Liberatórium

Gondolatok, morgolódások és miegymás klasszikus-, konzervatív- és horribile dictu neoliberális szemmel. Ha úgy érzed, hogy neked is lenne mit írnod, ne tartsd vissza!

Friss topikok

  • Lord_Valdez: @Csaba222: Mondjuk a burjátok, pont az egyik legnagyobb kisebbségük, de ők sincsenek többen, mint... (2024.04.10. 20:20) Mi is a tét?
  • Lord_Valdez: @IdomitottFoka: lehet, hogy a nekünk alatt a Fideszt értette. (2024.03.27. 20:19) Tanfolyamot Janinak
  • Lord_Valdez: @Gungnir: Érdekes, megérzésem szerint ez lehetett az eredetije annak, amit a bankár felhasznált. ... (2024.03.14. 07:30) A Google ideológiája
  • Lord_Valdez: @gigabursch: Ez egy erősen vitatott kérdés. A két leggyakoribb indok az szokott lenni: 1. nem fen... (2023.08.11. 07:20) Elefánt a szobában
  • Tesz vesz IV: @grundigg: miért nem mondod neki hogy nézze az rtl klib híradóját is, pár családban segített, nézh... (2023.07.22. 14:37) A genderőrület új fejezete

Címkék

abszurdisztán (1) adó (11) ajánló (17) alkotmány (13) alkotmánybíróság (2) állam (65) áltudomány (7) any rand (2) baloldal (19) bastiat (1) belpolitika (33) bevándorlás (5) bürokrácia (4) cigányság (5) co2 (3) család (5) demografia (4) demokrácia (6) diktatúra (13) diszkrimináció (4) dohányzás (1) drog (2) egészségügy (3) egyház (3) emberi természet (17) energia (4) erkölcs (20) etika (13) eu (7) félelem (1) felmelegedés (2) fidesz (33) filozófia (21) fizika (1) friedman (3) fülke (2) gazdaság (83) gender (3) globális (9) heinlein (1) hiány (1) honvédelem (3) imf (4) index (1) individualizmus (9) indulatposzt (5) infláció (4) intro (1) iszlám (1) Izrael (1) jobbik (7) jobboldal (2) jog (12) jogállam (25) kalkulációs probléma (2) kdnp (2) kedvezmények (17) keynesianizmus (12) klíma (4) kollektivizmus (9) kommunizmus (10) konteó (3) konteo (12) konzervatizmus (1) korrupció (14) középosztály (7) közlekedés (1) külpol (18) légkör (3) libertarianizmus (7) lmp (4) malév (1) marx (5) marxizmus (4) média (4) megmondás (59) meleg jogok (1) meritokrácia (2) mesterséges intelligencia (1) mezogazdasag (9) migráció (7) moma (1) morgás (27) MSZP (5) mta (2) multikulti (3) nemiség (3) neoliberalizmus (11) nyugdijrendszer (10) offshore (2) oktatásügy (11) önvédelem (6) Oroszország (1) Palesztina (2) paternalizmus (35) példabeszéd (4) pénz (3) piac (42) polgár (4) politikai korrektség (6) populizmus (26) pratchett (3) profit (1) program (1) propaganda (11) prostitúció (1) protekcionizmus (5) reform (19) rothbard (4) Soros (1) sport (1) szabadság (34) szabad fegyverviselés (3) szarkazmus (2) szdsz (6) szellem (1) szema (1) személyes (2) szociálisrendszer (9) szocializmus (18) szólásszabadság (12) szolgálati közlemény (5) társadalmi igazságosság (4) társadalom (41) tiltás (7) történelem (8) tudomány (7) tulajdon (3) tulajdonjog (3) Ukrajna (2) választás (12) vallás (5) vallásszabadság (1) válság (5) vasút (2) zsidók (3) Címkefelhő

A boltzár igazi tanulságai

2016.04.15. 08:00 | Lord_Valdez | 72 komment

Címkék: fidesz korrupció MSZP

Nemrég elolvastam az egyik fideszhívő blogot és óriási hibának bizonyult. Persze, meg is érdemlem, mégis mire számítottam? Lenyűgözött, hogy mennyire falsul látják a dolgokat, és hogy mennyire képesek racionalizálni és még a kudarcot is győzelemként értékelni.

Az említett blog a spíler volt (csak erős idegzetűeknek).
Szerintük a dolog egyik nagy tanulsága, hogy a Fidesz képes felülvizsgálni a döntéseit és szerintük ez a pragmatizmusuk bizonyítéka.
Mi sem áll ennél távolabb a valóságtól. Ha megnézzük a történetét, akkor valószínűleg sokkal jobban megértjük a döntési mechanizmust.

