Liberatórium

Gondolatok, morgolódások és miegymás klasszikus-, konzervatív- és horribile dictu neoliberális szemmel. Ha úgy érzed, hogy neked is lenne mit írnod, ne tartsd vissza!

Friss topikok

  • Lord_Valdez: @IdomitottFoka: lehet, hogy a nekünk alatt a Fideszt értette. (2024.03.27. 20:19) Tanfolyamot Janinak
  • Lord_Valdez: @Gungnir: Érdekes, megérzésem szerint ez lehetett az eredetije annak, amit a bankár felhasznált. ... (2024.03.14. 07:30) A Google ideológiája
  • Lord_Valdez: www.quora.com/What-is-preventing-the-Ukraine-US-from-accepting-the-Kissinger-Peace-Plan-where-the-... (2024.03.02. 12:02) Mi is a tét?
  • Lord_Valdez: @gigabursch: Ez egy erősen vitatott kérdés. A két leggyakoribb indok az szokott lenni: 1. nem fen... (2023.08.11. 07:20) Elefánt a szobában
  • Tesz vesz IV: @grundigg: miért nem mondod neki hogy nézze az rtl klib híradóját is, pár családban segített, nézh... (2023.07.22. 14:37) A genderőrület új fejezete

Címkék

abszurdisztán (1) adó (11) ajánló (17) alkotmány (13) alkotmánybíróság (2) állam (65) áltudomány (7) any rand (2) baloldal (19) bastiat (1) belpolitika (33) bevándorlás (5) bürokrácia (4) cigányság (5) co2 (3) család (5) demografia (4) demokrácia (6) diktatúra (13) diszkrimináció (4) dohányzás (1) drog (2) egészségügy (3) egyház (3) emberi természet (17) energia (4) erkölcs (20) etika (13) eu (7) félelem (1) felmelegedés (2) fidesz (33) filozófia (21) fizika (1) friedman (3) fülke (2) gazdaság (83) gender (3) globális (9) heinlein (1) hiány (1) honvédelem (3) imf (4) index (1) individualizmus (9) indulatposzt (5) infláció (4) intro (1) iszlám (1) Izrael (1) jobbik (7) jobboldal (2) jog (12) jogállam (25) kalkulációs probléma (2) kdnp (2) kedvezmények (17) keynesianizmus (12) klíma (4) kollektivizmus (9) kommunizmus (10) konteó (3) konteo (12) konzervatizmus (1) korrupció (14) középosztály (7) közlekedés (1) külpol (18) légkör (3) libertarianizmus (7) lmp (4) malév (1) marx (5) marxizmus (4) média (4) megmondás (59) meleg jogok (1) meritokrácia (2) mesterséges intelligencia (1) mezogazdasag (9) migráció (7) moma (1) morgás (27) MSZP (5) mta (2) multikulti (3) nemiség (3) neoliberalizmus (11) nyugdijrendszer (10) offshore (2) oktatásügy (11) önvédelem (6) Oroszország (1) Palesztina (2) paternalizmus (35) példabeszéd (4) pénz (3) piac (42) polgár (4) politikai korrektség (6) populizmus (26) pratchett (3) profit (1) program (1) propaganda (11) prostitúció (1) protekcionizmus (5) reform (19) rothbard (4) Soros (1) sport (1) szabadság (34) szabad fegyverviselés (3) szarkazmus (2) szdsz (6) szellem (1) szema (1) személyes (2) szociálisrendszer (9) szocializmus (18) szólásszabadság (12) szolgálati közlemény (5) társadalmi igazságosság (4) társadalom (41) tiltás (7) történelem (8) tudomány (7) tulajdon (3) tulajdonjog (3) Ukrajna (2) választás (12) vallás (5) vallásszabadság (1) válság (5) vasút (2) zsidók (3) Címkefelhő

Ez az ítélet

2011.09.29. 06:41 | Lord_Valdez | 1 komment

Címkék: jogállam

Úgy néz ki, hogy Gyurcsány ülni fog. Hogy miért, azon még dolgoznak.

Nem tisztem Gyurcsány Ferencet védeni, mert elég nagy fiú ahhoz, hogy meg tudja oldani, illetve a Sukoró-ügyben egyáltalán nem látom tisztán, hogy történt-e egyáltalán bűncselekmény, és ha igen, akkor mi a szerepe benne. Viszont az az elszántság, ahogyan üldözik, egyszerre félelmetes és nevetséges.



