Liberatórium

Gondolatok, morgolódások és miegymás klasszikus-, konzervatív- és horribile dictu neoliberális szemmel. Ha úgy érzed, hogy neked is lenne mit írnod, ne tartsd vissza!

Friss topikok

  • Lord_Valdez: @Csaba222: Mondjuk a burjátok, pont az egyik legnagyobb kisebbségük, de ők sincsenek többen, mint... (2024.04.10. 20:20) Mi is a tét?
  • Lord_Valdez: @IdomitottFoka: lehet, hogy a nekünk alatt a Fideszt értette. (2024.03.27. 20:19) Tanfolyamot Janinak
  • Lord_Valdez: @Gungnir: Érdekes, megérzésem szerint ez lehetett az eredetije annak, amit a bankár felhasznált. ... (2024.03.14. 07:30) A Google ideológiája
  • Lord_Valdez: @gigabursch: Ez egy erősen vitatott kérdés. A két leggyakoribb indok az szokott lenni: 1. nem fen... (2023.08.11. 07:20) Elefánt a szobában
  • Tesz vesz IV: @grundigg: miért nem mondod neki hogy nézze az rtl klib híradóját is, pár családban segített, nézh... (2023.07.22. 14:37) A genderőrület új fejezete

Címkék

abszurdisztán (1) adó (11) ajánló (17) alkotmány (13) alkotmánybíróság (2) állam (65) áltudomány (7) any rand (2) baloldal (19) bastiat (1) belpolitika (33) bevándorlás (5) bürokrácia (4) cigányság (5) co2 (3) család (5) demografia (4) demokrácia (6) diktatúra (13) diszkrimináció (4) dohányzás (1) drog (2) egészségügy (3) egyház (3) emberi természet (17) energia (4) erkölcs (20) etika (13) eu (7) félelem (1) felmelegedés (2) fidesz (33) filozófia (21) fizika (1) friedman (3) fülke (2) gazdaság (83) gender (3) globális (9) heinlein (1) hiány (1) honvédelem (3) imf (4) index (1) individualizmus (9) indulatposzt (5) infláció (4) intro (1) iszlám (1) Izrael (1) jobbik (7) jobboldal (2) jog (12) jogállam (25) kalkulációs probléma (2) kdnp (2) kedvezmények (17) keynesianizmus (12) klíma (4) kollektivizmus (9) kommunizmus (10) konteó (3) konteo (12) konzervatizmus (1) korrupció (14) középosztály (7) közlekedés (1) külpol (18) légkör (3) libertarianizmus (7) lmp (4) malév (1) marx (5) marxizmus (4) média (4) megmondás (59) meleg jogok (1) meritokrácia (2) mesterséges intelligencia (1) mezogazdasag (9) migráció (7) moma (1) morgás (27) MSZP (5) mta (2) multikulti (3) nemiség (3) neoliberalizmus (11) nyugdijrendszer (10) offshore (2) oktatásügy (11) önvédelem (6) Oroszország (1) Palesztina (2) paternalizmus (35) példabeszéd (4) pénz (3) piac (42) polgár (4) politikai korrektség (6) populizmus (26) pratchett (3) profit (1) program (1) propaganda (11) prostitúció (1) protekcionizmus (5) reform (19) rothbard (4) Soros (1) sport (1) szabadság (34) szabad fegyverviselés (3) szarkazmus (2) szdsz (6) szellem (1) szema (1) személyes (2) szociálisrendszer (9) szocializmus (18) szólásszabadság (12) szolgálati közlemény (5) társadalmi igazságosság (4) társadalom (41) tiltás (7) történelem (8) tudomány (7) tulajdon (3) tulajdonjog (3) Ukrajna (2) választás (12) vallás (5) vallásszabadság (1) válság (5) vasút (2) zsidók (3) Címkefelhő

Lázadó puncik esete az orosz medvével és a magyar kommentelővel

2012.08.13. 20:50 | Lord_Valdez | 395 komment

Címkék: külpol szólásszabadság indulatposzt

Nemrég a TASZ véleményt nyilvánított egy nagy vihart kavart oroszországi esettel kapcsolatban. Ahogy lenni szokott a kommentelők nem igazán értették meg, hogy miről is van szó.

Történt, hogy Oroszországban egy Pussy Riot nevű fiatal lányokból álló punk banda bement egy egyébként majdnem üres templomba és ott előadott egy egyperces kis performanszt. Közben arról énekeltek, hogy Isten szabadítsa meg őket Putyintól. Ezután kitessékelték őket a templomból. Ez történt február 21.-n.
Március 3.-n letartóztatták őket. És megvádolták őket garázdasággal, illetve vallási gyűlölet szításával. Gondolom nem kell nagyon felhívnom a kettő közt eltelt időre. Ha a templom személyzete hívta volna a rendőrséget, akkor már a helyszínen őrizetbe vették volna őket. Ebből az első vád valószínűleg a világ bármely bíróságán megállná a helyét. Tekintve, hogy nem keletkezett anyagi kár, valószínűleg pénzbírsággal, közmunkával, vagy esetleg felfüggesztett szabadságvesztéssel honorálnák, de akkor már tényleg szigorúak voltak. A második teljesen abszurd, elvégre semelyik vallás ellen nem uszított, de még csak egy szertartást se zavart meg.
Június 4.-n ismertették a 2800(!) oldalas vádiratot.
Július 4.-én (szerda) közölték velük, hogy 9.-éig (hétfő) készüljenek fel a védelmükre.
Július 21.-én a bíróság további 6 hónappal meghosszabbította az előzetes letartóztatásukat. Gondolom azt se kell magyarázni, hogy nehéz megmagyarázni, hogy miért kell folyamatos őrizetben lenniük. Nem terroristákról van szó, hanem zenészekről. Nem robbantották fel a templomot, vagy ilyesmi.
Július 31.-én elítélték őket mindkét vádpontban. Most már csak arra kell várni, hogy kiderüljön, hogy mennyit kapnak érte. Jelenleg úgy néz ki, hogy 7 év várható.

Az eset további furcsaságokat is tartalmaz, pl. sokkal több a tanú, mint ahány a helyszínen volt és többen egész nyilvánvalóan hamisak. A hamis tanúk közül az egyikük visszalépett, mondván elszégyellte magát. A védelem tanúit meg se hallgatták.
A dolog hátteréhez hozzátartozik még, hogy a lánybanda korábban is szervezett tiltakozó akciókat Putyin és a decemberi választási csalás miatt.
Valamint, hogy Oroszországról eléggé ismert és nem is rejtik véka alá, hogy nem szeretik a kritikát. Az elmúlt 3 évben 19 újságírót gyilkoltak meg és ezek még viszonylag békés évek voltak. Korábban volt, hogy egy év alatt összejött ennyi. Eléggé rendszeres az ellenzéki aktivisták, újságírók bebörtönzése, vagy összeverése.

Az eset komoly nemzetközi visszhangot váltott ki. Különféle jogvédő szervezetek (köztük a TASZ is) elítélték a koncepciós pert és politikai foglyoknak minősítették. A művészvilág számos tagja fejezte ki támogatását a lányok iránt, valamint a német szövetségi parlament 121 képviselője is.
A magyar kommentelőt viszont más fából faragták. Ők nem azt olvasták ki a posztból, hogy milyen helytelen dolog koncepciós perekben elítélni embereket, hanem azt, hogy a TASZ helyesli a templomokban való huligánkodást. Tulajdonképp az egészből csak annyit értettek meg, hogy templomban történt és a TASZ kiállt mellettük.
Egy részük kapásból azt mondta, hogy bezzeg ha zsinagógában tették volna. Egyeseknek mindenről a zsidók jutnak eszébe, de tényleg, van akinek még a buszok színéről is erre asszociál. Velük nem érdemes foglalkozni, vannak erre szakemberek.
A másik részük leragadt ott, hogy templomban történt, tehát vallásellenes lépés volt. Bár többen is próbálták elmagyarázni, hogy az ortodox egyház kiállt a rezsim mellett a nyilvánvaló csalás ellenére, tehát a helyszín megválasztása is politikai természetű. Nem tartották egyértelműnek. Nem igazán értem, hogy mi kell még ahhoz, hogy a napnál is világosabb legyen a dolog politikai éle.

A legrejtélyesebb kommentelő típus viszont az, amelyik úgy véli, hogy megérdemlik.
Provokálták a hatóságokat. Könyörgöm és az a több száz újságíró, akit 93 óta gyilkoltak meg, vagy ítéltek el? Persze, ők is provokálták, hisz megszólaltak. Szóvá merték tenni a politikai elit viselt dolgait. Különösen a szervezett bűnözéssel való összejátszását. Nem lett volna szabad és akkor nem esik bántódásuk. Így igaz. Nem olyan nehéz diktatúrában élni, csak jól be kell húzni fület, farkat és senkinek nem mondani semmit.
Most mit lehet erre mondani? Csak gratulálni tudok. A gyávaság így válik erénnyé. Persze, azt megértem, hogy valaki nem hős. Én se vagyok az. Nem akarok mártír lenni, ha nem muszáj. Engem is meg lehet félemlíteni. Semmi gond.
Még csak arról sincs szó, hogy támogatnék mindenféle esztelen hősködést, hőzöngést, randalírozást. Itt nem az történt, hogy belekötöttek egy csapat rendőrbe és azok jól meggyepálták őket. Hogyne, ezt érteném. Aki fejjel megy a falnak, az megüti a fejét. Ők nem tették. Nem voltak vakmerőek. Persze, számíthattak arra, hogy kidobják őket. Megbírságolják. Na, de kérem, 7 évet azok kapnak, akik felgyújtják a templomot, nem azok, akik zenélnek benne.
Itt egyszerűen egy erőszakmentes tiltakozást valósítottak meg. Még csak azt se mondhatni, hogy túl sok ember előtt, mert csak egy tucat ember volt a templomban a személyzettel együtt. Még csak nem is zajongtak nagyon, azt később keverték rá. Hogy nem viselkedtek illendően? Hát, ez igaz. Vannak dolgok, amik nem egyszerű illendően csinálni, de ennél visszafogottabban hogy lehetett volna tiltakozni? Lábujjhegyen, suttogva, kívülről?
Most ez komoly? Ez lenne a híres magyar virtus? Szánalom. Én szégyellem magam, pedig nem vagyok nem nagy tüntetésre járó. De nem is prédikálom, hogy kussolj és tűrj!