Utazzunk egy kicsit vissza az időbe: http://w.blog.hu/2007/09/10/a_tesco_titok. Igen, 2007, az általam meg nem nevezendő kisebb boltokban utazó áruházlánc már akkor is próbálkozott a nagyobb boltok vasárnapi bezárásának kilobbizásáért. Az akkori kormányzat nem volt rá fogékony. A kormányváltás után újra bepróbálkoztak vele, de a Fidesz még mindig nem volt rá vevő. Aztán valami történt, amiről a közvéleménynek nincs tudomása (valószínűleg jó okkal), és egyszer csak elfogadta. Tehát itt az első tanulság: az intézkedés nem azért született meg a nép egy számottevő csoportja részéről igény volt rá, hanem mert egy -a kormánnyal jó viszonyt ápoló- üzletlánc részéről volt rá igény.

Az intézkedés igen népszerűtlennek bizonyult, de a kormányzat nem hátrált meg. Sokan (még a kormány környezetéből is) felvetették, hogy jó lenne ebből kihátrálni, de nem tették. Sőt, minden lehetséges és néhány elképesztő módon is megpróbálták megakadályozni, hogy ezek a kezdeményezések messzire jussanak (a kedvencem az a kérdés, ami kötelezné a boltokat a vasárnapi kinyitásra. Minden más kérdést elkaszáltak valami ürüggyel, de ez az egy átment).
Bár a Fidesz szereti azt mondani, hogy ők nem ideologikusak, de ez marhaság. Nagyon is azok, csak az ideológiájuk nem stabil. Viszont, ha valamiben éppen hisznek, akkor ők nagyon hisznek benne és akkor mindent abból vezetnek le. Aztán időnként változtatnak a krédón és onnantól kezdve másban (akár előzővel homokegyenesen ellentmondó dologban) kezdenek el hinni és akkor megint csak nagyon hisznek benne.
Ugyanígy járt a vasárnapi zárva tartás is. 2011-ben még nem volt része az ideológiájuknak, de 2013-ra beépült. Azóta a "polgári Magyarország" egyik alapkövének számít. Nagyon jól mutatja ezt, hogy milyen sértettséggel nyilatkoznak most, hogy le kellett mondaniuk róla: a nép a hibás, mert félreérti és nem látja be, hogy ez neki mennyire jó, az aranyborjút választja stb. Sőt, az MSZP a hibás, amelyik a multik oldalára állt a munkavállalókkal szemben (mintha ez róluk szólt volna. Nagy kamu. Ezer sebből vérzik a sztori pl.:leltározni lehet, csak kiszolgálni nem, de csak 400 nm felett. Ha róluk szólt volna, akkor nem a boltok kötelező bezárását rendelte volna el, hanem pl. megemelte volna a vasárnapi pótlékot és akkor úgyis bezár, akinek nem éri meg.) stb.
Miféle pragmatizmus az, amihez foggal-körömmel ragaszkodnak, minden közvélemény-kutatás ellenére, pláne hogy nem támasztja alá semmilyen gazdasági érv? Semmilyen. Az ilyenekre vaskalapos jelzőt szoktuk használni, nem a pragmatikust. Nem is beszélve a pragmatizmus következő szintjéről, amikor előtte mérik fel a következményeket, nem utána (se)...

Aztán minden igyekezet ellenére csak sikerült elkezdeni egy népszavazáshoz az aláírásgyűjtést és nagyon úgy néz ki, hogy összejönne az érvényességhez szükséges -egyébként jól megemelt- szavazatszám is. Ekkor hirtelen visszavonták.
Egészen egyértelmű, hogy nem arról van szó, hogy hirtelen belátták, hogy tévedés volt bevezetni (arra bőven lett volna idejük), hanem betojtak. Erre utal az is, hogy miket mondanak most, amikor már eldőlt. Azt mondják, hogy hagyják abba az aláírásgyűjtést, semmi szükség rá, csak átverik a népet, és csak adatgyűjtés stb, azaz nagyon próbálják eltántorítani az embereket az aláírástól. Csak a vak nem látja, hogy rettegnek attól, hogy egy érvényes népszavazásra kerüljön sor. Az a rossz hírem a spíleres srácoknak, hogy ez gyávaság, nem pragmatizmus.

