát most a a nyugai társadalom felbomlasztását kulturáisan igyekeznek megvalósitani. Ezt hivják Kulturális Marxizmusnak és rengeteg leirása van a neten ezért nem kezdem itt ismételgetni. Cimszavak: A. Gramsci, Lukács György, Frankfurti Iskola stb.

3. Obama. A Soros féle anti-Israeli és anti-Zionista szélső balos amerikai zsidók pénzelik és tették elnökké.
Semmit se tudunk róla még az igazi nevét sem:
az indonéziai iskolai bizonyitványán a neve "Soetero" volt és a vallása meg muszlim. Mindent titkositott ami rá vonatkozik. M.o.-on is kiváncsiak voltak Gyurcsány meg OV. fiatalkori disszertációjára, nem?
Hogy lehetett elnök az akiről 50 éves koráig semmi se hallottunk és nem csinált semmit?
Bizonyiték: A neten vannak Obama indonéz iskolai bizonyitványának fotókópiái: Gugli
"obama indonesian school registration"- images

Neve "Barry Soetero" - religion muszlim.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.20. 22:01:33

@vilagoskek:
Aha. Arra a feminista forradalomra azért befizetek.
Zárj össze egy radikális feministát egy marxista feministával. Húsz perc alatt megeszik egymást.

Egyébként a női kvótát én is ellenzem, de nem azért, mert női, hanem mert beavatkozik a kiválasztásba. Írtam is róla egyébként annno: liberatorium.blog.hu/2012/08/20/diszkriminacik

@okosallah:
Akkor pocsékba ment a támogatásod.
Orbán csak akkor haragszik Brüsszelre, ha azok rászólnak, mert nem tud viselkedni.
De ha pénz kell, akkor csillogóra nyalja Brüsszel seggét.

Vannak fiatalabb generációk a politikában, de egyelőre nagyon komolytalanok.

A nyugati kultúra szerves része a rendszerkritika. Ezen ne csodálkozz. És mindig bomlasztónak tartják azt, aki elégedetlen.
Viszont a marxizmus nem csak megváltoztatni akar, hanem egy konkrét irányba változtatni. Amiket ma látsz, azok sokféle irányba akarnak változtatni. Van ebben mindenféle anti-, meg alterglob, meg zöldbaloldal, meg degrowth és még kitudja mennyi színes marhaság. Van köztük neomarxista irányvonal is, de ettől ezek még sok irányzatot takarnak.

Ne fárassz Obamával. Ez már beteges. A WC-ajtó mögött nem bujkálnak mohamedánok?

okosallah 2012.08.20. 22:44:52

@Lord_Valdez:
1. Nem hiszem, hogy OV durvábban rászólt volna Brüsszelre mint az angol UKIP kéviselője, Nigel Farage. Beszédei amiben kiosztja Brüsszelt fent vannak a youtube-on és amolyan szenzáció félék.

1.a) Ahogy már emlitettem a magyar blogosok zsigeri indulatból posztolnak és elvből nem nézik meg a neten levő dokumentumokat.

2. Az u.n. neo-Marxistáknak semmiféle konkrét, alkalmazható elméletük sincs, nem hogy konkrét irányuk. Az összes tevékenységük anarchiában merül ki amit az orosz csajok esete bizonyit. Az USA-ban az "Occupy" csoportok, homoszex-multikulti-pro-Islam-politikai korrekt, "feminista" stb. mozgalmak jellemzik a baloldalt.
Erős antiszemita éllel amiben a "Jew" szót Israel helyettesiti mert most az a PC. A "Jew" szó az neo-Náci.

3. Obama. Lásd fenti 1.a) pontomat. Konkrétumok helyett a szokásos cikizés.
Mi nem igaz amit állitottam róla? Ott van az iskolai bizonyitványa a neten mindenki láthatja.