A bejegyzés trackback címe:

https://liberatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr414710822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 13:02:46

@Silent Bob:

Itt ugyanez a helyzet. Az Egyház feljelentést tett a 3 provokátor ellen, hogy más ne utánozhassa őket, az ügyészség pedig vádat emelt a feljelentés alapján.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 13:03:48

@Silent Bob:

Igen, helyeslem, hogy van büntetőjog, ugyanis szükség van rá. Nem akarok anarchiát.

Silent Bob 2012.08.14. 13:04:31

@Gondolkodni Próbáló Birca: Kurvára nem ugyanez a helyzet. Én maximum kibasználak, mint a macskát szarni, de nem csukatnálak börtönbe. De csak mert én nem vagyok könyörületes keresztény.
Bár ezek után kétszer is meggondolom.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 13:05:15

@Belagezapista:

A magyar jog kiemelten fontosnak tartja az egyházakat, ezt 1990 óta jogszabály mondja ki.

Joaquin 2012.08.14. 13:05:34

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Hogy sérti a római jogalapú rendszerek elsődleges irányelvét, vagyis az arányosság elvét. Ha teszem azt Putyint támogató dalt énekeltek volna elküldik őket egy ejnye-bejnyével. (Gy.k. vagyis a bűntett nem arányos a büntetéssel, mert a "pluszt" a politikai elnyomás teszi rá).
Szerintem elég világos a helyzet. Az a gond, hogy az egyház iránt érzett erős érzelmi kötés megakadályozza a tisztánlátásodat. Valószínűleg erre számít az orosz karhatalom is.

Kristl 2012.08.14. 13:05:56

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Nem teszek különbséget mert elmosódik a határ. Maga az egyház is egyre kevéssé tesz különbséget. Ez pedig "tapasztalat".

unalom ellen kommentelek 2012.08.14. 13:07:04

@Belagezapista:
Pont ezzel a helyszínnel találtak telibe. A hatalom pont úgy viselkedett ahogy ezt (talán) várták, nemzetközi figyelem rájuk terelődött, . Ha egy vlagyivosztoki lakótelepen csinálják mindenki leszarja. Ha meg valaki ezt félreérti , félremagyarázza annak úgyis mindegy az csak egy birka a sorban. Állandóan bocsánatot kérve nem lehet változást elérni egy ilyen rendszerben. Nem lőttek le senki, nem gyújtottak fel semmit, csak megpróbálják felborítani a szaros bilit. Nemzetközi szervezetek fejezték ki tiltakozásukat művészek álltak melléjük, kezdetnek nem rossz, feltéve, ha vállalják a következményeket.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 13:09:30

@Joaquin:

Ebben valószínűleg IGAZAD van. Egy Putyin-párti hasonló akció után nem lett volna bírósági ügy. Csak valamely állami hivatalnok hivatta volna a provokátorokat és leordította volna a fejüket, hogy legközelebb ilyet ne csináljanak és az Egyház meg nyilatkozott volna, hogy ez elfogadhatatlan, miután valaki meg bocsánatot kért volna az Egyháztól.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 13:15:17

@Kristl:

Figyelj, én 1999-2006 között levelező tagozatos voltam a Pázmányon másoddiplomás képzésben. A Pázmány nem egyházi fenntartású, hanem egyházi tulajdonú. Katolikus tulajdon, a római pápa pecsétjével. Hidd el: senki sem próbált engem katolikussá téríteni, s nem ért semmilyen retorzió nem-katolikus mivoltom miatt. Volt katolikus hittan és kánonjog kötelezően, de nem kellett "elhinni", hanem csak tudni kellett. Sőt még az előadó (aki egy katolikus pap volt) az első előadáson külön megkérdezte, hogy ki nem katolikus, majd azt mondta, hogy aki nem katolikus, attól szívesen venné, ha az a vizsgán vázolná, hogy az adott kérdésben mi a külünbség a katolikus álláspont és a hallgató egyházának álláspontja között.

TROLL 2012.08.14. 14:09:55

Nos a videók alapján a lányok sem vallás, sem egyházgyalázást nem követtek el, és az sem tűnik ki, hogy ateisták lennének. Ugráltak és énekeltek a templomban, ami legföljebb illetlenség és a szokás szerint!! bevett templomi viselkedési normák megsértése, ami ha túl szigorú is vagyok legföljebb két sallert, ha érdemel. Katolikusként és nem baloldaliként simán leírom, hogy Magyarországon a katolikus egyház többnyire nyalja az "úgynevezett" jobboldal seggét, Benedek pápa pedig egy seggfej, a magyar egyházi vezetőkkel együtt, és tisztségükhöz méltatlan személyek (na jó Várszegi Asztrik talán nem), de ettől én még nem leszek sem ateista, sem vallásgyalázó, csak bűnös, mert azt mondtam egy felebarátomra, hogy pöcs. És mindezekért nem kapok semmit, legföljebb néhány dühös kommentet. A dal szövege egyébként nyersen oroszból:

Mi asszonyunk, Szent Szűz, Szabadíts meg Putyintól
Mi asszonyunk, Szent Szűz, Szabadíts meg Putyintól

Fekete csuha, arany váll-lapok
Minden hívő leborul
Szabadság szelleme az egekben
A Gay Pride bilincsben Szibériába deportálva

A KGB főnöke, és az ő főbb szentjei
Sorban küldik börtönbe az ellene tiltakozókat
Hogy ne sértegethessék Őszentségét
A nőknek szeretni és szülni kell
(i.e. Az asszonynak a konyhában, mosóteknő mellett stb a helye)

Szar, szar, szar úr!
Szar, szar, szar úr!

Mi asszonyunk, Szent Szűz, légy feminista
Legyél feminista, feminista legyél!

Rohadtak az Egyház imái a fejesekért
Fekete limuzinokból (álló) körmenet
A pap azt mondja az iskolában:
Menjetek órára és adjatok nekik pénzt

Gungyajev pátriarcha hisz Putyinban
a ribanc, a lefizetett kurva jobban hisz mint istenben
A Szűz öve nem helyettesíthető mítingekkel
Az Örökszűz Mária velünk van tiltakozásunkban!

Mi asszonyunk, Szent Szűz, Szabadíts meg Putyintól
Mi asszonyunk, Szent Szűz, Szabadíts meg Putyintól

Az hogy ezeknek a lányoknak a basztatása, ellenük hamis tanúk állítása, a saját tanúik meg nem hallgatása, de egyáltalán a lefogatásuk egeket verő gáz, az nem jogvédő vagy libsi kérdés, hanem emberi kérdés.

okosallah 2012.08.14. 18:12:04

@Silent Bob:
A te tipikus komenyista intelligenciádra válaszolva, azért mellékeltem a két fotós linket, hogy még a komenyista eszetekkel is lássátok, hogy nálunk - meg máshol is -már régen biróság elé állitották volna őket garázdaságért.

Mássz fel a mozgó trollira Pesten és szemetelj párnákból tollakkal az utcára. Vagy balhézz a metróban. Keféld meg a nődet nyilvánosan a Nemzeti Múzeumban, grupi szexben. Ezek meg még felboritottak rendőrségi autókat is és ugrándoztak rajtuk.

Mindent megúsztak. A templom incidens volt az utolsó csepp a pohárban: ezek anarchista őrültek.
A sok komenyista meg politikai ideológiát magyaráz bele egy gruppenszexbe meg a többi balhéjukba.

Röhej olvasni a sok elmebeteg analizásását a "politikus" luvnyák "szabadságharcos" akciójukat illetően.
Hej komenyisták, ti utáljátok OV-t: másszatok fel a 72-es trollira az áramszedők alá tiltakozni, tollakkal álarcban és gitárral.

Utána meg ott van nektek a Bazilika egy kis balhéra.
Nem tart vissza senki titeket.