Az egész ügy kísértetiesen hasonlít a netadó ügyére. Ott is először kitalálták, aztán elkezdtek mindenfélét összehazudozni (, hogy erre igazából Brüsszel miatt van szükség, hogy ettől majd jobban fog terjedni a szélessávú net, hogy igazából csak a szektorban keletkező extraprofitról van szó stb.), végül a rég nem látott méretű tüntetések hatására meghátráltak és, természetesen, a nép volt a hibás. Mert, mint tudjuk, ez egy jó ötlet volt, csak a nép félreértette és ahogy a Fidesz mondta, ilyen körülmények közt nem lehet bevezetni.
Ebből a második tanulság, hogy nem igaz, hogy képesek felülvizsgálni a tévedést, hanem képesek pofára esni, majd megmagyarázni. Mint a kovboj aki leesik a lóról, majd közli, hogy ő így szokott leszállni. Olyat még sose hallottam a Fidesz szájából, hogy valami rossz ötlet volt, tévedés volt, elrontották. Ha valami nem úgy sült el, ahogy elképzelték, akkor vagy teljesen rendben van és csak a huhogók mondják, hogy nem; vagy valaki másnak a hibája.

A harmadik tanulság személyes: a nyugalmam érdekében ne olvassak ilyen blogokat... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://liberatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr38628880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IdomitottFoka 2016.04.15. 12:55:11

Megelőztem birca-t. :)

Gungnir 2016.04.15. 15:04:13

Azért ennél egy fokkal bonyolultabb lehetett a dolog bevezetése. Az az érdekes, hogy az aruházlánc valószínűleg rég óta lobbizott érte és a KDNP (egy része) is, de csak 2013 - ban váltak sikeressé, akkor viszont egy pillanat alatt az lett verve a dolog minden kezdeti ellenálláson.

lavór 2016.04.15. 15:36:22

A következő a szabad szombat eltörlése lesz. :)

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.15. 15:48:05

Egy ballib seggnyaló veti mások szemére az elfogultságot..

Röhej...

Semmiben sem hasonlít a netadóhoz..

A netadó egy újabb sarc volt. Senkinek nem tetszett.

A vasaárnapi boltzár pedig egy munkavállalói győzelem a multik ellenében.
Nagy kár hogy sok ember elhitte a ballib véleménydiktatúra papagálykomandójának, hogy ez ellenük van.

Nem ellenük van hanem értük.
Ha majd a ballibek a szerencsétlen átvert emberek munkáltatói igényeiknek megfelelően mindenkit munkára kényszerítenek hétvégén, akkor majd rájönnek.

Ha rahtuk múlna 10 óra lenne naponta a munkaidő, és lenne gyerekmunka is.

A multik érdeke a végeletekig történő kizsákmányolás, a munkavállalóé az élhető élet, a munka mellett.

Hányinger hogy a hazai baloldal a legkevésbé szolidáris a munkaválalókkal !

A libsik meg... Őket ismerjük. Azt szeretik ha hétvéhgén is rabszolgák hada görnyed mellettük, és nyalja a seggüket !

padlogaz 2016.04.15. 15:50:14

elolvastam a hivatkozott blogot (ha már belinkelted...), és mit mondjak, informatívabbnak találtam, mint ezt az írást.

politikai oldaltól függetlenül abban legalább volt egy-két következtetést, míg itt végig arra vártam, hogy mi lesz a csattanója, végkövetkeztetése stb. a posztnak, de azon kívül, hogy a spílert minősíted, sok újdonságot nem találtam ebben. bocs :-))

Egéridomár 2016.04.15. 16:45:12

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: te csak egy fideszes vagy, azaz mindennek a legalja.

Nzoltan 2016.04.15. 16:47:21

Abban tënyleg hasonlít, hogy ismét kivették a maszop vitorlàjàból a szelet.

csak egy néző 2016.04.15. 17:28:45

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
"Ha majd a ballibek a szerencsétlen átvert emberek munkáltatói igényeiknek megfelelően mindenkit munkára kényszerítenek hétvégén, akkor majd rájönnek.

Ha rahtuk múlna 10 óra lenne naponta "

Figyelj csak kretén.

"10 órás munkanapot vezetett be a Miniszterelnökség"

"a Magyar Nemzet úgy tudja, több gyermekes szülő feladta állását, ugyanis nem tudott odaérni zárásig az óvodába, iskolába a gyerekéért.
A minisztérium válaszából az is kiderült, hogy mióta Lázár János vezeti, azóta a munkaidő reggel fél nyolctól este fél hatig tart, de bizonyos esetekben az átlag munkaidő 10-12 óra is lehet."

Kevesebb ember, kevesebb fizetés, sokkal több munka.
Tényleg egy mocskok ezek a libsik.

project_2501 (törölt) 2016.04.15. 17:30:00

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Ha azt hiszed, hogy a Fidesz bárkinek az érdekét nézi a saját és az üzleti partnerein kívül, akkor nagyon el vagy tévedve. Amúgy amikor a hozzád hasonlók ballibeznek, áruld már el, hogy kire gondoltok! Vagy mindenki az, akinek nem tetszik a véleménye? És miért vagytok ennyire hihetetlenül arrogánsak?