Ha vannak URL-refernciák és linkek amivel állitásomat meg tudod cáfolni, OK go ahead, állok elébe.
De cikizéssel ne fáraszd magad mert az nem meggyőző.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.21. 08:28:40

@okosallah:
De gondolom, ő legalább következetesen mindig anti-EU. OV nem. OV álláspontja gyakran változik.

Ha nincs konkrét elméletük, akkor ők nem neomarxisták.

Nézd, Obama saját bevallása szerint keresztény. Mi a nagy sztori? Az, hogy a mostohaapja nevén ment iskolába, és oda állítólag azt írták be a szülei, hogy muzulmán. Bocs, de iszlamofóbia nélkül ez elég érdektelen.
Igen, látom a linkeket és mind komolytalan összeesküvéses oldalakra mutat. Tudod te, hogy én hány ilyen "bizonyítékot" láttam már?
Keress rá:
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." - Petőfi Sándor
Na ugye, hogy Petőfi mondta?

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.21. 12:11:32

@okosallah: aranyvirág. tök jó, hogy hiszel, meg minden, de van az ilyen vallásoknak direkt kialakított oldal, magyar nyelven is, angolul meg pláne, tessenszíves oda átvonulni, ha lehet.

nincs baj az összesküvés-elmélet hívőkkel, csak jelezd, hogy térítő tevékenységet kívánsz folytatni, oszt toljad.

csak ne itt. mint ahogy a keresztény, krisna-tudatú és muszlim hittérítést sem itt kell foganatosítani.

----

ha nem tudod, hogy mi különbözteti meg a vallási térítést az értelmes emberek közötti beszélgetéstől (amit itt próbálnánk nem titkoltan propagálni), akkor nagyon szívesen elmagyarázom. egyszer.

okosallah 2012.08.21. 15:46:20

@Lord_Valdez:
Ok. Ellenkező véleményünk van a világ dolgairól. Ezt hivják többpárt rendszernek. Bye.

okosallah 2012.08.21. 17:49:04

@mcs:
Sulinet. Angol szavak: "echo chamber" = visszhang terem

A "haladó szellemű" eftásak csak a saját véleményük visszhangját várják mindenkitől. Aki nem ugyanazt mondja az mehet a "Népköztársaság u." 60-ba, a gulágba, Recskre ahol "megbánhatja bűneit".

Szerencsére már csak a blogokon tudnak "rendet tartani" ahonnan kiutasitják a "nép ellenségeit akiknek keze betette a lábát".

Forrás: Magyar Wiki: "az ellenség keze betette a lábát".
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9pzavar

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.21. 18:25:54

@okosallah: hát, nem sikerült. azok a fránya becsípődések mélyen lehetnek.

drágám, ne az angyali türelmű Lord Valdezből indulj ki, az emberek többsége -így én is- hamar elunja a monomániás hülyeségeket lereagálni.

első lépésben azt javaslom, hogy próbálj meg minősítések nélkül megfogalmazni egy gondolatot. persze csak akkor, ha van valami mondanivalód a gonosz világ-összeesküvéseken túl, mert bizonyára felfogtad, hogy az nem érdekel.

ennek ellenére kb. tucatnyi kommentben sütötted el a kis táblácskádat, hogy a gonosz komcsi világ szét akarja zülleszteni a fennálló rendet, bármi is legyen az. mert csak! aha.
ez eftásak az echo chamberben, jaja. ott. és szüntelen munkálkodnak.

----

felül kell bíráljam a korábbi megállapításomat: szórakoztatóbb vagy, mint amennyire káros.

van egyébként konteo blog, küldd be oda is a kis világértelmezésedet, hátha még jobb sztori kerekedik belőle.

okosallah 2012.08.21. 22:06:10

@mcs:
Bizony, bizony a komenyistákra oda kell figyelni mert olyanok mint az amőbák, folyton változtatják az alakjukat. Hol pufajkások, hol szemkilövők viperával, de a mostanában inkább frakkban, cilinderrel a fejükön és szivarral a szájukban zsbelik be a pénzt a nyugati imperialistáktól.