TROLL 2012.08.14. 19:18:57

okosallah: Ne mosd össze a kettőt, nem a pussy riot kefélt a biológiai múzeumban, hanem a gruppa vajna, összemosni őket rossz szándékú csúsztatás. Nem úszták meg az akciókat (a legtöbbet) arányos bírságokat kaptak. A tények: tényleg tartóztattak le ellenzéki vezetőket és olyan üzletembereket, akik anyagilag támogatták az ellenzékieket, az oroszországi ellenzék tényleg szinte semmilyen országos megjelenéshez nem jut, nem kritizálhatja újságokban, televíziókban a kormányt, maradnak a tüntetések és az internet. A templomokban tényleg az orosz kormány dicsőítése megy. Mindenesetre a lányok templomos akciója volt eddig a legenyhébb és a fellépés velük szemben tényleg durva és aránytalan. Amúgy okosallah, tényleg kereshetnél magadnak valami kis bona fide diktatúrát és elhúzhatnál innen, figyelmedbe ajánlom Iránt, Szíriát, vagy valamelyik középázsiai köztársaságot, ott biztos jól éreznéd magad. Innen ugyanis te látszol elmetegnek. Kismacskákat rugdosol-e, vagy galambokra lövöldözöl?

okosallah 2012.08.14. 19:52:45

@TROLL:
1. A csinosabb Nedezsda Tolokonnikova aki a templomban is dilizett azonos a Voina gruppenszexesével. Itt a wiki "Voina" leirása és láthatod a csajt a kép jobb szélén.

en.wikipedia.org/wiki/Voina

2. Ez a téma CSAK a csajok akcióiról szól szól és ne keverje bele teljesen más eseteket. Én a csajok tartós anarchista provokációit irtam le aminek semmiféle politikai tartalma sincs.

3. Miért nem mennek a komenyisták a Bazilikába v. a Mátyás templomba balhézni, hiszen az "Orbán alkotmánya" (kereszténységre hivatkozás) a "klerikális reakció keze".
Olvasd a Népszabit: nálunk teljes elnyomás van, nincs szólásszabadság, Brüsszel "aggódik", OV diktátor...stb.
Irány a trollik áramszedője! A zorbán majd kilövi a szemüket a viperával.
A Kón Bendit biztos támogatná őket.

4. A trollod többi része csak troll, komenyista cikizés, személyes szitkozódás semmi tényszerűség.
Hev e nájsz déj.

Kristl 2012.08.14. 21:18:43

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Nah erre meg az a megoldás, hogy vagy tartsák el magukat, vagy hozzanak olyan belső szabályzatot ami pl
Nem ellentétes az aktuális törvényekkel
Nem idegelik a társadalom széles rétegét amely eltartja őket.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.14. 21:30:22

@Kristl:

A belső szabályzat most sem ellentétes az állami jogszabályokkal. Ugyanis vallásszabadság van, ez egy alapvető alkotmányos jog, s ez azt is magában foglalja, hogy a belső szabályok lehetnek gyakorlatilag bármilyenek. Az állami korlát csak az, hogy a belső szabályok nem kényszeríthetőek ki állami eszközökkel és nem valósíthatnak meg bűncselekményt.

Mondok egy profán példát a jobb érthetőség kedvéért. Létezik pl. a Füles Mackó Egyház, melynek egyik alapvető tanítása, hogy minden holdtöltekor minden hívő mézzel keni be magát, s ha elmulasztja, köteles befizetni az egyházi kasszába a havi fizetését. Az egyháztagok ezt be is tartják. Semmi gond. Egy nap azonban az egyik egyháztag, név szerint Grizli Annamária, nem keni be magát mézzel, mire megjelenik nála az egyház egyik főgrizlije (így nevezik ők a vezető testület tagjait) és követeli a havi fizetést. Annamária nem fizet. Az fülesek nem tudnak mit tehetne, hiába fordulnak bírósághoz, a bíróság meg fogja állapítani, hogy az ügyben nincs illetékessége, mert az egyházak belső szabályai nemkényszeríthetőek ki államilag.

Silent Bob 2012.08.14. 22:20:46

@okosallah: Csak arra reagáltam, hogy szerinted a troli magasfeszültséggel megy, ami kurvára nem igaz. ;) A nagyfeszültség 120kV, a troli meg 600 V.
Mellesleg a szerelmed pártjában több komcsi ül, mint a Munkáspártban és a rendszerük is finoman szólva bolsevik.

Silent Bob 2012.08.14. 22:24:16

@Gondolkodni Próbáló Birca: Na látod ez egy kiváló példa.
"Az fülesek nem tudnak mit tehetne, hiába fordulnak bírósághoz, a bíróság meg fogja állapítani, hogy az ügyben nincs illetékessége"
Nem pedig lecsukják. ;)

okosallah 2012.08.14. 23:47:35

@Silent Bob:
1.Én meg csak arra reagáltam, hogy az nem mindennapi, hogy valaki az orosz luvnyákról szóló fórumon elektro-technikai szak-szavakon akadjon fönn.
Én csak kalauz voltam az Úttörővasuton amiben Láng diesel motor volt és igy nem értek a trollik drótjaihoz.

2. Ebben egyetértünk. Amikor láttam, hogy mennyi komenyista van a szerelmem pártjában, fogtam a motyómat és elköltöztem egy másik kontinensre.
Onnan "vetem vigyázó szemeimet" az Óhazára.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 07:32:18

@Silent Bob:

Nem is azért van az eljárás, mert meg lett sértve valamilyen belső szabály. Hanem vallásgyalázás és garázdaság miatt.

Silent Bob 2012.08.15. 07:36:38

@Gondolkodni Próbáló Birca: Aha, de az egyház mondja meg, mi számít annak. Felteszem, ha az lenne a belső szabály, hogy lehet üvöltözni a templomban, akkor most nem lenne ügy. :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 07:41:12

@Silent Bob:

Persze, ez így igaz. De mi ezzel a gond? Ha nem tetszik a Füles Egyház szabálya, hogy nem szabad piros nadrágban bemenni, miért mész be piros nadrágban? Ne menj be, ha nem tetszik a fülesizmus.

Silent Bob 2012.08.15. 07:42:23

@Gondolkodni Próbáló Birca: szerintem hagyjuk ezt. a példádból látszik, hogy te is érzed, hogy kéne ennek működni, csak véded a védhetetlent.

Silent Bob 2012.08.15. 07:49:35

@Gondolkodni Próbáló Birca: A saját példádból idéztem, erre közlöd az ellenkezőjét. Szerintem tényleg hagyjuk ezt.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.16. 22:59:37

@Marcangoló Korelnök: Ők nem kentek le senkinek semmit. Itt a különbség.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.16. 23:02:43

@Gondolkodni Próbáló Birca: Itt nem volt ilyen szabály. A legnagyobb gond viszont éppen az, hogy az adott egyház helyett az állam avatkozott be. Ha egy zsinagógába fedetlen fejjel mész be, nem a rendőrt hívják (csak hogy kedvenc példátokkal éljek), ha ott embereket bántasz vagy anyagi kárt okozol, akkor igen. A poszt is azt írta, hogy a garázdaság mindenütt megállna, csak éppen annak a büntetési tételét alkalmaznák, mi messze nem 7 év.
Légy méltó a nickedhez, és gondolkodj (más kommentjeidből úgy tűnik, képes vagy rá).

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.16. 23:04:20

@okosallah: A bazilikában attól is felháborodtak, hogy a tehénfigurák a hátsó felüket mutatták a bazilika felé.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.16. 23:09:20

@ColT: Nem ők csodálkoznak, hanem azok, akik komolyan veszik a szabadságot, tartják felháborítónak az eljárást. Ehhez joguk van (mint ahogy az ENSZ-ben is joga volt sok országnak, hogy tiltakozzon 56 elfojtása ellen, és meg is tette (Leslie-díjat is kapott a jelentés megfogalmazója, a tábor országainak hangos tiltakozása mellett).
Ahogy mi se mondjuk, hogy minek avatkoztak be, akik az úgynevezett szocializmust bírálták, akik aláírtak a magyar ellenzékiek mellett, akik a Charta 77 mellett kiálltak stb. stb.

okosallah 2012.08.17. 00:32:56

@Kuviklacz:
1.Én korábbi posztjaimban - fotós linkekkel dokumentálval - azt firtattam, hogy ezek már korábban is és egyhuzamban annyi balhét csináltak amiért minden országban már garázdaságért lesittelték volna őket.
Ugrálni a tömött, üzemben levő trolli tetején az áramszedők alatt és tollakat szórni az utcára stb.?
Próbálja meg valaki a 79-es trolli tetjén, gitárral, álarcban és szórjon tollakat párnákból
A templom csak az utolsó csepp volt a pohárban.

2. Elképzelni a Máytás templomban vagy a Notre Dame-ban ugyanezt- mert OV egy disznó? Vagy mert .hu az egy kersztény ország?

3. És ebből e műbalhéból eszement posztolók elképesztő ideologiai elméletekbe bocsátkoztak, az ember haja kihullik ezekre a szellemi phaszverésekre.
Jogi nyelven ezek "halmazati garázdálkodást" követtek el - pld. felboritották a rendőr autókat és ugráltak rajta...
A templom nélkül is mértek már egy kis sittre.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.17. 06:58:17

@okosallah:
A lószart. Semmilyen előélet nem igazol egy koncepciós pert.
Nem az a baj, hogy előveszik őket garázdaság miatt, hanem az, hogy nem kapnak tisztességes eljárást.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.17. 07:02:59

@Kuviklacz:

A büntetőjog állami monopólium. Még csak az hiányozna, hogy egyesületek, emberek, egyházak büntethessenek!

Nincs egyelőre ítélet, azaz kár 7 évről beszélni. Ezt egyébként én is aránytalannak tartanám.

okosallah 2012.08.17. 07:55:59

@Lord_Valdez:
1. Szorri, más a véleményünk. Az emberek politikai nézetüktől függően más és más véleményen vannak. Nálunk is igy van: egyeseknek Gyurcsány az isten és OV a sátán, másoknak meg pont forditva. Vannak akik Putint és az egyházakat támogatják és vannak akik meg ellenzik.
Ez impassz. Kár tovább vitatkozni ezen.