Punxsutawney Mormota 2016.04.15. 17:59:50

@Egéridomár: Nem fideszes, betanított közmunkás. Érvrendszer híján, csupán bolsizik meg libsizik.

élhetetlen 2016.04.15. 18:41:29

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: „Hányinger hogy a hazai baloldal a legkevésbé szolidáris a munkaválalókkal !”. Az még nem jutott eszedbe, hogy a vásárlók is dolgozó emberek, és ráadásul sokkal többen vannak, mint az eladók? Miért is baj az, ha a dolgozók nagyobb tömegével szolidáris valaki, mintha a kisebb résszel?

Nemfajtalan srác 2016.04.15. 18:50:01

Megvan a bája, amikor a magát liberálisnak valló szerző akar óvni másokat az ellenvéleménytől. Nagyjából ez a hozzáállás különbözteti meg a libbantat az igazi liberálistól

Az írás többi része meg felejtős. Hogy éppen a Teszkó járta volna ki a vasárnapi boltzárat a Fidesznél ... ez már nem is libbant, hanem hibbant

Egéridomár 2016.04.15. 19:00:09

@Nemfajtalan srác: te is csak egy fideszes vagy. Azaz mindennek a legalja.

Egéridomár 2016.04.15. 19:05:40

@Punxsutawney Mormota: Lehet. De számomra a takonygerincü, elvtelen agymosottak gyűjtőfogalma a "fideszesek". Már most szégyen, ha valakit ezzel azonosítanak, de eljön hamarosan, amikor teljes megvetéssel jár majd ez a jelző.

Punxsutawney Mormota 2016.04.15. 19:21:43

@Egéridomár: Valamikor régebben még jártak ezekre a blogokra olyan jobboldaliak, aki érett érvrendszerrel rendelkeztek, de aztán jött a betanított habonykommandó és ezek az emberek eltűntek, mert cikinek tartották egy zászló alatt mutatkozni a legfőbb arumentumként: sorost, zsidókat, komcsikat stb felhozó csőcselékkel.
Nem hibáztatom őket, hiszen a a szívem mélyén ezeket a szerencsétleneket is fideszesnek tartom, vagyis összemosom azokkal, akikkel nem értek egyet, de amúgy szívesen meghallgatom a véleményüket.

Ha holnap reggel Orbán úgy ébred, hogy innentől kezdve márpediglen visszatér liberális gyökereihez, akkor vicces lenne látni, hogy Ballib Cenzúrák, a sok nickű Ulpius66 meg a többiek rendelésre kezdenék dícsérni Sorost meg a norvégokat. :)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.04.15. 19:59:08

@Gungnir:
Gyanítom, hogy nem volt véletlen és, hogy valaki nagyon jól járt közben.

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

Nem tudok a "ballibek" nevében nyilatkozni, de azt bizton állíthatom, hogy ennyire pofátlanul még senki se képviselte a lojális érdekcsoportok érdekeit (mindenki mással szemben).

A munkavállalók pedig egy hatalmas bullshit. Kurvára nem érdekeltek itt senkit. Talán 400 nm alatt nem kell dolgozni? Talán csak a kiskereskedelemben dolgoznak munkavállalók? Nem.

Egyrészről, a munkaidő heti 40 órában van meghatározva. Másrészről, a gazdasági ismeretek hiányára utal, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy a munkáltatónak nem érdeke a munkavállalók gyors elhasználása.

@Nemfajtalan srác:
De a Tesco nem tett ilyet. Sőt, meglepő dolgot mondok: tisztességesebben bánik az alkalmazottaival, mint az említett lánc.

Miért lenne ennek bája? Akkor lenne, ha ellentmondásban lenne valamelyik liberális elvvel. Ja, hogy nem tudod, hogy mik azok? Ez szomorú, de miért engem hibáztatsz a műveletlenségedért? Kettőnk közül nem én vagyok, aki nincs tisztában a szólásszabadsággal.