--Én? Komenyista? Sose voltam, -- az csak rágalom mondta a III/III-as és halálra sértődött.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.27. 22:10:58

gyön a nemzetközi judeokomcsi ármány iszonytató csápja:

velvet.hu/sztori/2012/08/27/topless_napot_tartottak_new_yorkban/

küldetésetek sikere pengeélen táncol, okkal féltek!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.28. 18:40:32

Bocsánat, hogy nem írok.
A múlt héten szabadságon voltam, tehát egész héten dolgoztam, ezért nem értem rá.
Most betegállományban vagyok, ráérek, de valahogy nem jut semmi igazán értelmes az eszembe.

@mcs:
Ez a vég kezdetének netovábbja :)

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.08.29. 15:07:59

@Lord_Valdez:
"Most betegállományban vagyok, ráérek, de valahogy nem jut semmi igazán értelmes az eszembe."

Javasolt témák (szigorúan gyógyulási szempontból :) ):
1) Mi a véleményed az Obama által hangoztatott "you didn't build that" mémről? (Erről egy beszélgetés: www.youtube.com/watch?v=nVXlujHceiM&feature=player_embedded)
2) Szíriai helyzet?
3) Pussy riot 2.0, avagy mit lehet leszűrni abból, hogy a kommentelők jelentős része helyesli az ítéletet, és megsértődik, ha rákosistának titulálod őket?
4) Orbán Viktor megvenné az E.ON-t.
5) Matolcsy újabb agymenése.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.29. 16:31:33

@stoic79:
Már dolgozom rajta :) (az Obama beszéden)

Egyébként nincs kedved posztokat írni? :)

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.08.29. 16:43:09

@Lord_Valdez: Kedvem van, csak lusta vagyok (van rengeteg félkész írás, ha valamelyikkel végeztem, szólok).

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.29. 17:01:22

@Lord_Valdez: @stoic79:

nálam most a láncot a 1,5 M huf céges havi kp ügylet-maximum verte le, de csúnyán.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.29. 20:54:36

@stoic79: @mcs:
Írtam egyet, de nem vagyok vele elégedett. Elolvasnátok?

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.08.30. 12:02:58

@mcs: Ezt nem ismerem (alkalmazottként dolgozom), ezt mit jelent pontosan?

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.08.30. 12:09:58

@Lord_Valdez: Szerintem a Machiavelli idézet elé még be kéne rakni egy kis magyarázatot, hogy pontosan mi ezzel a probléma. Esetleg egy kivonatot készíteni a videóból, illetv a capitalism.aynrand.org/president-of-the-united-states-james-taggart/ linken található érvekből (a videót valószínűleg kevesen nézik meg). Ezen kívül a videó furcsán jelenik meg, azt viszont nem tudom, hogy hogyan kéne megszerelin.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.30. 13:06:18

@stoic79:
A videót kijavítottam.
Az idézet elé raktam egy kis jegyzetet.
A regény részlet jó, lehet, hogy lábjegyzetbe azt is be kellene rakni.

paul frank (törölt) 2012.08.30. 21:52:47

@Lord_Valdez:
Kérlek, légy szíves felsorolni a fent látható személyek nevét, mert nem mindegyiket ismerem fel.
( Lehetne esetleg feliratozni a portrékat?)
Köszönöm.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.31. 08:49:52

@paul frank:
Ilyen méretben a feliratok olvashatatlanok lennének, de szívesen elmondom balról jobbra:
Adam Smith
John Locke
Montesquieu
Thomas Jefferson
Thomas Hobbes
Friedrich von Hayek
Milton Friedman
Frederick Bastiat
Jeremy Bentham és
John Stuart Mill

paul frank (törölt) 2012.08.31. 21:15:58

@Lord_Valdez:
Köszönöm, hogy teljesítetted a kérésem.
Érdeklődve olvasom mindig az írásaidat és nagyon kedvelem.
További sikereket kívánok
süti beállítások módosítása