2. Én másfél - 2 évet adnék nekik, hogy elmenjen a kedvük fagyasztott csirkét dugni a pinájukba politikai szabadságharc cimén.
A show-juk cime:
"Vaginális felszabaditása az élelemnek"
Fotók:
theendofbeing.com/2010/07/30/voina-vaginal-liberation-of-food/

Ugyanott nyilvános grup szex képek a múzeumban. Politikai szabadságharc cimén. 9 hónapos terhesen.
Nájsz pipl'.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.17. 12:28:17

@okosallah:
Tehát bizonyos emberekkel szemben a koncepciós per is megengedhető? Értem. Tényleg eltér a véleményünk.
Ez az önkényuralom receptje. Mindig a hatalom jelöli ki, hogy kik azok, akikkel szemben megengedhető.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.17. 14:09:49

@okosallah:

egy kormányzás (vagy államszervezet) minősége nagyon könnyen lemérhető azon, hogy hogyan is bánik az adott közösség a szegényeivel és az egyéb hátrányos helyzetű polgáraival.

a befolyásos és tájékozott réteg ritkán szorul segítségre.

olyan bájos, hogy a különféle autokrata irányváltásokat szorgalmazó arcok szerint bizonyára ők és a kis családjuk majd jól a gazdag és a befolyásos csoportba kerül.

úgy tűnik ez valami kiírthatatlan mém.

csak jelezném, kedves hölgyek-urak, jelenleg az országban a hatalom max. kb. 100 ember döntésein múlik. a többiek a szopóroller túlfelén állnak, és legyenek bár bölcsis koruk óta ősjobberek, ha épp útban vannak, akkor szemrebbenés nélkül gázol át rajtuk a vonat. (orange ways, haha)

a jognak asztala sajna pillanatnyilag nem elérhető, történetesen az alkotmányok állatorvosi lova van rajta felravatalozva.

-----------

az adott ügy kőkemény koncepciós per volt (van). sajnos, a jog természetéből fakadóan még a gyilkosoknak is jár a pártatlan és korrekt eljárás, és bizony, ha kiderült, hogy az ügyész csalt-lopott-bizonyítékot hamisított, akkor még a gyilkosokat is el kell engedni, mert egy tett büntetésénél sokkal fontosabb a pártatlan és befolyásmentes igazságszolgáltatás.

---

ez persze kizárólag akkor igaz, ha az állampolgárok érdekeit nézzük.

ha a polgárokat az állam alá rendeled, akkor a koncepciós perrel semmi gond nincs, hisz államérdek. a többi meg kit érdekel?

mondd csak, tündérem, te melyik irányba haladnál?

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.17. 14:17:46

@okosallah: hvg.hu/vilag/20120817_Bunosnek_talaltak_a_Pussy_Riot_tagjait

"Az érintett egyház úgy megsértődött, hogy rögvest az állam(fő) oldalára állt: a pravoszlávok szerint "a tettesek megérdemlik, hogy bíróság elé állítsák őket", éspedig "istenkáromló és a hívőket hitükben megsértő" cselekedetükért. Az egyház a sátánhoz és Sztálinhoz hasonlította a punk művésznőket."

okosallah 2012.08.17. 16:15:26

@mcs: @Lord_Valdez:
Tehát megegyeztünk abban, hogy ellentétes a véleményünk és e téren úgy sem tudjuk meggyőzni egymást. Ezért nem is nyomom az én igazamat a luvnyák ügyében, hanem egy más szempontot vetek fel.

Én most az Usákokból irok. Itt a Kulturális Marxizmus az uralkodó és az országot egy agressziv kisebbség irányitja: a buzik, niggerek, spanyol anyanyelvű csoportok, radikális keresztény ellenesek és mindezt a Soros féle szélső balos héber illetékességű milliomosok finanszirozzák.
Az amerikaiak már meg se mernek nyikkanni mert jön a "rasszizmus", "homofóbia" "xenofóbia" stb. vádaskodás.

Sok hasonló megmozdulást - pld. a buziság terjesztését - M.o.-on is az Usákok nyomják.
Vissza Putinhoz.
Putin nem hülye és pontosan látja, hogy ezeket az anarchista csoportokat Orosz o. ban is a nemzetközi NGO-k bátoritják, hogy szétverjék a nemzeti államokat.

Mit gondolnak az urak, honnan van pénzük a buziknak és ezeknek a "forradalmár" picsáknak a show-jukra? Egyikük se dolgozik csak balhézik.
Putin teljesen jogosan a buzikkal együtt a helyükre teszi ezeket az anarchistákat a fagyasztott csirkével a pinájukban.

A normális ellenzék a választásokon keresztül történik nem pedig nyilvános garázdasággal.
Ez az én véleményem és az Index blogján kivűl sokaknak is ez a véleménye.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.17. 16:41:38

@okosallah: drágám, én nem különösebben rajongok a leánykák bármiféle tevékenyésgéért, mi több, erről nem is beszéltem.

én arról beszéltem, hogy jó ötlet-e rendszerszintűvé emelni a koncepciós pereket, azaz az államot értékében az állampolgárok fölé rendelni. az usából kurva könnyű észt osztani, ott elég jól védett a polgár az állam önkényével szemben. nem úgy, mint itthon, vagy pláne oroszoknál.

de ettől teljesen függetlenül:
a bájos összeesküvés elméleteidet viszont, ha lehet, ne itt hányd a virtuális térbe.

fárasztó a mélységes ostobasággal vitába szállni, így nem is teszem. törölve lészen.

okosallah 2012.08.17. 16:58:37

@mcs:
Tisztelettel megkérdezném, hogy az eftás itt a moderátor aki eldönti, hogy ki és hova irhat?
A komenyisták szoktak ilyen ukázokat kiadni amikor még ők fújták a passzát szelet. De rég vót!!!

A koncepciós pereket a komenyisták találták fel és a Gugli szerint ezt jelenti:

"koncepciós per"

"Olyan jogellenes, törvénysértő eljárás, ahol előre kigondolt hamis vádak,bizonyítékok, kikényszerített vallomások alapján hoztak előre elkészített ítéletet."

idegen-szavak.hu/koncepci%C3%B3s_per

Mivel az egész világ látta, hogy mit műveltek a cicák, hamis bizonyitékokról szó sincs. Az csak a komenyisták agyában létezik mert a szemüknek se hisznek.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.17. 17:16:30

@okosallah: van az a szint, amikor már nincs értelme vitába szállni. olyankor jön a takarítás.

csupán tőled függ, hogy meg eléred-e ezt a szintet.

a koncepciós per összes definiciós feltétele megáll, nézz utána az ügynek, ne fárassz a hülyeségeiddel.

okosallah 2012.08.17. 17:26:14

Amerikában már megindult a pénz gyűjtés (ahogy korábban irtam, hogy onnan megy susi mindenféle anarchista balhéra).

Punci imádók: adakozzatok ti is ne csak tépjétek itt a szátokat.
E pillanatban már 20.000 $$$-nál tartanak és ömlik a dohány. Látjátok, igy kell pénzt keresni. Adakozni itt lehet:

"To donate, please click here: www.causes.com/donations/new?action_id=1671820&campaign_id=143241&cause_id=787323

Csóri magyarok, 2 évet kaptak és utána dollár milliomosok lesznek és további Playboy szerződésük is lesz.
Ha ha ha, ti itt tépitek a szátokat a luvnyák meg röhögnek a markukba. Kis balhé a templomban és 1 nap alatt bejött 20.000 $$$$.
Ha, ha ha, ezért olyan csóró mindenki otthon mert csak pofázni tudnak az emberek az Usákokat jól megvágni viszont nem.

okosallah 2012.08.17. 17:32:55

További hirek:

"Goldfarb, a longtime activist, set up Pussy Riot’s legal fund in the United States soon after their arrest in March. He raised about $20,000 in a PayPal account, and has now passed on the fund to a California-based charity, the Voice Project, which will continue collecting funds on Pussy Riot’s behalf"

További részletek itt: Gugli "pussy riot legal fund"

Kiállá 2012.08.17. 18:48:16

Oroszországi...
Nem
Helyesen: oroszországi

(a cikk első sora)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.17. 19:40:06

@okosallah:
Ja, hogy innen fúj a szél. Kretén összeesküvés-elméletek alapján helyesled a kommunisták tevékenységét.
Jobb, ha tudod, hogy Putyin bácsi bizony a legrosszabb fajta komcsi. Volt KGB-s és máig a kapcsolataiból él.
Viszont most már emlékszem, te voltál az, aki meg akart győzni arról, hogy a világ összes sajtója a komcsik kezében van.

Talán tudsz arról, hogy Oroszországban nincs demokrácia, ezért a választásokon nem lehet nyerni. Ott Putyin és kesztyűbábja cserélgetik egymást az elnöki és miniszterelnöki székben.