Tökönrúgott Feleségek 2016.04.15. 20:07:47

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: aki a "papagáj"t ly-vel írja az annyit is ér:) akkor nem tiltakoztál, mikor a spanjaid 2012-ben megcsinálták az új MTV-t?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.15. 20:37:56

Jogilag nem boltzár volt, hanem a vasárnapi munka tilalma a kisker szektorban. Boltzárat a kormány rendeletileg is elrendelhette volna, amiről viszon nem lehetett volna népszavazást kezdeményezni.
Ausztriába sem lehetne erről népszavi, mivel ott is kormányrendelet van ezügyben..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.15. 20:39:38

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Abban viszont hasonlítanak, hogy egyikből sem volt képes profitálni a baloldal.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.15. 20:41:48

"Olyat még sose hallottam a Fidesz szájából, hogy valami rossz ötlet volt, tévedés volt, elrontották."

Hülyeség, elismerték, hogy a lakosság többségének körében nem vol népszerű az intézkedés.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.15. 20:50:36

A netadó, és a vasárnapi kisker. munka tilalma között számos különbség van.
A netadót nem vezették be, a" boltzár" egy évig hatályban volt, megmutatva hogy mindaz a sok ostobaság, amit összehordtak előzetesen az intézkedésről nem jött be.

-A forgalom nem csökkent, hanem nőtt.

-Munkarőhiány alakult ki a szektorban.

Kíváncsi leszek, hogy az utóbbi egy év tapasztalatai alapján hány nagy áruházlánc fog kinyitni vasárnaponként a továbbiakban..

Black_Knight · http://baltukor.blog.hu 2016.04.15. 21:16:45

@A megvalósult amerikai ólom..: Sajnos sok...
Nem szeretem a fideszt, de ezt az intézkedésüket támogattam. Nincs benne ideológia, csak barátnőm dolgozik egy boltban, és jó volt a vasárnapokat együtt tölteni.

Ad Dio 2016.04.15. 21:30:15

"nem támasztja alá semmilyen gazdasági érv? Semmilyen."

Ez tévedés.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.15. 21:53:09

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Az anyád valagát ostoba fideszes. Menjél a fidesznyalonc blogokba írni a mantrát, ide nem azért jön az ember, hogy ezt a kormányfost olvassa. Majd ha az érdekel, akkor megyek a 888-ra.

jandera 2016.04.15. 21:55:25

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Apropó...mennyit fizet a fidesz egy ilyen hozzászólásért? Hol lehet jelentkezni?
Komolyan: Ha tényleg ez a véleményed, akkor kezeltetni kéne magad, vagy okosodni.
Hidd el, nem nehéz átlátni ennek a patkány bandának a trükkjein.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.15. 21:56:27

@A megvalósult amerikai ólom..: Ausztriában nincs is vasárnapi boltzár. Majd az összes Spar és Billa nyitva van. Mondjuk ezek osztrák cégek, de attól még emberek dolgoznak bennük.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.15. 21:57:27

@A megvalósult amerikai ólom..: Igen, mert a lakosság hülye, és beszopta az mszp propagandát. Ezt írják az agitpropos kollégáid, meg az előbb mondta a Rogán a tv-ben. Ennyit ér a fidesz szemében a nép.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.15. 21:59:15

@jandera: Érdekes cikk:

tldr.444.hu/2016/04/15/ez-alatt-a-cikk-alatt-fizetett-trollok-fognak-kommentelni

Viktorék is ezt a modellt követik. Mondjuk csak néhány ilyen narancs agitprop mocsok van, de mindegyik vagy 10 nicknévvel nyomul.

Csipyke 2016.04.16. 00:32:18

Az feltunt valakinek, hogy tavaly meg netado, iden meg afacsokkentes? Ki fog lebukni offshore-ceggel???

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.16. 01:08:14

@Vasárnapi boltnyitás van lúzerek: Ennek fuss neki mégegyszer. Előtte gondold át, hogy mit is akarsz mondani..

szamok embere 2016.04.16. 06:33:35

@Nzoltan: ha ez motiválja őket, akkor azt nehéz kormányzásnak nevezni. Ja, bocsánat, az EU pénzek csatornáázásáról elfeledkeztem.

Nemfajtalan srác 2016.04.16. 08:13:14

@Lord_Valdez:
Alapvető liberális elv, hogy elfogadom, sőt támogatom más jogát a véleményalkotásra, akkor is, ha az enyémtől eltérő a véleménye

Ti libsik viszont lépten-nyomon korlátozni akarjátok ezt, aminek semmi köze a liberalizmushoz. A libsi retteg a szabadságnak még a gondolatától is

Nemfajtalan srác 2016.04.16. 08:18:51

@Punxsutawney Mormota:
A libsizmus agonizál szerte Európában, ezt a választási eredményekből nem nehéz felismerni. Nagyon súlyos agybetegség kellene ahhoz hogy Orbán beszálljon a süllyedő hajóba

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.04.16. 09:36:53

@Csipyke:
Ez megint egy olyan pont, ahol azóta változott a Fidesz ideológiája.