A Fidesz emberei újabb és újabb vádakkal állnak elő. Ez normális lenne, ha arról lenne szó, hogy újabb és újabb tények kerültek napvilágra, de nem erről van szó. Egy kétségbeesett harcot látunk egy cél érdekében. Megpróbálták vád alá helyezni választási csalásért. Nem sikerült, mert nem történt csalás.
Aztán megpróbálták a költségvetési adatok meghamisításáért. Nem sikerült, bár ez valamivel jobb próbálkozás volt.
Aztán megpróbálták a 2006-os rendőri túlkapásokat a nyakába varrni. Ez se jött be.
Aztán jött a Sukoró-ügy. Ezzel még kísérleteznek. Itt lehetséges, hogy tényleg van valami.
Aztán jött az államadósság növekedése.
Most itt a legújabb: terrorizmus. (Jövőre gondolom a klímaváltozás lesz)

Igen, kérem, akinek ez jut eszébe, az nem rosszindulatú, csak nem elég hibbant. Ez ugyanis már tényleg kezd kaffkai jelleget ölteni. Ha nem ezért, akkor ülni fogsz azért.
Ahogy Balsai mondta: „A Gyurcsány-kormány folyamatosan és fokozatosan fenntartott egy állandó és konspiratív elemektől sem mentes veszélyérzetet, ami megkívánta a megerősített és folyamatos rendőri jelenlétet, ellenőrzéseket”.
Nem tudom, hogy hol volt Balsai 2006-ban, de kíváncsi vagyok, hogy ha most a feldühödött csőcselék kifosztaná az MTV székházat, milyen érzéssel vágna neki egy közelgő nemzeti ünnepnek, ahol feltételezhető, hogy még nagyobb balhé lesz. Mert, hogy 2006-ban minden ok megvolt ennek a feltételezésére (be is következett).

Természetesen, megértem, hogy sok ember szívből gyűlöli Gyurcsányt és szívesen látná börtönben, ezért a Fidesz számára komoly politikai tőke lenne, ha sikerülne elítéltetni, de épp itt a gond. Elítéltetni. Műveltetés. Az igazságszolgáltatást a politika meghosszabbított kezének tekintik. Ez nem helyes.
A hatalmi ágak szétválasztása nem egy új doktrína, volt idő hozzászokni. Nagyon jó oka volt annak, hogy kitalálták és széleskörűen elfogadták. Demokráciákban nem is nagyon szokás megkérdőjelezni, bár igazság szerint a politika alkalmanként mindenütt megpróbálkozik egy-egy ügy erejéig.
Mindenesetre a politikai elégtételre való használat az igazságszolgáltatás súlyos félreértelmezése. Az igazságszolgáltatás a törvények betartatásáról kell, hogy szóljon. Ha úgy tetszik, akkor igazából jogszolgáltatás. Semmiképp se arról, hogy a csőcselék levezethesse az indulatait. Még akkor se, ha azt mondja Jehova az illetőt Gyurcsány Ferencnek hívják. Ha ez lenne a cél, arra vannak sokkal jobb módszerek, pl. a megkövezéssel.

Valami nagy baj van itt a mi politikai életünkkel. Pl. Bush-t senki se vádolta félelemkeltéssel, azért mert 2001. szeptember 11. után kellemetlen, már-már rendőrállami intézkedéseket vezetett be. Igaz, senkinek se jutott volna eszébe nekiesni a kordonoknak. Belesodorta az Egyesült Államokat két véget nem érő, értelmetlen háborúba és igen komoly adósságot is felhalmozott, mégse tekintik hazaárulónak. Rossz elnöknek igen, de az nem ugyanaz. Alighanem nekik volt gyerekszobájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://liberatorium.blog.hu/api/trackback/id/tr193264189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.09.29. 11:39:58

Ez a különbség a politikai és a jogi felelősség között.
A rossz politikust (elvileg) nem választják újra és az a büntetése.

Mondjuk érdekes azzal jönni, hogy a politikus bűnös azért, mert más pénzét költi. A politikus definícó szerint azt csinálja: a közpénzek (közös erőforrások) elosztása fölött diszponál. Ha az nem lenne, senki nem akarna politikus lenni.

Persze van olyan, hogy az ún. józan ész azt mondja, hogy ez azért túlzás, csak például mindenkinek máshol van a józan esze. Nincs az az "isten" vagy bíró, aki eldönthetné, hol húzódik a vonal.

Bush pl. spéci büdzsében halmozta az iraki háború költségeit és adósságait, amit nem kellett megszavaztatni a kekeckedő kongresszussal. Az államadósság nőtt, a képviselők meg semmit nem tehettek.

Kábé, mintha meggyesi a száz lépést a költségvetésen kívülre helyezte volna és ráhagyta volna az utódjára, hogy oldja meg, ahogy tudja. (De persze neki nem kellett eltitkolnia, hogy költekezik, az akkori ellenzék is megszavazta)
süti beállítások módosítása