Nincsenek hamis bizonyítékok? Dehogy nincsenek. Erről szól az egész hiszti. Hamis bizonyítékok, hamis tanúk, védelem nincs. És a világ jogvédői ezért emelnek szót. Mindenfelé.
Mellesleg az USÁ-ból könnyű elmenni szó nélkül a koncepciós perek mellett, mert az egész történetében csak kettő volt (Sacco-Wamzetti és a Rosenberg-házaspár). Jóformán azt se tudod, hogy mi az, de Oroszország más tészta. Ott ez a napi élet része és valaha Magyarországon is az volt. Ezt nem kívánjuk vissza.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.17. 20:32:16

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ha jól láttam két év lett. Minden letöltendő börtönbüntetést túlzásnak tartok.
Egyébként minden szervezetnek joga van a szervezet szabályait nem teljesítő tagjait szankcionálni. Ez nem az állami büntetőmonopólium megsértése.
Ugyanakkor az állam csak a törvényellenes magatartást büntesse. Erről szól persze a vita a világnézeti semlegességről. Annak idején egyházi tizedet fizetni, templomba járni is kötelező volt. Radnótit és kiadóját még elzárásra büntették, mert egy versében megjelent (idézve a kedvesétől) hogy nincs isten. Ha egy országban törvénybe iktatják, hogy templomban nem szabad a kormányt szidni, vagy illetlenül viselkedni, az nem szabadság.
Most jut eszembe: Olaszországban sok templomban ott állnak a templomszolgák vagy szerzetesek a bejáratnál, és térdet szabadon hagyó nadrágban férfiakat sem engednek be. Cipruson a Kikko kolostorban a nem megfelelően öltözött látogató kap egy köpenyt. Mecsetben a nők nyakat szabadon hagyó ruhában sem tartózkodhatnak. És ezt saját maguk kikényszerítik és joguk van hozzá.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.17. 20:34:02

@okosallah: Akkor miért a templomért tört ki a balhé (egyébként a poszt is írja, hogy a garázdaság vádja bárhol megállna ellenük, egy szót se szólna senki).

okosallah 2012.08.17. 20:36:56

@Lord_Valdez:
1.Sulinet neked. A nyugati demokrácia alapjait a Felvilágosodás (1650-1800) gondolkodói (Voltaire, Rousseau stb.) rakták le. Orosz o-ban nem történt ez meg és mindvégig abszolut monarchia, illetve abszolutista uralom alatt volt és van.
A kérdés csak az, hogy az "uralkodó erős ember" az jóindulaltú fajta-e vagy gazember.
Putint nem tekintem "demokratának" hanem egy klasszikusan orosz stilusú, erős kezű, autokrata politikusnak.

(Nálunk sem alakult ki a nyugati demokrácia mert a "Kaiserliche und Königliche Monarchie" is nagyjából abszolútista volt.)

2. Az Internet korában senkit se lehet meggyőzni semmiről mert jó nyelvtudással korlátlan információ áll rendelkezésre mindenkinek. Vannak egyének akik csak a Marx Das Kapital-ját idézik, mások meg csak a "Mein Kampf"-ot.
Én mindkettőt megnézem és a saját eszemmel vonom le a konklúziót.

3. Amerikai perek. Felesleges II. V.H. előtti időkben kotorászni mert azoknak mi nem voltunk tanui és az egy más történelmi korszak volt.
A Rosenbergék valóban kémek voltak és az egész peranyag a vallomásokkal stb. a neten fel van rakva.
Ezen a blogon mi nem tárgyalhatjuk újra a Rosenbergék perét.

A Sovjet kém programról és a személyekről van info a "Venona project" cimszó alatt.
Minden nyelven van a Wikiben kivéve .hun-ul.

en.wikipedia.org/wiki/Venona_project

okosallah 2012.08.17. 21:02:45

@Kuviklacz:
Nem vagyok spekuláló tipus. Nem ismerem a mai orosz társadalom legbelsőbb mozgatóit. Amit tudok az az, hogy minden rendszerben van egy "Red line" (egy piros vonal) amelyet átlépni tabu mert lavinát indithat el.
Nyilvánvaló, hogy a vallás volt a Red line amin átléptek.

Üzletileg. Befektetés/visszatérülés arányai. Kaptak 2 évet. A nyugati balosok össze fognak dobni 100.000 $$$$ minimum. Majd jönnek a interview-k, fotó sorozatok szenzáció éhes nyugati magazinokban, állás kinálások stb.
Szerintem legkevesebb 50.000 $$$ - jut fejenként de a csinosabbik sokkal de sokkal többet fog kapni, akár fél millát USD-ben.
Itt az ilyen celeb be tud kaszálni akár egy millát is ha jól néz ki._
________________________________________________________________________
Aki ismeri az Anna Chapman, USA-ben lebukott orosz kémnő esetét (Gugli).
Már a Playboyban is benne van, meg az orosz sex magazinokban is és qurva nagyra vitte.

www.anorak.co.uk/254159/news/anna-chapmans-playboy-photos-nsfw.html/

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.17. 22:46:20

@okosallah:
Na, ez az, hogy Putyin egy autokrata és manapság nem nézzük jó szemmel az autokráciát. Ezért van a cirkusz, nem a vallás miatt. Az csak egy ürügy, amivel ki lehet vonni őket a forgalomból.

Nem is áll szándékomban újratárgyalni. Julius Rosenberg tényleg kém volt, de a bibi, hogy a bűnösségét a kivégzése után sikerült bebizonyítani. Ethel Rosenbergről viszont a mai napig nem sikerült.
De igazából nem ez a lényeg, hanem hogy egy jogállamban ücsörögve könnyű éltetni az autokráciát. Nem jelent rád veszélyt.
Itt Magyarországon ez különösen kellemetlen téma most, mert nekünk is van egy zsebputyinunk, aki ugyan csak apró lépéseket tesz, de mind ebbe az irányba.

okosallah 2012.08.17. 23:31:04

@Lord_Valdez:
Amit én látok és ez a személyes véleményem.
Imétlem, az én véleményem.
Amerika - az EU talán kevésbé - teljesen a szociális anarchia felé tart amióta a "multikulti", homo-lobby, kereszténység ellenes, iszlámista, radikálisan fehér-ellenes u.n. "Új baloldal" (New Left) vette át a hatalmat.
A Soros féle Jewish lobby a fő finanszirozójuk.

Azt is látom, hogy egy csomó u.n. USA "human rights" szervezet most megróbálja mindenhová exportálni ugyanezeket a mozgalmakat. Én egyetértek a Putinnal, hogy ezeknek nincs pozitiv morális értékük az anarchián kivül.
Semmiféle "művészi" értéke nincs a templomi balhéknak vagy a gusztustalan homokosság utcai terjesztésének.

Ezekben a fent emlitett területen egyetértek egy keménykezű autokratával. Legyen tilos gyerekeket arra inspirálni, hogy az emberi ürüléket lenyalják egymás farkáról.

Elég világosan fejeztem ki magam. A nyugati elit ma nem minden téren pozitiv és sok romboló projektje van. Sok esetben a keleti autokrácia előnyösebb a nyugati dekadenciánál.
Minden kérdést esetenkén kell elbirálni és nem egy ideológia v. pártállás szerint.
____________________________________________________

The New Left:
A radical leftist political movement active especially during the 1960s and 1970s, composed largely of college students and young intellectuals.

The New Left Movement was an international movement of the 1960's which consisted of mainly youth and students.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.18. 08:40:15

@Kuviklacz:

Igen láttam. Szerintem 1 év elég lett volna.

Ki mondta, hogy Oroszországban szabadság van? Félszabadság van.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.18. 08:43:07

@okosallah:
A 60-as,70-es évek radikális baloldala mára történelem. 20 évet se élt.

A mai baloldalak esetében a sokkal inkább találó akkor már a toleranciadiktatúra szó. A görcsös egyenlősítés.
Viszont ez nem fehér-ellenes, keresztény-ellenes stb. valami, hanem egy eltorzult semlegességi törekvés.
A cél oké, de az eszközök a saját paródiájukká váltak. Ld. politikai korrektség. A szabadság nevében korlátozod a szabadságot.

Szerintem meg wishful thinking morális hősnek beállítani egy autokratát. Ha dekandenciát keresel, akkor azt pont a diktatúrákban érdemes keresni. Más fajta, de sokkal pusztítóbb. A velükig megrontja az embereket.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.18. 13:46:13

@okosallah: ja, hogy a szociális anarchia az az, amikor olyan emberek és viselkedési módok létezhetnek egyáltalán, amik számodra nem tetszőek?

drága kis zsebdiktátorom, hosszú, kudarcokkal teli időszak lesz, mire ráébredsz, hogy a világ nem rohan haptákba vágni magát azért, hogy megfeleljen neked.

mégis megéri végigmenni az úton, hátha egyszer ráébredsz, hogy nem a világ többi részével van a gond, hanem veled. onnan már kicsit könnyebb.

csak azok az emberek vágynak diktatúrára, akik képtelenek maguk alakítani az életüket. miközben azért ez nem egy lehetetlen feladat.

okosallah 2012.08.18. 15:41:53

@Lord_Valdez: @mcs:
1. A Cohn Bendit egy tipikus képviselője ennek a korszaknak. a párizsi komenyista diák lázadás egyik vezére volt, '68-ban. Ma is görögdinnye: kivűl zöld, belűl vörös.
A hozzá hasonló balos ideológusok vezetik ma az USA-t. A média, akadémia teljesen az ő befolyásuk alatt van. Többségükben Jewish származásuak, és "red diaper baby" hivják őket (Vörös pelenkás kisbabák) mert a Marxizmus családi hagyomány náluk.