@Nemfajtalan srác:
Hát, nem.
A szólásszabadság jelenti:
- senkinek nincs joga megtiltani a véleményed elmondását

A szólásszabadság nem jelenti:
- mások véleménynyilvánításának támogatását
- a moderálás tilalmát
- mások kötelezését a közlésre
- az egyetértést mások véleményével
- az, hogy nem lehet beszólni a másiknak és nem lehet azt mondani, hogy "ez egy barom, ne figyelj rá"
stb.

Csak szólok, hogy az európai választási eredmények szerint 80-90%-os a támogatottsága a liberalizmusnak. Maguk a liberális pártok nem mindenhol szerepelnek jól, viszont az szélsőséges pártokat leszámítva mindegyik nagyjából liberális.

halaloszto 2016.04.16. 09:55:34

aki élt a késő kádári korban, annak az egész nagyon ismerős.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.04.16. 10:13:05

@Lord_Valdez:

Ezek valóban így vannak.

A kérdés, hogy mihez kezd az egyszeri liberális, ha partvonalra kerül a saját marginális véleményével ?

Láthatóan azt hazudja, hogy az a normális, és az általános.

Holott lófaszt.

Szóval amiket szerinted nem jelent a szólásszabadság, pontosan annyira szarja le a többség a liberálsiok véleményét.
Teljesen jogosan.

kisQtya 2016.04.16. 10:42:33

@Nzoltan: Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a FIDESZ ügyesen épít be lényegtelen kérdésekben "szelepeket", amin kitartás-visszavonulás taktikával kiereszti a gőzt. Hatalomtechnikai szempontból a FIDESZ lényegesen fejlettebb és intelligensebb, mint a baloldal. Ennek az az oka, hogy az MSZMP-ben szocializálódott baloldali politikusok (és az általuk nevelt utódok) abból indulnak ki, hogy a hatalom magában a rendszerben adott és biztosított számukra, ellenfelekkel pedig nem taktikázni kell, egyszerűen el kell őket taposni. Ellenfél mindenki, aki nem tartozik közéjük, vagy másként gondolkodik bármiről, mint ők.

Ybl 2016.04.16. 10:44:12

@csak egy néző:

Mehetsz a bótba jobb híján tetves proli....

NDSnyder 2016.04.16. 11:14:52

@A megvalósult amerikai ólom..: Ausztriában nincsen boltzár vasárnap.

csak egy néző 2016.04.16. 11:16:51

@Ybl:
Hát te meg ki a faszom vagy baromarcú?
Miből vetted le te nagyon barom, hogy én vasárnap akarok vásárolni?
Ha a köcsög pártod bemerte volna vállalni a népszavazást én tuti arra szavaztam volna, hogy vasárnap zárva legyenek.

BiG74 Bodri 2016.04.16. 11:52:02

@Ybl:
Ezt benyaltad trollocska!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.04.16. 12:04:23

@Trompf:
Nem tudom, hogy mennyire érdekelnek holmi tények (szemmel láthatólag olyan nagyon nem), de nagyon kevés európai párt vonja kétségbe pl. az állam és egyház szétválasztását, a hatalmi ágak szétválasztását, a szólásszabadságot stb. Gyakorlatilag mindegyik nagyjából liberális.

Pont ebből adódik az a probléma, amivel sokat foglalkoznak politológusok: hogy mégis mit mondhat egy liberális párt, egy olyan világban, ahol mindenki az? Mi olyat mondhat, amit mások nem?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.04.16. 12:49:26

Ez is igaz..

Valóban mindenki liberális, a szó eredeti értelmében.

Vannak akik inkább azok, vannak akik kevésbé.
A legkevésbé azok, akik liberálisnak mondják magukat.

Elsősorban ők cenzúráznak, és ők fogadják el legkevésbé a különvéleményeket.

NDSnyder 2016.04.16. 12:55:10

Ehhez képest, egy csomó kiskereskedö tart nyitva vasárnap is. Tehát nincs boltzár, csak munkavédelem.

NDSnyder 2016.04.16. 13:01:33

@A megvalósult amerikai ólom..: bocsi, elfelejtettem válaszként poszolni...

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.16. 14:25:34

@NDSnyder: Nálunk is nyitva lehettek egyes üzletek, nem volt teljes boltzár. Mindenesetre a Billa meg a Spar meg a többi nagy lánc nincs nyitva sógoroknál vasárnaponként, ahogy az egyik kommentelő állította..