A mai baloldal politikájának tudományos meghatározása: Cultural Marxizmus. A wikin van a leirása. Én nem vagyok népiskolai tanár. Aki akar művelheti magát. Antonio Gramsci és a tömeggyilkos Lukács György népbiztos voltak az ideológiai alapitói.
Van - ha nem is sok - magyar nyelvű leirás a neten.

2. @mcs
Javaslom, hogy az eftás nyisson egy új blogot ahol kizárólagosan az én személyes gazemberségeimet lehet véleményezni és én leszek a fő téma. Ahhoz majd hozzá fogok én is szólni.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.18. 16:00:11

@okosallah: nem gazember vagy te, kis wannabe zsarnokom, ne értékeld túl magad.

a folyamatos, ezért információtartalom nélküli zsidózás, komcsizás, buzizás és a szüntelen összeesküvés-elmélet gyártás és terjesztés elmond mindent rólad, ehhez szükségtelen bármit hozzátenni.

jönnek a buzi zsidó néger komcsik és előre megfontolt, aljas szándékból lezüllesztik a világot.

uramatyám, mi lesz velünk, egy pillanatra fordulunk félre, és hátbaszúrnak egy multikultival.

már csak a csodában reménykedhetünk, esetleg orbán viktor és sarah palin szűznemzéssel fogant gyermeke vezetheti ki e kies bolygó tévelygő lakóit a fényre.

esetleg gyorsan tereljük össze a világ összes akadémikusát, újságíróját, filozófusát és kulturálisan aktív milliárdosokat (meg persze mindenki mást is, aki okosallah szerint komcsi, azaz uszkve a föld népességének 60-70%-át) egy lakatlan szigetre, mert egyedül ők akasztják a szép új (vagy szép régi) világ szekerét.

így gondoltad, nyuszómuszó?

okosallah 2012.08.18. 16:04:11

@Lord_Valdez:
Nem tudom miért de úgy vettem ki a korábbi eszmecseréinkbő, hogy az úr perfekt angol nyelvismerettel rendelkezik.
Ezért tartottam furcsának, hogy ugyanarra hivatkozunk de teljesen máskép nevezzük a fogalmakat.
A "politikai korrektség"-ről beszélek.
A Political Correctness az fontos része a Kulturális Marxizmusnak.

"toleranciadiktatúra szó" helyett itt van a magyar wiki leirása:

"A politikai korrektség (jelzőként használva: politikailag korrekt, szokásos rövidítése PC az angol kifejezés alapján) olyan nyelvezetet, politikát, viselkedést, eszmét, gondolkodást jelöl, amely igyekszik minimalizálni az egyes vallási, etnikai, kulturális vagy egyéb közösségek megsértését. A kifejezés amerikai közvetítéssel terjedt el a világban."

hu.wikipedia.org/wiki/Politikai_korrekts%C3%A9g

". Mivel a kifejezés összekapcsolódott a radikális politikával és a kommunista cenzúrával, az amerikai jobboldal a baloldal (liberálisok és demokraták) lejáratására használta. Magyarországon elsősorban a liberális és baloldali politikai erőkhöz köthető a használata."

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.18. 20:33:33

@okosallah:
Cohn-Bendit tipikusnak tipikus, de egy dinoszaurusz. Ilyenből ma már nem sok mászkál.

Ami ma virágzik az a PC, az antikapitalizmus meg ilyesmi.
De ezek sokkal inkább táplálkoznak tévedésekből és wishful thinkingből, semmint marxizmusból, vagy a frankfurti iskolából. Egyáltalán nem alkotnak koherens áramlatot, sokkal inkább tiltakozás a jelen ellen.

Nem vagyok perfekt, de tudok angolul, viszont nem szeretek angol szavakat ágyazni magyar szövegbe. Néha célszerű, mert macerás lenne magyarul körülírni, de bántja a fülem.

A toleranciadiktatúra a magyar "jobboldal" gyakori szófordulata. Arra utal, hogy olyan dolgok eltűrésére kényszerítik őket, amiket nem akarnak, pl. évente egyszer melegfelvonulás.

okosallah 2012.08.18. 21:40:53

@Lord_Valdez:
Én visszatartottam mindig magamat mások kritizálásától vagy sértegetésétől. Sajnos a probléma (egyik a sok közül) .hu-ban az, hogy a korábbi korosztályok nyelvtudása nulla, és a tájékoztatás kizárólag hazai forrásokból áll. Azok között is kevés olyan személy an aki egy angol nyelvű essay- t meg tudna fogalmazni.

A tájékozottság hiánya miatt a nyugati de főleg amerikai eredetű politikai elméletek terén nem lehet vitatkozni senkivel se mert még annyi fáradságot se vesz senki hogy a gugliba beüssön egy szak szót, hogy megértse annak hivatalos értelmét.

Ezért a legtöbb blog csak szitkozódásból és cikizésből áll.
Szájtépés nélkül:
A Kulturális Marxizmus ugyan európai filozófia de Amerikában lett politikai "államforma". Az EU-ban Cohn Bendit az egy dinoszaurusz de az USA-ban az egész felső elit, Hollywoddal együtt belőlük áll.

Példa: Kik voltak akik azonnal kritizálták M.o.-ot? Krugman a N.Y. Times-ban, a szélső balos Demokraták a kongresszusban stb.
A lényeg az, hogy a politikai korrektég stb. Amerikából jön, onnan finaniszorozzák pontosan olyan megszállottak mint a Cohn Bendit.
De hát jól kellene angolul tudni olvasni a jó tájékozottsághoz. Amikor otthon vagyok Budán a lakásomban és hallgatom a barátaim elképesztő sületlenségeit a hajam szála égnek áll.

Egyébként én nem használok angol szavakat magyar forditásauk nélkül.

jenzen 2012.08.19. 13:54:59

Teljesen igazuk van az oroszoknak!
Száz éve megy náluk, a cionista felforgatás?
kurvára elegük lehet ebből..!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.19. 19:00:43

@okosallah: Ha a szocialista rendszerben mindenki betartotta volna ezt a vonalat, most is abban ülnénk.
Egyébként az az egyház, amelynek hatalom általi védelmét oly nagy hévvel helyesled, hasonló hévvel nyomatja el a hatalommal a katolikusokat.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.19. 19:02:49

@okosallah: Attól tartok, hogy az egyoldalú forrásokból történő tájékozódás vagy sokoldalú tájékozódás esetén az előzetes itéletalkotás és a források ennek megfelelő kezelése legalább akkora akadálya a korrekt véleményalkotásnak, mint a nyelvtudás hiánya.

okosallah 2012.08.19. 19:47:07

@Kuviklacz:
1. én semmiféle egyházat nem védtem. Vallás nélküli u.n. "agnosztikus" vagyok. Azt irtam a posztomban, hogy a csajok évekig büntetlenül balhéztak és úgy látszik, hogy az egyház ellenes provokációjuk volt az utolsó csepp a pohárban. Az a bizonyos - angolul "Red line"- (vörös vonal) amit nem szokás átlépni mert balhéhoz vezet.

2. "...szocialista rendszerben..." miféle vonalat? '45-'89 között egy rakás folyton változó "vonal" volt az évi pártkongresszusok szerint. Az össze "vonal" végül is összeomlott mindenhol a világon kivéve Kubát stb. Miről beszél az úr?

3. Minden rossz: egyoldalú források se jók, sokoldaluak se jók, nyelvtudás se hasznos. Huh? A mondat szintaxisa érthetetlen.

Agnosztikus: Magyar Wikiből:
"Az agnoszticizmus (a görög agnosztosz 'megismerhetetlen' szóból) egy olyan filozófiai ismeretelméleti nézet, amely szerint a valóság végső dolgai, Isten, istenek vagy istenségek létezését nem tudjuk megismerni, nem tudhatjuk, hogy léteznek-e vagy nem, és enélkül a tudás nélkül kell élnünk a világban."

hu.wikipedia.org/wiki/Agnoszticizmus

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.19. 20:19:48

@okosallah:
Én már jónéhány esszét írtam angolul, sőt előadást is tartottam, de ettől még nem szeretem magyar szövegbe ágyazni.

Szerintem pedig félrediagnosztizálod a helyzetet.
Pl. szerintem Krugman motivációja is sokkal inkább egyszerű opportunizmus. Vagy Stieglitz. Ő még rosszabb. De olyan dolgokat mond, amik népszerűek az adott környezetben.
Viszont ha megnézed a különféle balos szinezetű megmondó embereket rájöhetsz, hogy ezek egymással se kompatibilisek, tehát nem valószínű, hogy ugyanaz a szervezet áll mögöttük.

Magyarország kritikáinak egy része félinformációk alapján történt, de soknak nagyon is volt alapjuk. A mostani kormány olyan dolgokat megenged magának, amik nem csak Európában szokatlanok, de még Magyarországon is. És mindemellett egy olyan szintű parasztvakítás (a kedvedért smoke and mirrors) folyik, hogy még mi is csak pislogunk.

@jenzen:
Tudod, te egyáltalán, hogy mi az a cionizmus?

okosallah 2012.08.19. 21:35:49

@Lord_Valdez:
1. Néhány személyes adat - bár nem szivesen. Kettős állampogár vagyok, 30 éve élek (Francia o. után) az USA-ban. 1999-ben az első OV kormány alatt hivatalosan hazatelepültem.
Egy év után láttam, hogy az egész régi apparátus a helyén maradt, lehetetlen ott bármit is kezdeni nyugati elképzelések alapján. Összepakkoltam a motyómat és visszajöttem az USA-ba.

2. Hazatérésemet morálisan meggátolja a Fidesz összeborulása a jogilag is bizonyitott kommunista bűnösökkel - Biszku, de ő nem az egyedüli. A hazai eseményeket tehát távolról és a médiákból szemlélem.
OV megitélésem: 50% ban mellette vagyok, 50%-ban meg ellene. Ez tehát világos.

3. Az USA-ban politikai kérdésekkel foglalkozom (Think-tank ban) tehát abszolút jó információim vannak az itteni poitikai szereplőkről. Itt mindenkiről kilehet deriteni, hogy kicsoda, micsoda, honnan jött mert ezekkel az infókkal lehet valakit kompromittálni.

3. A Krugman a N.Y. Times szélső balos irója, a az újság maga meg az anti-Zionist (Izrael ellenes!!) u.n. Internacionalista Jewry szócsöve. (Self-loathing Jews moniker) Ők nyomják a Kulturális Marxizmust.
Forrás:
frontpagemag.com/2011/david-meir-levi/tom-friedman-spokesman-of-anti-israel-propaganda/ (zsidó portál a forrás)

4. A mostani választási kampány még jobban megvilágitja egyes emberek politkai hátterét mert midenki kutat az ellenfele múltjában.
Pld. miért titkolta el Obama az összes szeméyi adatát az első számú elnöki rendeletével. Gugli.

"EXECUTIVE ORDER EO 13489
Effective Date: January 26, 2009
Subject: Presidential Records

4. Itt most a harc lényege: Egy EU tipusú erősen balos Szocdem lesz Amerika, v. a hagyományos kapitalista irányú.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.19. 21:48:54

@okosallah: Attól tartok, hogy USÁ-ba költözésed előtt se volt sok képed arról, hogy hogyan működik itt a rendszer és mit tesz az ellenzéke, különben értenéd.
A többiről röviden: valami elképzelhetetlenül egyoldalúan minősítgetsz midnenkit.

okosallah 2012.08.19. 22:09:52

@Kuviklacz:
A '70-es években szidtam a te rendszeredet ezért kaptam egy évet és életem többi részét segédmunkásként töltöttem az Egyesült Gyógyszer és Tápszer Gyárban. 3 műszakban. Sikerült aztán lepattannom: a piros útlevelemmel átmentem Cseh-be és az erdős Ny. Német határnál átlógtam egy téli hóviharban.
Németben voltam egy darabig aztán a Sorbonne-on Párizsban tanultam végül az USA-ban kötöttem ki.

Most időnként hazajárok körülnézni.

Idősebb, nem munkásőr tipusok a saját bőrükön tapasztalták, hogy működik a "rendszeretek".
Nem cikiből mondom de te biztosan "haladó szellemű" meg olyasmi voltál és élvezhetted a szocialista jólétet.
Kuba vagy É. Korea biztos tetszene.
Nekem is volt Trabantom....

okosallah 2012.08.19. 23:42:34

@Kuviklacz:
Nem éretem a "minősítgetés" szót. Hogy vonatkozik a témánkhoz? Én nem voltam a szocializmus "féltett gyermeke". (Thomas Mann Varáshegyéből átvéve)
Sok millió más ember se.
Tessék már megérteni, hogy a Marxizmusnak számtalan áldozata volt a világban és ma már még Oroszoknál sem eladható. Az egy bukott elmélet ami sehol se működött.
Én nem mondtam semmi sértőt...

jenzen 2012.08.20. 08:05:22

@Lord_Valdez:
Persze hogy tudom!

Héber nácizmus.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.20. 08:50:18

@jenzen:
Akkor rosszul tudod.
A cionizmus egy mozgalom (volt), aminek célja a világ zsidóit összegyűjteni Izrael földjén.
(a héber nem egy nép, hanem egy nyelv (illetve a bronzkorban létezett, mint nép is))

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.20. 09:09:09

@okosallah:
Ha itt lennél 50% alá esne a támogatásod. Viktor hatalomgyakorlási módja bizony a kommunista korszakot idézi. Illetve bizonyos szempontokból rosszabb, mert azok legalább nem működtek nyíltan együtt a szervezett bűnözéssel.

A szocdemmé alakítás vágya tényleg megvan, de a kulturális marxizmus nem ezt jelenti.
Viszont úgy látom, hogy te a marxizmus értelmét nagyon kitágítod. Mert az igaz, hogy működésképtelen elmélet, de nem az ölte meg azt több tízmillió embert.

Csak átfutottam, de abban azt láttam, hogy a levéltár nem adhat ki volt, vagy mostani elnökről adatot, annak jóváhagyása nélkül. Ez azért, viszonylag szerény korlátozása egy ember múltjának megismerésének.

vilagoskek 2012.08.20. 10:42:24

Miről beszélsz te?Már csak azért is kellene nekik adni két évet,mert feministák.Amit tettek azért csak a ráadás járna.Én nem szeretnék ilyen mocskos undorító femináci világban élni.

index.hu/gazdasag/vilag/2012/08/07/noi_kvota_az_olasz_vallalatokban/

A Csernus Agymenés az nagyon megy.."magyar virtus,gyávaság erénnyé válik, stb" Ítélkezel a mások felett?
Valamit nagyon összekeversz ember!Mert amit abban a linkben olvashatsz az a diktatúra!Mi ahogy gratulálsz?Én sem mondom,hogy "kussolj és tűrj".Igenis kellene tenni a feminácizmus ellen!Attól,hogy valakinek más a véleménye,még nem azt jelenti,hogy neked van igazad.És a Csernus könyv sem szentírás!Le is van írva,hogy aki ezt beveszi azt belevitte az erdőbe.Az ilyen elmebeteg "punci forradalmárok" miatt ilyen beteg a társadalom.2017ben amikor a femen miatt világméretű feminista forradalom lesz.akkor majd talán neked is kinyílik a szemed.Addig védd csak őket.

narmer 2012.08.20. 12:02:43

@Lord_Valdez: helyesen Sacco és Vanzetti, nem is tudtam, hogy Putyinnal bácsizós viszonyban vagytok.

okosallah 2012.08.20. 16:22:54

@Lord_Valdez:
1. 50%-os "elméleti" támogatottságom a brüsszeli direktórium ellenes fellépése miatt van. Rajta kivűl még sok EU-szkeptikus politikai párt van szóval e téren OV. nincs egyedül.
Belső intézkedési ma már nem érintenek, úgy, hogy nincs véleményem.
A Pufajkás seggének a nyalása miatt azonban számomra morálisan elfogadhatatlan a Fidesz még ha megértem is az okát.

60 évi kommunista tisztogatás után már nincs M.o.-n "bűntelen" váltó politikai csoport. Aki nem állt be a kádári sorba azt sittre vágták, disszidált, vagy a társadalom aljára kűldték ahol felfalta őket a nyomor. Aki fennmaradt az KISZ titkár volt.

2. Marxizmus 160 éves elmélet a kapitalizmus és a polgári társadalom megvátoztatására. Az ortodox - "munkás ököl vasököl", le a kulákokkal és zsiros parasztokkal stb. fajta az ami megbukott. A balosok tehát most a a nyugai társadalom felbomlasztását kulturáisan igyekeznek megvalósitani. Ezt hivják Kulturális Marxizmusnak és rengeteg leirása van a neten ezért nem kezdem itt ismételgetni. Cimszavak: A. Gramsci, Lukács György, Frankfurti Iskola stb.

3. Obama. A Soros féle anti-Israeli és anti-Zionista szélső balos amerikai zsidók pénzelik és tették elnökké.
Semmit se tudunk róla még az igazi nevét sem:
az indonéziai iskolai bizonyitványán a neve "Soetero" volt és a vallása meg muszlim. Mindent titkositott ami rá vonatkozik. M.o.-on is kiváncsiak voltak Gyurcsány meg OV. fiatalkori disszertációjára, nem?
Hogy lehetett elnök az akiről 50 éves koráig semmi se hallottunk és nem csinált semmit?
Bizonyiték: A neten vannak Obama indonéz iskolai bizonyitványának fotókópiái: Gugli
"obama indonesian school registration"- images

Neve "Barry Soetero" - religion muszlim.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.20. 22:01:33

@vilagoskek:
Aha. Arra a feminista forradalomra azért befizetek.
Zárj össze egy radikális feministát egy marxista feministával. Húsz perc alatt megeszik egymást.

Egyébként a női kvótát én is ellenzem, de nem azért, mert női, hanem mert beavatkozik a kiválasztásba. Írtam is róla egyébként annno: liberatorium.blog.hu/2012/08/20/diszkriminacik

@okosallah:
Akkor pocsékba ment a támogatásod.
Orbán csak akkor haragszik Brüsszelre, ha azok rászólnak, mert nem tud viselkedni.
De ha pénz kell, akkor csillogóra nyalja Brüsszel seggét.

Vannak fiatalabb generációk a politikában, de egyelőre nagyon komolytalanok.

A nyugati kultúra szerves része a rendszerkritika. Ezen ne csodálkozz. És mindig bomlasztónak tartják azt, aki elégedetlen.
Viszont a marxizmus nem csak megváltoztatni akar, hanem egy konkrét irányba változtatni. Amiket ma látsz, azok sokféle irányba akarnak változtatni. Van ebben mindenféle anti-, meg alterglob, meg zöldbaloldal, meg degrowth és még kitudja mennyi színes marhaság. Van köztük neomarxista irányvonal is, de ettől ezek még sok irányzatot takarnak.