Nemfajtalan srác 2016.04.16. 21:53:47

@Lord_Valdez:
Álomvilágban élsz. Nem is baj, hiszen csak jót akar az Isten hogy ködöt fúj az agonizáló szeme elé. Még a libsin is megkönyörül, saját álmaival együtt engedi el az árnyékvilágból

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.04.17. 09:32:18

@Trompf:
Nem is cenzúráztam. Nem is tudnék cenzúrázni, azt csak az állam tud, mert neki van hozzá hatalma. Én maximum moderálni tudnék, de azt se szoktam.
A moderálás meg nem cenzúra, mert
- csak az adott médiumra vonatkozik
- a szólásszabadság negatív szabadságjog, ezért nem kötelezi a médiumokat a megjelentetésre.

@Nemfajtalan srác:
Gondolom nem sokat mond az, hogy Dzsuang-Dszi álma.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.17. 10:30:52

@A megvalósult amerikai ólom..: Sajnálom, saját szememmel láttam, és vásároltam ausztriában vasárnap több Spar-ban is. Ez van.

Örülök, hogy a fidesz észre tért... illetve elrettegte magát és inkább engedett a nép akaratának. Persze ebből kiderült, hogy rettegnek, de szerintem ez emberi dolog. Ha valaki lopott, akkor fél, hogy lebukik.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.17. 10:31:28

@A megvalósult amerikai ólom..: Átgondoltam, arról nem tehetek, hogy a Habony suliban nem tanítottak meg, hogy megértsd.

IdomitottFoka 2016.04.18. 11:42:21

@A megvalósult amerikai ólom..: Ebben semmi beismerés nincs, a (kcsg) lakosság hibája, hogy elbukott a nagyszerű intézkedés.

Bobby Newmark 2016.04.18. 12:42:54

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Mehehe, aranyos, ahogy így elhiszed, hogy bárki beszopja ezt a faszságot.

Mindegy, te leírtad, pénzecskédet megkaptad érte, többi meg kit érdekel, ugye?

Bobby Newmark 2016.04.18. 12:47:14

@project_2501: Fidesz propaganda szerint mindenki ballibsi, aki nem nyalja fényesre a Geci seggét.

Ennyi a definíció, ha nem vagy egy gerinctelen, szolgalelkű szarfaszú, aki lefekszik a Pártnak, akkor ellenség vagy. Rákosi szelleme visszatért, aki nincs velünk, az ellenünk van. Ennyi.
Ellenzékben a puhább, Kádár-féle változat van érvényben.

Ennél többet ne várj egy párttól, amelyik a kommunizmusban tanulta a politizálást.

Bobby Newmark 2016.04.18. 12:49:19

@Nemfajtalan srác: Nem a Tesco, hanem a CBA, mint ahogy azt te is nagyon jól tudod.

Az már más kérdés, hogy ők is elbaszott ostobák, és beszopták, a Tesco meg jól járt, de hát ugye mit várjunk egy kommunistától, meg a sleppjétől? Soha nem arról voltak híresek, hogy olyan kurvasok eszük lenne.

Bobby Newmark 2016.04.18. 12:52:26

@Punxsutawney Mormota: Ugyan, ha új téma van, akkor új nikkeket regisztrálnak. Ez a szarrágó kis geciputtony viszonylag sokáig Batyu néven kommentelt, de mostanában minden egyes új témához új nick társul. Közben nyilván az agyhalott baromságai, meg a ballibsizés ugyanaz marad, körülbelül az első két mondatból felismerni bármilyen nick alatt is fut.

Bobby Newmark 2016.04.18. 12:56:01

@A megvalósult amerikai ólom..: Lehet egy demokráciában széllel szemben pisálni, csak nem feltételen éri meg. Főleg egy ilyen legalja populista pártnak, ami azzal szerez szavazatot, hogy mindent mindenkinek megígér, aztán valahogy mikor hatalomra kerül, akkor ez így hirtelen elfelejtődik, és két kézzel kezdi el tömni a saját zsebét.

Én elnézegettem volna az ilyen kopaszos akciókat meg szopózást még 2018-ig, hogy aztán az ogy. választások alkalmával szavazzanak az emberek a boltzárról.

Bobby Newmark 2016.04.18. 12:57:23

@A megvalósult amerikai ólom..: Ez nem azt jelenti, hogy rossz ötlet volt. Ez azt jelenti, hogy "hát sajnáljuk, de a nép hülye".

Ezek a férgek soha nem ismerik el a saját hibájukat.

Bobby Newmark 2016.04.18. 13:00:53

@A megvalósult amerikai ólom..: Ja, az előzetes elvárások valóban nem jöttek be, mind közül a legfontosabb sem, hogy a CBAt hozzák helyzetbe. Mert a kormányzáshoz ezek segghülyék, tippjük sincs, hogy milyen intézkedésüknek _VALÓJÁBAN_ milyen hatása lesz, csak törvénykeznek hasraütésszerűen, áttolják izomból, aztán csodálkoznak, ha beszopják.