Ne fárassz Obamával. Ez már beteges. A WC-ajtó mögött nem bujkálnak mohamedánok?

okosallah 2012.08.20. 22:44:52

@Lord_Valdez:
1. Nem hiszem, hogy OV durvábban rászólt volna Brüsszelre mint az angol UKIP kéviselője, Nigel Farage. Beszédei amiben kiosztja Brüsszelt fent vannak a youtube-on és amolyan szenzáció félék.

1.a) Ahogy már emlitettem a magyar blogosok zsigeri indulatból posztolnak és elvből nem nézik meg a neten levő dokumentumokat.

2. Az u.n. neo-Marxistáknak semmiféle konkrét, alkalmazható elméletük sincs, nem hogy konkrét irányuk. Az összes tevékenységük anarchiában merül ki amit az orosz csajok esete bizonyit. Az USA-ban az "Occupy" csoportok, homoszex-multikulti-pro-Islam-politikai korrekt, "feminista" stb. mozgalmak jellemzik a baloldalt.
Erős antiszemita éllel amiben a "Jew" szót Israel helyettesiti mert most az a PC. A "Jew" szó az neo-Náci.

3. Obama. Lásd fenti 1.a) pontomat. Konkrétumok helyett a szokásos cikizés.
Mi nem igaz amit állitottam róla? Ott van az iskolai bizonyitványa a neten mindenki láthatja.

Ha vannak URL-refernciák és linkek amivel állitásomat meg tudod cáfolni, OK go ahead, állok elébe.
De cikizéssel ne fáraszd magad mert az nem meggyőző.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.21. 08:28:40

@okosallah:
De gondolom, ő legalább következetesen mindig anti-EU. OV nem. OV álláspontja gyakran változik.

Ha nincs konkrét elméletük, akkor ők nem neomarxisták.

Nézd, Obama saját bevallása szerint keresztény. Mi a nagy sztori? Az, hogy a mostohaapja nevén ment iskolába, és oda állítólag azt írták be a szülei, hogy muzulmán. Bocs, de iszlamofóbia nélkül ez elég érdektelen.
Igen, látom a linkeket és mind komolytalan összeesküvéses oldalakra mutat. Tudod te, hogy én hány ilyen "bizonyítékot" láttam már?
Keress rá:
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." - Petőfi Sándor
Na ugye, hogy Petőfi mondta?

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.21. 12:11:32

@okosallah: aranyvirág. tök jó, hogy hiszel, meg minden, de van az ilyen vallásoknak direkt kialakított oldal, magyar nyelven is, angolul meg pláne, tessenszíves oda átvonulni, ha lehet.

nincs baj az összesküvés-elmélet hívőkkel, csak jelezd, hogy térítő tevékenységet kívánsz folytatni, oszt toljad.

csak ne itt. mint ahogy a keresztény, krisna-tudatú és muszlim hittérítést sem itt kell foganatosítani.

----

ha nem tudod, hogy mi különbözteti meg a vallási térítést az értelmes emberek közötti beszélgetéstől (amit itt próbálnánk nem titkoltan propagálni), akkor nagyon szívesen elmagyarázom. egyszer.

okosallah 2012.08.21. 15:46:20

@Lord_Valdez:
Ok. Ellenkező véleményünk van a világ dolgairól. Ezt hivják többpárt rendszernek. Bye.

okosallah 2012.08.21. 17:49:04

@mcs:
Sulinet. Angol szavak: "echo chamber" = visszhang terem

A "haladó szellemű" eftásak csak a saját véleményük visszhangját várják mindenkitől. Aki nem ugyanazt mondja az mehet a "Népköztársaság u." 60-ba, a gulágba, Recskre ahol "megbánhatja bűneit".

Szerencsére már csak a blogokon tudnak "rendet tartani" ahonnan kiutasitják a "nép ellenségeit akiknek keze betette a lábát".

Forrás: Magyar Wiki: "az ellenség keze betette a lábát".
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9pzavar

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.21. 18:25:54

@okosallah: hát, nem sikerült. azok a fránya becsípődések mélyen lehetnek.

drágám, ne az angyali türelmű Lord Valdezből indulj ki, az emberek többsége -így én is- hamar elunja a monomániás hülyeségeket lereagálni.

első lépésben azt javaslom, hogy próbálj meg minősítések nélkül megfogalmazni egy gondolatot. persze csak akkor, ha van valami mondanivalód a gonosz világ-összeesküvéseken túl, mert bizonyára felfogtad, hogy az nem érdekel.

ennek ellenére kb. tucatnyi kommentben sütötted el a kis táblácskádat, hogy a gonosz komcsi világ szét akarja zülleszteni a fennálló rendet, bármi is legyen az. mert csak! aha.
ez eftásak az echo chamberben, jaja. ott. és szüntelen munkálkodnak.

----

felül kell bíráljam a korábbi megállapításomat: szórakoztatóbb vagy, mint amennyire káros.

van egyébként konteo blog, küldd be oda is a kis világértelmezésedet, hátha még jobb sztori kerekedik belőle.

okosallah 2012.08.21. 22:06:10

@mcs:
Bizony, bizony a komenyistákra oda kell figyelni mert olyanok mint az amőbák, folyton változtatják az alakjukat. Hol pufajkások, hol szemkilövők viperával, de a mostanában inkább frakkban, cilinderrel a fejükön és szivarral a szájukban zsbelik be a pénzt a nyugati imperialistáktól.

--Én? Komenyista? Sose voltam, -- az csak rágalom mondta a III/III-as és halálra sértődött.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.27. 22:10:58

gyön a nemzetközi judeokomcsi ármány iszonytató csápja:

velvet.hu/sztori/2012/08/27/topless_napot_tartottak_new_yorkban/

küldetésetek sikere pengeélen táncol, okkal féltek!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.28. 18:40:32

Bocsánat, hogy nem írok.
A múlt héten szabadságon voltam, tehát egész héten dolgoztam, ezért nem értem rá.
Most betegállományban vagyok, ráérek, de valahogy nem jut semmi igazán értelmes az eszembe.

@mcs:
Ez a vég kezdetének netovábbja :)

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.08.29. 15:07:59

@Lord_Valdez:
"Most betegállományban vagyok, ráérek, de valahogy nem jut semmi igazán értelmes az eszembe."

Javasolt témák (szigorúan gyógyulási szempontból :) ):
1) Mi a véleményed az Obama által hangoztatott "you didn't build that" mémről? (Erről egy beszélgetés: www.youtube.com/watch?v=nVXlujHceiM&feature=player_embedded)
2) Szíriai helyzet?
3) Pussy riot 2.0, avagy mit lehet leszűrni abból, hogy a kommentelők jelentős része helyesli az ítéletet, és megsértődik, ha rákosistának titulálod őket?
4) Orbán Viktor megvenné az E.ON-t.
5) Matolcsy újabb agymenése.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.29. 16:31:33

@stoic79:
Már dolgozom rajta :) (az Obama beszéden)

Egyébként nincs kedved posztokat írni? :)

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.08.29. 16:43:09

@Lord_Valdez: Kedvem van, csak lusta vagyok (van rengeteg félkész írás, ha valamelyikkel végeztem, szólok).

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.08.29. 17:01:22

@Lord_Valdez: @stoic79:

nálam most a láncot a 1,5 M huf céges havi kp ügylet-maximum verte le, de csúnyán.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.29. 20:54:36

@stoic79: @mcs:
Írtam egyet, de nem vagyok vele elégedett. Elolvasnátok?

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.08.30. 12:02:58

@mcs: Ezt nem ismerem (alkalmazottként dolgozom), ezt mit jelent pontosan?

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.08.30. 12:09:58

@Lord_Valdez: Szerintem a Machiavelli idézet elé még be kéne rakni egy kis magyarázatot, hogy pontosan mi ezzel a probléma. Esetleg egy kivonatot készíteni a videóból, illetv a capitalism.aynrand.org/president-of-the-united-states-james-taggart/ linken található érvekből (a videót valószínűleg kevesen nézik meg). Ezen kívül a videó furcsán jelenik meg, azt viszont nem tudom, hogy hogyan kéne megszerelin.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.30. 13:06:18

@stoic79:
A videót kijavítottam.
Az idézet elé raktam egy kis jegyzetet.
A regény részlet jó, lehet, hogy lábjegyzetbe azt is be kellene rakni.

paul frank (törölt) 2012.08.30. 21:52:47

@Lord_Valdez:
Kérlek, légy szíves felsorolni a fent látható személyek nevét, mert nem mindegyiket ismerem fel.
( Lehetne esetleg feliratozni a portrékat?)
Köszönöm.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.31. 08:49:52

@paul frank:
Ilyen méretben a feliratok olvashatatlanok lennének, de szívesen elmondom balról jobbra:
Adam Smith
John Locke
Montesquieu
Thomas Jefferson
Thomas Hobbes
Friedrich von Hayek
Milton Friedman
Frederick Bastiat
Jeremy Bentham és
John Stuart Mill

paul frank (törölt) 2012.08.31. 21:15:58

@Lord_Valdez:
Köszönöm, hogy teljesítetted a kérésem.
Érdeklődve olvasom mindig az írásaidat és nagyon kedvelem.
További sikereket kívánok
süti beállítások módosítása