Így megy ez Orbánisztánban.

Mondjuk nyilván nehéz úgy értelemesen kormányozni, ha a pártot maga az Atyaúristen vezeti, akinek minden szava szent, és akkor sem szabad neki ellentmondani, ha orbitális faszságokat beszél.

Punxsutawney Mormota 2016.04.18. 13:11:15

@A megvalósult amerikai ólom..: Bejött. Maradjunk ennyiben. .. Mosdathatod a szerecsent ezerrel, de baszott nag bukfenc ez neked, meg pincsifalka többi tagjának. :)

Punxsutawney Mormota 2016.04.18. 13:12:51

@Bobby Newmark: Tényleg? Hol bukott meg? Nálam az "Afrikan der..." hasalt meg néhány hete. Kiderült, hogy Ulpius66 nicket is ő futtatja. És még tudj Isten, hogy hány egyebet.

Bobby Newmark 2016.04.18. 13:13:16

@Nemfajtalan srác: Megmutatod, hogy ki akarja betiltani az ostoba, propaganda "véleményeket"?

Ha nem sikerül, akkor takarodsz a picsába, hazug féreg?

Bobby Newmark 2016.04.18. 13:20:00

@Punxsutawney Mormota: Konkrét bizonyítékot ne várj tőlem, de elég Batyu meg ez a másik szócső nick egy-egy hozzászólását egymás mellé tenni, aztán egyértelmű.

De például a múlt héten is volt két új felhasználó, Pamacs1 és Konfetti, kedden és szerdán keletkeztek, és hogy, hogy nem, éppen a szarfaszú fideszes propagandát nyomták ahogy a csövön kifért.

Punxsutawney Mormota 2016.04.18. 13:39:30

@Bobby Newmark: Nem haragudhatsz rájuk, végül is valamiből meg kell élniük a szellemi közmunkásoknak is :)

Bobby Newmark 2016.04.18. 14:00:29

@Punxsutawney Mormota: Elmehetne melegbárba áruba bocsájtani a testét, vagy eladhatná a páros szerveinek egyikét, esetleg megfontolhatná a drogkereskedelmet... Bármelyikkel előrébb lenne, és nagyobb megbecsültségnek örvendhetne, mint ezzel. Ez a legalja.

Ezt tényleg csak olyan ember csinálja, aki tényleg abszolút semmihez nem ért, gerince és önbecsülése meg nincs.

Egyébként meg az ilyen nulla emberi tartással rendelkező gecikre épített Sztálin meg Hitler is, úgyhogy veszély azért van benne, hogy ilyen férgek élnek köztünk büntetlenül.

Punxsutawney Mormota 2016.04.18. 14:12:29

@Bobby Newmark: Lehet, hogy általad felsoroltakon már mind túlvannak. Erkölcsi skrupulusaik nincsenek az biztos.

Egyébként egyszer valamelyiknek felhoztam, hogy pont olyan mentalitása van, mint sok leventének, akik az egyik nap még zsidókat vaginíroztak be, majd néhány héttel később már a megszálló oroszok vagonjaiba hajtották be a szomszédjaikat.

Csak annyit válaszolt, hogy "életösztön".

Untermensch4 2016.04.22. 18:52:16

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: "A multik érdeke a végeletekig történő kizsákmányolás, a munkavállalóé az élhető élet, a munka mellett."
Nem. A cégek érdeke a lehető legkevesebb pénzért a lehető legtöbb (, a cég számára hasznos) munkát elvégeztetni az alkalmazottaikkal. Az alkalmazottak érdeke a lehető legkevesebb munkáért a lehető legtöbb pénzt kapni.
Ha valóban a munkavállalók (és a kisvállalkozó boltosok) érdekeinek védelme lett volna a cél, arra egy nagyon egyszerű tv-módosítás elég lett volna ami a munka törvénykönyvében a vasárnapi bérpótlékot megnöveli, a "növelés" akár negyedévente a gyakorlati tapasztalatok alapján módosítható is lenne. Nem is jelentene a törvénygyárnak új feladatot, egyszer más "egyszerűsítették" a munka tvkönyvét...
Ja bocs, ez nem lenne jó a cégtulajdonos támogatóiknak akiknek az érdeke a lehető legkevesebb pénzért a lehető legtöbb (, a cég számára hasznos) munkát elvégeztetni az alkalmazottaikkal...
süti beállítások módosítása